Features + Interviews
12 vragen aan... Jesse Voorn

12 vragen aan... Jesse Voorn

17 december 2013

Hij volgt de omgekeerde route. Jesse Voorn draait weinig in Nederland, maar gaat in het buitenland des te harder. Met dank aan zijn producties, die steevast overal opduiken. Binnenkort verschijnen er weer nieuwe tracks van zijn hand, ondermeer gemaakt met Ron Carroll en Flo Rida. Reden genoeg om even onze 12 vragen zijn kant op te slingeren.

Wanneer raakte muziek je voor het eerst in je leven?
“Dat gebeurde al heel vroeg, toen ik nog een klein jongetje was. Mijn ouders zitten allebei in de klassieke muziek en ik ben er van jongs af aan mee in aanraking geweest. Ik ben ook vroeg begonnen met het spelen van een instrument. Volgens mij rond 6/7 jaar piano en later saxofoon. Mijn vader had nog wel wat platen van The Beach Boys, Bob Dylan en Donovan, die ik af en toe luisterde. Toen ik een jaar of twaalf was denk ik, vond ik op het plein bij ons in het dorp een cassettebandje, met de tape er helemaal uit. Die heb ik er weer in gedraaid en dat bandje draaide ik grijs, met nummers van onder meer Elton John, Phil Collins, Kim Wilde, George Michael en Prince.”

Hoe en wanneer is je muzikale carrière van start gegaan?
"Ergens in het begin van mijn tienerjaren. Ik had een stereotoren, met dubbel cassettedeck en een draaitafel. Ik nam vaak liedjes op van de radio, die ik dan weer draaide, afgewisseld met singletjes van op de draaitafel. Toen ik een jaar of vijftien was, ben ik gaan draaien in een jongerencentrum in een dorp verderop. Sindsdien ben ik altijd blijven draaien, maar in het begin was dat gewoon alles door elkaar: rock, hiphop, pop, big beats. Later kwam daar drum 'n bass bij en nog later house. Maar de manier waarop ik er nu mee bezig ben, dus het echt draaien in de clubs, begon denk ik rond 2005. Ik heb vroeger rond mijn achttiende, negentiende, ook nog in een band gezongen, maar dat heeft niet veel met mijn huidige muzikale carrière te maken, haha!”

Wat zou je nu zijn als je geen artiest was geworden?
“Journalist. Ik heb ook journalistiek gestudeerd en dat ook gedaan, voornamelijk popjournalisitiek. Erg leuk ook.”

Waar ben je op het moment druk mee bezig? Zijn er speciale optredens en/of releases het vermelden waard?
“Ik zit veel in de studio, daar ligt een flinke focus op. Er komt een hoop nieuwe muziek aan. Net een plaat gemaakt featuring Flo Rida en daarvoor ook net naar Dublin geweest om de video ervoor te schieten. Mijn collab met Ron Carroll komt half januari uit en heb nog wat klaar liggen. Rond de jaarwisseling zit ik in Azië, waar ik regelmatig ben.”

Wat is op dit moment het belangrijkste in je leven?
“Ik denk toch Liv, mijn dochtertje. Ze is bijna 2,5 jaar. En kunnen doen wat ik wil en tijd doorbrengen met de mensen van wie ik hou.”

Wat doe je naast de muziek? (ja, dit is een cliché vraag over je hobby’s).
“Clichés zijn altijd goed, haha! Ik kijk veel films en series, vooral ook als ik op reis ben. Verder vind ik het relaxt om uit eten te gaan of een goed glas wijn te drinken met vrienden.”

Wie of wat inspireert je het meest? Andere muzikanten of misschien een schrijver, politiek leider, atleet, een bepaalde kunstvorm of iets anders…
“Ik probeer me altijd te laten inspireren door andere muzikanten, maar dat hoeven niet persé dance producers te zijn. Ik ben al van jongs af aan fan van Prince, iemand die me inspireert bijvoorbeeld. Maar het zijn vooral ook dingen die niets met muziek te maken hebben, waar ik inspiratie uit haal, dingen uit het leven. Dat kan de zonsondergang zijn, maar dat kan ook mooie kunst zijn of de mensen op straat. Het is fantastisch om te volgen hoe mensen zich gedragen of eruit zien. Ik lees ook best wel veel. Ik weet niet of dat nou direct een bron van inspiratie is, maar het vormt je wel.”

Waar kunnen we je 's nachts voor wakker maken?
“Ik word bij voorkeur 's nachts niet wakker gemaakt.”

Bijna bij het einde, nog één cliché: Wat vind je van de dancescene in Nederland?
“Volgens mij gaat het wel goed met de dancescene in ons land. Ik draai misschien één keer per jaar of twee jaar in Nederland, dus heel erg up-to-date ben ik denk ik niet. Maar als ik kijk hoe de Nederlandse dancescene vertegenwoordigd is in het buitenland, dan kan ik niets anders zeggen dat het er heel erg goed mee gaat.”

Maak de volgende zin af: Muziek is …
“Teveel om op te noemen. Ik word er persoonlijk vooral erg gelukkig van.”

<iframe width="840" height="420" src="//www.youtube.com/embed/dUMwK3hv9Qk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Wat zijn je plannen en ambities voor de toekomst?
“Keihard doorgaan. Ik begin per januari bij een nieuw agency, IMD, en daar heb ik veel zin in. Verder gaan er veel nieuwe tracks uitkomen en ben ook bezig met een paar coole collabs. To be continued dus.”

Wat is je motto of heb je een levensles die je wilt delen met onze lezers?
“Leef je eigen leven en laat je niet teveel afleiden door de wereld om je heen. Het zal altijd zo zijn dat anderen harder gaan dan jij, of dat er iets niet gaat zoals je wilt dat het gaat. Blijf doorgaan en blijf je eigen ding doen. Ga niet een track maken die klinkt als een hit, want die hit is er al. Heb vertrouwen in jezelf en dan komt het wel. Ik ben zelf een redelijke laatbloeier, maar heb altijd het vertrouwen gehad. Als je alleen maar kijkt naar de resultaten die anderen boeken en je dan af gaat zitten vragen waarom jij daar nog niet bent, dan zuigt dat alleen maar alle energie uit je. Die kun je beter in jezelf steken, zodat je er ook op vooruit gaat. En leef niet in het verleden.”

Meer info op de website van Jesse Voorn.

Advertentie
Party Tips