Features + Interviews
12 vragen aan... DJ Remy

12 vragen aan... DJ Remy

19 augustus 2013

Deze Haagse artiest uit de Nederlandse muziekindustrie viert dit weekend (zondag 25-08) zijn Bday Bash in de Whoosah, Scheveningen. We hebben het natuurlijk over Remy Unger oftewel DJ Remy die al sinds begin jaren 90 actief is. Vroeger was hij resident van het toen welbekende Silly Symphonies mede georganiseerd door zijn broer Erwin. DJ Remy heeft tientallen EP's op zijn naam staat bekend om zijn techy sound. Wij van Dance.nl vonden het tijd om onze 12 vragen af te vuren op deze vriendelijke veteraan uit het nachtleven.

Wanneer werd je voor het eerst geraakt door het muziekvirus?
“Dat was denk ik toen ik een jaartje of 5/6 was. Mijn moeder werkte toen voor het Residentie orkest, soms nam ze me wel eens mee en dan zat ik achterin de zaal in een hele grote stoel heerlijk klassieke muziek te luisteren terwijl zij aan het werk was.
Ik kan me nog goed herinneren dat die muziek mij echt een warm gevoel gaf.”

Hoe en wanneer startte je muzikale carrière?
“Dat kwam simpelweg door mijn eerste bezoek aan de RoXY , ergens halverwege 1989. Ik moest van mijn oudere broers echt een keer mee, ze hadden gelijk, het was liefde op het eerste gehoor! Ik wist gelijk dat dit het helemaal was voor mij. Die energie!
Binnen een maand of twee had ik geld bij elkaar gesprokkeld voor imitatie SL 1200's en een Alecto mixertje van 100 gulden. Vanaf dat moment was het non-stop de buren gek maken en ikzelf uithongeren omdat al mijn geld aan vinyl op ging!”

Wat zou je nu aan het doen zijn als je geen artiest was geworden?
“Echt totaal geen idee! Toen ik erin rolde zat ik op een leeftijd waarin ik nog volop zoekende was naar…..wat word ik als ik groot ben?! Ik denk daar regelmatig over na en besef me dan nog meer wat een mazzelaar ik ben met dit beroep.”


Wat heb je de laatste tijd gedaan? Zijn er nog speciale gigs of releases geweest?
“Naast het dj'en natuurlijk met het label: Fone audio. Het gaat echt heel erg lekker met het label, we hebben ondertussen een lijst van artiesten en releases waar we erg trots op zijn! Daarnaast natuurlijk veel in de studio om te werken aan eigen producties.
Een optreden waar iedereen van moet weten is mijn verjaardags feest in De Whoosah, op zondag 25 augustus! Ik ben erg blij met de line-up die bestaat uit mijn Nederlandse favorieten: Patch Park, Nuno dos Santos, Bart Skils en natuurlijk een zekere Remy.”

Wat is op dit moment het meest belangrijk in je leven?
“Mijn kinderen. Simpel.”

Hoe deel je je leven in naast de muziek?
“Met het vaderschap erbij zit het al aardig vol zo, maar ik ben sinds 23 jaar weer begonnen met mijn favoriete sport: ijshockey! Het gaat allemaal iets minder soepel maar het lukt nog best aardig. Een lekkere manier ook om het nachtleven er uit te zweten.”

Wat of wie inspireert je het meest? Zijn het andere muzikanten, een schrijver, politicus, atleet? Een zekere kunst stijl of de natuur?
“Ik wordt door van alles geïnspireerd, maar wat precies weet ik eigenlijk niet zo goed.
Vooral door producers en/of muziek die ik goed vind, denk ik. Als ik de studio in ga doe ik meestal maar wat en dat geldt eigenlijk ook voor mijn dj sets. Dat klinkt misschien amateuristisch, maar ik houd er gewoon van om iets van 150 à 200 tracks bij elkaar te zoeken en dan op de avond zelf alles gewoon op gevoel te doen. Het is af en toe wel flink graven, maar die spontaniteit werkt voor mij gewoon het beste. Mij zal je niet snel op een kant en klaar setje kunnen betrappen.”

Waarvoor kunnen je in het midden van de nacht wakker maken?
“Helemaal niks….gewoon lekker met rust laten. Ik wordt al vaak genoeg wakker gemaakt ‘s nachts.”

Wat vind je van Nederland? Heb je wat te vertellen over de Nederlandse muziekscene, het publiek, de evenementen?
“Ik heb het idee dat die groter en levendiger is dan ooit, zoveel festivals en feesten ieder weekend. Veel leuke, nieuwe dingen en niet te 'mainstream'. Iedereen moet vooral lekker doen waar hij/zij zin in heeft……..maar één ding stoort me wel echt. Dat is het feit dat veel jonge/beginnende dj's opgroeien met het idee dat ze mee moeten doen met de poppenkast van tegenwoordig achter de draaitafels. Allemaal hetzelfde dansje, wuifje en ga zo maar door, maar zelden komt het echt over. De muziek lijkt af en toe wel bijzaak.”

Vul deze zin aan. Muziek is…
“...de brandstof van mijn leven.”

Wat zijn je huidige / komende plannen en ambities?
“Mijn nieuwe jaar begint altijd na de zomervakantie, nu dus! En in het nieuwe jaar wil ik weer vol gaan produceren. Het afgelopen jaar was gewoon even wat minder en dat wil ik graag goedmaken. En natuurlijk lekker door draaien.”

Wat is je levensmotto of een levensles die je zou willen delen met onze lezers?
“Niks aan de hand mensen, lekker doorlopen.”

DJ Remy staat zondag 25-08 in de Whoosah (Scheveningen), zaterdag 31-08 op het Wooferland Festival (Houtrak) en zaterdag 14-09 op het Smeerboel Festival (Utrecht).

 

imgs Remy archief & APE archief

Advertentie
Party Tips