Features + Interviews
12 vragen aan... Geddes

12 vragen aan... Geddes

10 september 2015

Geddes wordt ook wel één van de ietwat onontdekte schatten van de Londense scene genoemd. Al tien jaar profileert hij zich als dj, producer, promoter en labeleigenaar, maar moet daarbuiten nog de waardering krijgen die hij verdient. Vandaag plaatsen we hem dan ook voor het voetlicht door onze 12 vragen aan hem voor te leggen.

Wanneer raakte muziek je voor het eerst in je leven? Kan je dit toelichten?
Toen ik een kleine jongen was was ik er vaak bij als mijn grootouders feestjes organiseerden voor vrienden. Ze deden dan drankjes op de zondagmiddag en die liepen dan uit op een disco met muziek van Tina Turner, Barry White en Grace Jones. Vanaf dat moment wist ik al dat muziek een grote rol in mijn leven zou gaan spelen.

Hoe en wanneer is je muzikale carrière van start gegaan?
Op de middelbare school eigenlijk. Ik begon me te interesseren voor dancemuziek en uitgaan. Drum & Bass was in het begin eigenlijk m’n ding, en door met die stijl te experimenteren begon ik andere en nieuwe muziek te ontdekken en zo kwam ik bij house uit. En toen dat was gebeurd was er geen weg meer terug.

Wat zou je nu zijn als je geen artiest was geworden?
Geen idee. Ik heb wel twee andere passies, namelijk eten en auto’s. Ik hou van beide net zoveel als van muziek dus waarschijnlijk had ik iets met één van beiden gedaan.

Waar ben je op het moment druk mee? Zijn er speciale optredens en/of releases het vermelden waard?
Afgelopen weekend draaide ik met Ryan Elliott, Makam en Steve Rachmad op m’n feestje NoFitState in Londen en afgelopen zomer was Hideout wel m’n meest favoriete festival, dat was verschrikkelijk goed. Verder heb ik onlangs m’n tweede EP op Adam Beyer’s Truesoul uitgebracht en daar ben ik uiteraard erg blij mee.

Wat is op dit moment het belangrijkste in je leven?
Gelukkig zijn. Soms vergeten we echt hoe gelukkig we zijn in het leven. Soms is het heel makkelijk om jezelf in het stedelijke leven te verliezen dus soms knijp ik mezelf dan weer even om te realiseren hoe gelukkig ik ben met wat ik doe en om dat te delen met anderen. Zonder geluk is het moeilijk genieten.

Wat doe je naast de muziek?
Ik adem en leef muziek. Als ik niet werk lees en mediteer ik veel. Zonder meditatie zou ik niet kunnen. Daarnaast reis ik graag.

Wie of wat inspireert je het meest?
Vrienden en mensen in het algemeen inspireren me het meest. Het gaat me dan vooral om de karakters en de houding van mensen. Mij geeft dat een enorme drive, want door de houding die je hebt ten aanzien van de dingen om je heen creëer je je eigen realiteit. Ik vind het dan ook altijd interessant om te lezen over de benadering die artiesten hebben ten aanzien van hun muziek, of hoe een atleet zichzelf er weer toezet om alles eruit te halen. Dit soort dingen zet mij ook weer aan het denken en geven me meer inzicht en zorgen voor persoonlijke progressie en inspiratie met betrekking tot mijn eigen leven.

Waar kunnen we je 's nachts voor wakker maken?
Om ’s nachts op het circuit van Le Mans te kunnen rijden lijkt me echt cool. Alleen al de gedachte van de machine, ikzelf en de nacht, dat lijkt me geweldig. Als je dat voor me kunt regelen, maak me dan wakker.

Bijna bij het einde, nog één cliché: Wat vind je van de dancescene in Nederland?
In Europa één van de beste scenes. Jullie herbergen zoveel goede artiesten en evenementen. Zonder Holland zou de dancescene er echt anders uit hebben gezien.

Maak de volgende zin af: Muziek is…
…the answer

Wat zijn je plannen en ambities voor de toekomst?
Dit jaar probeer ik zoveel tijd als mogelijk te spenderen in de studio. Je stopt eigenlijk nooit met leren als je muziek aan het maken bent en ik heb het gevoel dat ik dat ook echt nog nodig heb. Buiten muziek probeer ik op kookgebied allerlei nieuwe initiatieven uit met vrienden. In december denk ik bovendien even voor een maand te verdwijnen in Vietnam en te genieten van een welverdiende pauze.

Wat is je motto of heb je een levensles die je wilt delen met onze lezers?
Accepteer jezelf en maak je geen zorgen over wat anderen van je vinden of denken.

Meer info over Geddes kun je vinden op zijn Facebookpagina, zijn release op Truesoul kun je via Beatport verkrijgen.

Imgs: Geddes archive

Advertentie
Party Tips