Features + Interviews
12 vragen aan... Hitmeister D

12 vragen aan... Hitmeister D

16 juli 2013

Hitmeister D is sinds 1999 actief in de Nederlandse dance industrie. In 2001 was hij nauw betrokken bij de opleving van de eclectische scene in Rotterdam en in 2003 werd hij resident bij de Amsterdamse club Jimmy Woo. Vandaag de dag houdt hij zich bezig met artiestenbureau Mother Music waarmee hij en zijn partners ook evenementen geeft door heel het land. Aanstaande zaterdag staat de hitmeester op Electronic Picnic in het Leeghwaterpark te Purmerend, we slingerden even 12 vragen zijn kant op.

Wanneer raakte muziek je voor het eerst in je leven?
"Ons eerste huis in Rotterdam zat altijd vol met muzikanten en derhalve ook met instrumenten van aller aard. Toen ik 3 was trommelde en pingelde ik er al lustig op los. Het was een soort speeltuin, maar dan anders!"

Hoe en wanneer is je muzikale carrière van start gegaan?
"In 1999; MuziekCafe en PopPodium Rotown te Rotterdam was de plek waar ik voor het eerst plaatjes mocht draaien voor publiek. Het was per ongeluk / toeval omdat de geboekte dj niet kwam opdagen. In de categorie 'de een zijn dood...' bleek dit achteraf maar al te waar! Ik wist direct "Dit wil ik MEERR!!"

Wat zou je nu zijn als je geen artiest was geworden?
"Hoogstwaarschijnlijk programmeren bij een poppodium of een eigen club runnen. Toen ik met de hotelschool stopte was dat met een bewuste reden. Ik wist toen dat ik het nachtleven in moest. Van die keuze heb ik nog geen seconde spijt gehad. Dit wil ik altijd blijven doen, in ieder geval zo lang mogelijk."

Waar ben je op het moment druk mee?
"Mijn nieuwe geesteskind Mother Music. Vanuit de veranderingen na de recessie in de industrie kreeg ik toch de behoefte het weer anders aan te pakken. Ik ben altijd voorvechter geweest van het creëren van een platform voor talent, dus ook dit is onderdeel van Mother in de vorm van onze talent pool genaamd 'De Nachtbrakers'. Door de week zit ik dus vijf dagen op kantoor met mijn te gekke collega's en partners om hier het nieuwe leading agentschap van te maken."

Wat is op dit moment het belangrijkste in je leven?
"Mijn zoontje Jenghis-Lee; hij wordt 7 augustus 2 jaar en is mijn alles."

Wat doe je naast de muziek? (ja, dit is een cliché vraag over je hobby’s).
"www.mothermusic.nl ;)"

Wie of wat inspireert je het meest? Andere muzikanten of misschien een schrijver, politiek leider, atleet, een bepaalde kunstvorm of iets anders…
"Dat verschilt per keer.. Het is de ene dag mijn gezin dat me motiveert vol te houden. De andere keer Joost van Bellen die nog steeds on top of the game is. Weer een ander moment zijn dat mijn (veel jongere) compagnons die me een boost geven met hun bevlogen energie. Of iemand als Jerry Leembruggen die na zijn ongeluk weer sterker is dan ooit..die doorzettingskracht kun je niet anders dan zeer inspirerend ervaren toch? Ik vind het fijn om mijn inspiratie uit verschillende dingen te putten en ik ben dankbaar dat ze er zijn!"

Waar kunnen we je s’ nachts voor wakker maken?
"Goed eten met mooie wijn.. Dat is na de muziek mijn grootste hobby!"

Bijna bij het einde, nog één cliché: Wat vind je van de dancescene in Nederland?
"Dit kan ik onmogelijk in het kort beantwoorden; zullen we hier een volgend interview aan wijden? Hahaha! Wellicht een nieuwe rubriek? De visie van... "

Maak de volgende zin af: Muziek is...
"Een industrie geworden waar ik trots en dankbaar in participeer."

Wat zijn je plannen en ambities voor de toekomst
"Het plan is om de komende jaren op deze wijze door te groeien met Mother Music en er een sterke stabiele factor van te maken in de Nederlandse industrie. Op een onderscheidende manier werken aan de toekomst van getalenteerde artiesten en een professionele partner zijn voor de clubs in Nederland op het gebied van consultancy.
Verder zijn mijn ambities om het Midden-Oosten en Azië te veroveren met het Nederlandse professionele niveau van werken en hiervoor een poort te openen voor Nederlandse artiesten. Een eigen club staat ook nog op mijn verlanglijstje, maar dat zal wellicht nog even op zich moeten laten wachten."

Wat is je motto of heb je een levensles die je wilt delen met onze lezers?
"Werk hard, zet door en blijf dicht bij jezelf.. wees dus origineel.
Tegenslagen horen er nu eenmaal bij. Hier kan ik op mijn beurt wel tien clichés of spreekwoorden tegenaan gooien, maar de grap is, eigenlijk zijn ze gewoon waar! Dus: Haal eruit wat erin zit!"

Hitmeister D staat op zaterdag 20-07 op Electronic Picnic in Purmerend en elke vrijdag (eigen avond) op Original in Club Rex (Hilversum).
 


Advertentie
Party Tips