Features + Interviews
12 vragen aan... Damon Wild

12 vragen aan... Damon Wild

12 maart 2018

Damon Wild is wat je noemt een echte 'old cat' die al sinds de jaren '80 technomuziek produceert en draait. Vorig jaar kwam hij weer met een nieuw album, Cosmic Path genaamd, nadat het op dat vlak een tijdje stil was geweest bij Wild. Wild bewees echter het nog steeds te kunnen. Een goede gelegenheid om hem onze 12 vragen voor te leggen.

Wanneer raakte muziek je voor het eerst in je leven?
Dat is een lastige vraag, maar ik kan me herinneren dat ik van jongs af aan al een passie voor muziek heb gehad. Ik draaide en luisterde al op jonge leeftijd naar de platen van m’n moeder, van Artiesten als Yes, The Who, Alice Cooper, The Doors en 60’s rock.

Hoe en wanneer is je muzikale carrière van start gegaan?
M’n ‘carrière’ begon toen ik van New Orleans naar New York City verhuisde. Ik ging daar werken als A&R van Experimental Records, werkte ook bij Sonic Groove Records en draaide in verschillende clubs in Manhattan.

Wat zou je nu zijn als je geen artiest zou zijn geworden?
Hmm, geen idee. Sowieso geen baan waarbij je een pak aan moet trekken ;)

Waar ben je op het moment druk mee?
Vorig jaar ben ik muzikaal gezien erg actief geweest. Ik heb toen een album gemaakt met 15 tracks daarop, en ook de Mistaken Identity EP op Synewave uitgebracht. En er komen weer een hoop mooie gigs aan.

Wat is op dit moment het belangrijkste in je leven?
Mijn gezondheid, familie, gelukkig zijn en m’n doel en/of missie in het leven vinden.

Wat doe je naast muziek?
Ik ga graag naar de gym, en doe veel actieve dingen als fietsen en wandelen. Daarbuiten chill en relax ik.

Wie of wat inspireert je het meest?
Ik hou van groepen uit de 80’s. Ik vind Depeche Mode erg goed, ik waardeer hun creativiteit enorm, ze inspireren me in zekere zin. Ze zijn een stuk ouder dan ik, maar nog steeds innovatief, werken hard en denken vooruit. Ik heb niet echt een technomentor dezer dagen, maar had die vroeger wel toen ik een stuk jonger was.

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?
Ik slaap behoorlijk diep en probeer me niet teveel druk te maken om allerlei dingen in het leven omdat het meeste toch buiten onze invloed of controle ligt. Ik ben nu tevreden, maar het leven kan erg hard zijn voor sommigen. Ik weet zeker dat als er een oorlog zou uitbreken en ik zou daardoor mensen om me heen verliezen zou ik zeker aan slapeloosheid lijden.

Wat vind je van de dancescene in Nederland?
Het is altijd prettig om naar Holland te gaan, vooral vanwege de vrijheid die er daar is op een bepaalde manier. Ik heb altijd veel positieve energie gevoeld als ik er was. Ik heb ook groot respect voor de fietsers daar. Muzikaal gezien is Nederland ook altijd goed geweest. Ik kan me herinneren dat ik in de Gashouder tijdens Awakenings draaide een tijdje terug en dat maakte erg veel indruk. Toch ben ik meer een clubman. Ik zie in ieder geval dat men daar erg goed reageert op goede techno.

Maak de volgende zin af: Muziek is…
alles wat je voelt vanuit je ziel.

Wat zijn je plannen en ambities voor de toekomst?
Creatief blijven en proberen te blijven doen wat ik leuk vind.

Wat is je motto of heb je een levensles die je wil delen met onze lezers?
Geniet en blijf jezelf. Doe waar je in gelooft aangezien het leven maar kort is.

Imgs: Damon Wild archive

Advertentie
Party Tips