Features + Interviews
12 vragen aan... Jasper Clash

12 vragen aan... Jasper Clash

04 november 2013

Hij is één van de mannen achter Footclub (Latin Lovers, Dutchweek) en naast gepassioneerd dj een net zo grote sportfreak. Rotterdammer Jasper Clash krijgt een dozijn vragen over zich uitgestort en laat zichzelf kennen.

Wanneer raakte muziek je voor het eerst in je leven?
"Haha, jeetje! Dan praten we wel over heel ver terug. Ik kocht altijd met mijn zus de cassettebandjes van Turn Up The Bass. Age of Love, Energy 52, Moby, Underworld, dat waren toch wel de eerste klanken uit mijn casette recorder en volgens mij was ik toen nog niet ouder dan 10 jaar."

Hoe en wanneer is je muzikale carrière van start gegaan?
"Toen ik voor het eerst ging stappen in de plaatselijke discotheek (The Blue Lagoon in Zwijndrecht) was ik zo onder de indruk van de dj's dat ik dacht, dit wil ik ook! Ik kocht van al het geld wat ik verdiende mijn eerste vinyls en die speelde ik af op een hele oude draaitafel en een nog ouder mengpaneel. Omdat ik zelf nog niet kon draaien nam ik mijn eigen platen mee naar de discotheek en vroeg of de dj's daar ze wilden draaien. De portier dacht altijd 'OMG, daar heb je hem weer'. Hilarisch eigenlijk. Ik kwam op die manier goed in contact met de dj's en zij hebben mij op een gegeven moment langzaam de kans gegeven. Eerst in het begin op de avond, steeds een stukje langer, en uiteindelijk was ik resident als 17-jarig pikkie tussen de 'oudere' jongeren. Geweldige tijd!"

Wat zou je nu zijn als je geen artiest was geworden?
"Nou, vroeger wilde ik altijd gymleraar worden, politie agent of architect. Uiteindelijk heb ik het Grafisch Lyceum gedaan en heb ik hiervoor in een drukkerij gewerkt, op kantoor als orderbegeleider. Uiteindelijk wilde ik de stap maken naar een reclamebureau, dat had ik dan waarschijnlijk ook gedaan!"

Waar ben je op het moment druk mee? Zijn er speciale optredens en/of releases het vermelden waard?
"Op dit moment zit ik veel met Rene Amesz in de studio! Ik ken hem al bijna 15 jaar en sinds een paar jaar maken we ook samen muziek. We hebben aardig wat tracks op de plank liggen, de laatste is samen met Stanford en die zullen we ook snel gaan releasen. Qua optredens draai ik iedere week wel ergens in Nederland. Hele toffe gigs deze maand in de Winkel van Sinkel in Utrecht, Effenaar in Eindhoven, Chassé Theater in Breda en 24 november sta ik met Mark Knight in Luxor, Arnhem. Een kers op de taart."

Wat is op dit moment het belangrijkste in je leven?
"Mijn familie, vriendin, vrienden en mijn gezondheid natuurlijk. Soms heb je het allemaal niet in de gaten of sta je er op bepaalde momenten niet bij stil, maar uiteindelijk moet je dat wel doen in deze versnelde 24/7 wereld."

Wat doe je naast de muziek? (ja, dit is een cliché vraag over je hobby’s).
"Sinds vorig jaar ben ik in het bezit van een racefiets en heb ik de Amstel Gold Race gefietst. Ja, ook ik zit dan in een strak pak op de fiets, gebruik alleen geen epo en ik scheer ook mijn benen niet haha! Ik loop ook iedere week op een voetbalveld met een vriendenteam bij Swift Boys in Rotterdam, wat ik nog steeds erg leuk vind, en doe ik ook nog aan hardlopen. Daarnaast heb ik ook nog een seizoenkaart voor mijn club Feyenoord."

Wie of wat inspireert je het meest? Andere muzikanten of misschien een schrijver, politiek leider, atleet, een bepaalde kunstvorm of iets anders…
"Vroeger (en nog steeds) was ik altijd erg geïnspireerd door Benny Rodrigues. Zijn totale ingeving in muzikaliteit is buitengewoon. Hij is zo'n ontzettend groot talent en ik ben oprecht blij dat hij weer terug is in de scene. Ook Roger Sanchez staat bij mij nog erg hoog in het vaandel. Ik was afgelopen zomer op Ibiza met Rene Amesz en toen hebben we met Roger gegeten, leuk om zijn visie te horen en daar kon ik me erg in vinden. Qua atleten heb ik voor een hoop respect, maar één in het bijzonder en dat is mijn vader. Hij heeft zo ontzettend veel marathons, triatlons, tourtochten, Roparuns en Elfstedentochten gedaan, dat is echt onmenselijk."

Waar kunnen we je 's nachts voor wakker maken?
"Om naar het vliegveld te gaan en dan op reis!"

Bijna bij het einde, nog één cliché: Wat vind je van de dancescene in Nederland? Aan- of opmerkingen over muziek, publiek events etc.?
"Als Nederlander zou ik eigenlijk moeten gaan klagen, maar waarom? Nederland staat internationaal op de kaart, we leveren de beste dj's ter wereld af en in elk dorp, gehucht of grote stad is iedere week wel een dik feest. Op dit moment betaalt het mijn rekeningen en brengt het brood op de plank. Publiek wordt jonger maar ook wij worden ouder. Gelukkig maar!

Wel vind ik het echt zwaar irritant als ik ergens binnenkom en er staat weer een 'dj' op te warmen op 128 bpm met EDM muziek. Sorry hoor, maar dan snap je het echt niet..."

Maak de volgende zin af: Muziek is …
"Onmisbaar!"

Wat zijn je plannen en ambities voor de toekomst?
"Samen met mijn maatjes Chris Rox en Ray de Boon hebben we een productiebedrijf, Footclub. We organiseren al acht jaar Latin Lovers en sinds vorig jaar ook Metz on Sunday. We blijven ons steeds verder doorontwikkelen met vertakkingen zoals de Dutchweek in Val Thorens en festival hostings met Latin Lovers en nog veel meer. We werken er met zijn drieën echt keihard voor en ik hoop dat we nog steeds door kunnen groeien tot een bedrijf waar straks niemand meer omheen kan!"

Wat is je motto of heb je een levensles die je wilt delen met onze lezers?
"Het leven is één grote les en die zul je pas leren wanneer het voorbij is…"

imgs Jasper Clash archief/ Henk van der Giesen

Advertentie
Party Tips