Features + Interviews
12 vragen aan... Black Girl / White Girl

12 vragen aan... Black Girl / White Girl

14 november 2017

Black Girl / White Girl (echte namen Ty en Karin) is een talentvol Amsterdams duo dat lekker aan de weg timmert in de wereld van de elektronische muziek. Hun stijl? Een fusie van techhouse en house met een knipoog naar de vergane Warehouse-tijden. We legden ze onze 12 vragen voor.

Wanneer raakte muziek jullie voor het eerst in jullie leven?
T: Mmm.. Ik denk toch wel toen het eerste album van de Spice Girls uitkwam. Beste dag van m’n leven!

K: Mijn moeder kocht van die Now That’s What I Call Music!-achtige cd’s voor mij en mijn broer. Nou, we gingen gelijk met de volume op 1000 stuiterend het huis rond op die 90s beats hoor!

Hoe en wanneer is jullie muzikale carrière van start gegaan?
K: We hebben elkaar ontmoet in 2012, op ADE. We dachten precies hetzelfde over muziek. En we wilden ook allebei gewoon onze eigen muziek maken, iets nieuws toevoegen aan het muzieklandschap.

T: Absoluut. We hebben in het begin een beetje mixtapes gemaakt enzo, en eind 2014 hadden we onze eerste plaat uitgebracht op Anabatic Records, van Worthy (Dirtybird). Daarna hebben we op Kerri Chandler’s Madtech en het legendarische Nervous Records een paar platen uitgebracht, dit was in 2015... echt het begin van onze carrière.. Ook al voelt het inmiddels als 10 jaar geleden, haha.

Wat zouden jullie nu zijn als je geen artiest was geworden?
T: Waarschijnlijk had ik nu een marketing/PR baan in de entertainmentindustrie. Bij een bedrijf zoals Spotify, of bij een platenlabel ofzo.

K: Undercover agent natuurlijk.

Waar zijn jullie op het moment druk mee?
T: Zeker! Onze nieuwe plaat No Beef komt op 13 November uit op Roush, dat is het label van Hector Couto. We hebben hier echt veel liefde ingegoten, en dat merk je ook aan de reacties. We hebben overweldigende feedback gekregen van een paar van onze muzikale helden, zoals Detlef, Mat.Joe, Green Velvet, Max Chapman, Nicole Moudaber, Robert Babicz, Mark Knight, en nog veel meer.

K: Verder zijn we aan talloze nieuwe platen aan het werken. Er komt nog veel meer aan vanuit onze studio in 2017 en 2018! We kunnen echt niet wachten om onze nieuwe sounds met de wereld te delen....

Wat is op dit moment het belangrijkste in jullie leven?
T: Familie, muziek, en goed eten!

K: Mijn familie is, en zal altijd nummer 1 zijn. En mijn muziekcarrière natuurlijk.

Wat doen jullie naast muziek?
T: FIFA, een beetje GTA enzo. Gamen is wel een dingetje voor mij… Oh, en ik hou ook van bakken!

K: Enge films kijken, naar het strand gaan, met m’n vrienden chillen.

Wie of wat inspireert jullie het meest?
T: Mijn inspiratie haal ik eigenlijk gewoon uit mijn eigen omgeving, uit het dagelijks leven. Mijn familie, vrienden, ze inspireren me allemaal op hun eigen manier.

K: Mensen die van nul beginnen en vanuit het niets iets geweldigs opbouwen. Ik heb daar respect voor en vind het zeker ook inspirerend om over na te denken. Het is zo makkelijk om op te geven. Maar gewoon doorgaan als iets je passie is, dat is echt ontzettend belangrijk in het leven.

Waar kunnen we jullie 's nachts voor wakker maken?
T: Een potje FIFA, haribo snoep, pizza, taart... tsja... waarvoor niet eigenlijk..

K: Een dikke vette mojito! Of kokosijs, dat is echt geweldig!

Wat vinden jullie van de dancescene in Nederland?
T: Ik vind de Nederlandse scene heel divers, er is voor elk wat wils. Vind het prettig dat er altijd ruimte is om te experimenteren, nieuwe dingen uitproberen. Het publiek staat daar vaak open voor, voor een DJ is dat een van de fijnste dingen.

K: Het Nederlandse publiek is fantastisch en er zijn zoveel vette events, niet normaal.. Verder is het uitgaan gewoon heel relaxed omdat aardig wat mensen openstaan voor muziek die niet echt mainstream is. Helemaal mijn ding!

Maak de volgende zin af: Muziek is…
T: Mijn leven - ik kan niet zonder!

K: Het antwoord.

Wat zijn jullie plannen en ambities voor de toekomst?
K: We willen eigenlijk gewoon een imperium bouwen. Fantastische muziek maken, op tournee gaan, en gewoon aan de wereld laten zien wat wij kunnen.

Wat is jullie motto?
K: You only live once, so be the best you. And f*ck what others think!

T: Do what you like!

Black Girl / White Girl 'No Beef' EP komt uit op Roush op 13 November 2017. Pre-order here.

Imgs: Black Girl / White Girl archive

Advertentie
Party Tips