Features + Interviews
12 vragen aan... Felix Lorusso

12 vragen aan... Felix Lorusso

21 april 2015

Hoewel z'n naam meer mediterraans aandoet, is Felix Lorusso toch echt op en top Duitser. In de ondergrondse bolwerken van Hamburg leerde hij kennis maken met de wondere wereld van de elektronische muziek en vanaf 2007 produceert hij zelf en dan met name voor zijn eigen label Cirque Du Minimaliste. Vandaag zijn de 12 vragen voor hem.

Wanneer raakte muziek je voor het eerst in je leven?
Ik denk dat muziek me voor het eerst raakte toen ik 13 was. Ik groeide op met klassieke muziek en luisterde verder wel naar wat radio en bandjes, maar de eerste keer dat ik echt geraakt werd was toen mijn neef me kennis liet maken met punk. Dat vond ik echt iets aparts. Ik hield van de woede in deze muziek en ik denk ook dat je iets van die emotie terug hoort in mijn producties.
De eerste keer dat ik aanraking kwam met feestjes met een dj en een menigte die daar kwam om te dansen (dus niet voor de vrouwen en om dronken te worden) was op dubfeesten die in de Rote Flora in Hamburg werden gehouden. Op deze feesten danste ik de hele nacht en binnen de kortste keren werd dit mijn voornaamste bezigheid in het weekend. Op een gegeven moment werd er op deze dubfeesten ook steeds meer ragga gedraaid, een subgenre waar ik nooit echt van heb gehouden. In die periode begon ik me meer te interesseren voor drum ’n bass. En daarna duurde het nog een jaar voordat ik voor het eerst op een technofeest kwam en daar was ik binnen één nacht aan verknocht.

Hoe en wanneer is je muzikale carrière van start gegaan?
Mijn muzikale carrière is begonnen in de Rote Flora. Samen met een groepje vrienden organiseerden we daar elke derde donderdag van de maand een avond genaamd Subspace. Vanaf het begin was ik daar een resident en nu, zes jaar later, doen we dat nog steeds.

Wat zou je nu zijn als je geen artiest was geworden?
Dan zou ik mijn studie hebben afgerond en werken als advocaat.

Waar ben je op het moment druk mee?
Ik kom net terug uit Tbilisi, Georgië, van een showcase van mijn label Cirque Du Minimaliste, samen met Greenbam & Leon en Herz Bass (een CDM-artiest). Dat was echt fantastisch! Ik hou van dat land en de mensen! Voor mij was dat de tweede keer dat ik in Tbilisi optrad en ik hoop dat er nog vele keren zullen volgen.

Verder ben ik bezig met een album dat niet onder mijn alias Felix Lorusso uitgebracht zal worden… Maar ik wil nu verder nog niets verklappen. Daarnaast zal er binnenkort ook een nieuwe Lorusso EP uitkomen op Soundside Records met een sterke remix daarop van Ryuji Takeuchi.

Wat is op dit moment het belangrijkste in je leven?
Mijn vrienden en familie.

Wat doe je naast muziek?
Zoals ik al vertelde studeer ik rechten en hopelijk kan ik die studie snel afronden. Daarnaast luister ik naar veel andere muziek dan techno en hou ik van reizen en het doorbrengen van mijn tijd in de natuur. En ik moet toegeven dat ik nog steeds graag uit ga als ik een weekend vrij heb, maar op dit moment gebeurt dat niet echt vaak.

Wie of wat inspireert je het meest?
Hmm moeilijke vraag. Mijn inspiratie komt van dagelijkse emoties en gevoelens, zowel positief als negatief. Als ik begin met produceren heb ik eigenlijk nog niet direct een idee wat ik echt wil gaan doen. Het is eigenlijk een proces zonder concept. Maar uiteindelijk reflecteert het product dan vaak hoe ik me voelde op dat moment.

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?
Doe maar niet ;-)

Bijna bij het einde, nog één cliché: Wat vind je van de dancescene in Nederland?
Tot nu toe ben ik twee keer in Amsterdam geweest om er te draaien. Dat was op de On and On-feestjes samen met mijn vrienden Jeff (Rushin, red.) en Nicole (Rosie, red.). Ik hou van die stad en kan me daar dagen vermaken door gewoonweg door de stad te wandelen. Daarnaast waren de gigs ook prima, vooral de laatste keer in de Westerunie. Ik hoop er snel weer terug te keren!

Maak de volgende zin af: Muziek is…
Muziek is… connecting people.

Wat zijn je plannen en ambities voor de toekomst?
Mijn rechtenstudie afmaken, mijn album afmaken en veel zonnen deze zomer ;-)

Wat is je motto of heb je een levensles die je wilt delen met onze lezers?
Ik heb geen motto.

Imgs: Philip Nürnberger & Felix Lorusso archive

Advertentie
Party Tips