Features + Interviews
12 vragen aan... Cursed P

12 vragen aan... Cursed P

19 mei 2014

Cursed P groeide op in een muzikaal nest. Daarom is het niet vreemd dat hij jaren geleden een eigen label Little Globe Records en dj carrière begon. Nu staat hij al jaren op diverse festivals waaronder Solar Weekend.

Wanneer raakte muziek je voor het eerst in je leven?
"Mijn vader is muziekleraar en mijn moeder was trompettist bij de harmonie, dus vanaf mijn geboorte heb ik muziek om me heen gehad. Vooral veel jazz en klassiek, maar in de auto draaiden we altijd cassettebandjes met o.a. Michael Jackson en Nina Simone. Toen ik voor mijn achtste verjaardag door mijn vader werd meegenomen naar een concert van Michael Jackson kreeg ik denk ik de grootste muziekimpuls tot nu toe. Twee jaar later deed ik een spreekbeurt over het ontstaan van house-muziek in Chicago en daar begon mijn liefde voor de elektronische muziek."

Hoe en wanneer is je muzikale carrière van start gegaan?
"Na mijn studie heb ik besloten om me fulltime met muziek bezig te gaan houden. Op dat moment heb ik Little Globe Records opgezet en ging alles lopen. Ik woonde destijds in Breda, maar wilde al langer verhuizen naar Amsterdam. Eenmaal de grote oversteek gewaagd hebben de Green Room feesten in Studio /K en MC Theater me verder geholpen in de hoofdstad."

Wat zou je nu zijn als je geen artiest was geworden?
"Ik heb evenementenmanagement gestudeerd en zou in de festivalwereld werken."

Waar ben je op het moment druk mee? Zijn er speciale optredens en/of releases het vermelden waard?
"Sinds kort heb ik het produceren weer opgepakt en daar ben ik erg druk mee bezig. Er is zelfs al een remix uitgekomen voor de band The Benelux. Daarnaast ben ik me heel erg bezig aan het houden met mijn dj sets. Deze lopen namelijk uiteen van acid house naar techno en ik wil daar een goede balans in vinden."


Wat is op dit moment het belangrijkste in je leven?
"Mijn vader, mijn broertje, mijn vriendin, mijn vrienden en muziek."

Wat doe je naast de muziek? (ja, dit is een cliché vraag over je hobby’s).
"Ha, biertjes drinken."

Wie of wat inspireert je het meest? Andere muzikanten of misschien een schrijver, politiek leider, atleet, een bepaalde kunstvorm of iets anders… 
"Ik heb heel veel bewondering voor Ralph Bakshi. Hij maakte o.a. de animatiefilms Fritz The Cat, Coonskin, American Pop en Heavy Traffic. Het werk van Erosie vind ik heel erg goed (maakt o.a. de albumcovers voor Martyn) en de levensvisies van mijn maatjes Gwer en Pablo inspireren me enorm."

Waar kunnen we je 's nachts voor wakker maken?
"Nergens voor, ik ben een hele vaste slaper."

Bijna bij het einde, nog één cliché: Wat vind je van de dance scene in Nederland? Aan- of opmerkingen over muziek, publiek events etc.?
"Eigenlijk best ok voor zo’n klein landje. De ondergrond steekt overal zijn kop op en alle stijlen zijn goed vertegenwoordigd. Hardcore is hier zelfs ontstaan en ook de grote mannen uit die spuuglelijke EDM scene komen voornamelijk hiervandaan. We zijn wereldwijd denk ik goed vertegenwoordigd, zowel in de niche als bij het grote publiek."

Maak de volgende zin af: Muziek is …
"Een ontdekkingstocht."

Wat zijn je plannen en ambities voor de toekomst?
"Ik wil heel graag de ideeën in mijn hoofd omzetten naar tracks die ik kan draaien. Hierom ben ik heel hard bezig om studiotechnieken onder de knie te krijgen en mijn muzikale interesses te laten balanceren in mijn producties. Daarnaast doe ik sinds kort een eigen Red Light Radio show waar ik steeds gasten uitnodig die ik interessant vind, om daar een b2b sessie mee te doen. De eerste show was met William Kouam Djoko."

Wat is je motto of heb je een levensles die je wilt delen met onze lezers?
"Doe wat goed voelt."

Cursed P staat zaterdag 2 augustus op Solar Weekend!

Advertentie
Party Tips