Features + Interviews
12 vragen aan... Kadir Pelit

12 vragen aan... Kadir Pelit

28 april 2014

Kadir Pelit, Rotterdammer met Turkse roots die inmiddels één van dé gezichten is van het nachtleven in de havenstad. Van Sound Architecture tot 300MPH en zijn eigen Undertone, overal is deze dj geliefd en geprezen. Tijd om een dozijn vragen zijn kant op te gooien..

Wanneer raakte muziek je voor het eerst in je leven?
"Van kleins af aan was ik al gefascineerd door muziek, ik wist alleen niet zo goed waar ik het moest zoeken. Als klein jongetje liep ik in Turkije tijdens een vakantie een winkeltje binnen, waar je van die mixtapes kon laten maken. Vanaf dat moment was ik er niet meer weg te slaan. Hele dagen daar tapes opnemen met dingen als Europe, Michaels Jackson en Ice Cube. Ik denk dat dit het eerste moment was dat muziek me echt raakte."

Hoe en wanneer is je muzikale carrière van start gegaan?
"Een klasgenoot van mij gaf feestjes en boekte mij de eerste keer op een boot in Dordrecht. En op de andere dag stond ik via mijn klasgenoot te draaien met Rank 1 op een boot. Ik was 300% zenuwachtig natuurlijk. Daarna via Joachim van Sound Architecture had ik af en toe ‘gigs’ in Nighttown en Off-Corso. Vervolgens werd ik in café Beurs in Rotterdam opgemerkt door de eigenaar van Catwalk wat resulteerde in een residency en zo begon het allemaal een beetje op gang te komen."

Wat zou je nu zijn als je geen artiest was geworden?
"Ahaha, wat een vraag zeg; Nou dan krijg je een antwoord ook: Piloot!"

Waar ben je op het moment druk mee? Zijn er speciale optredens en/of releases het vermelden waard?
"Op dit moment ben ik erg druk met het organiseren van feesten. Ik ben al vier jaar bezig met het organiseren van feesten onder de naam Undertone, op verschillende locaties in Rotterdam. De volgende editie is op 10 mei en we hebben Solee en Avatism op het programma staan. Naast Undertone ben ik momenteel druk met een nieuw concept, genaamd Double Vision. Met dit concept wil ik twee acts de volledige vrijheid geven om de avond naar hun visie in te vullen. Dit zodat de artiesten door middel van lange sets zich optimaal kunnen laten zien aan het publiek. Vrijheid staat voorop, we werken bijvoorbeeld ook niet met een timetable bij Double Vision. Voor de eerste editie op 7 juni komt Nicole Moudaber naar Rotterdam, dus hier kijk ik erg naar uit."

Wat is op dit moment het belangrijkste in je leven?
"Niet alleen op dit moment maar gewoon altijd : familie en vrienden."

Wat doe je naast de muziek? (ja, dit is een cliché vraag over je hobby’s).
"In principe is het organiseren van evenementen een uit de hand gelopen hobby geworden."

Wie of wat inspireert je het meest? Andere muzikanten of misschien een schrijver, politiek leider, atleet, een bepaalde kunstvorm of iets anders…
"Ik bewonder met name mensen die voor anderen hun nek uitsteken zonder daarvoor iets terug te verwachten, mensen die vrijwilligerswerk doen en bekommeren om de medemens. Dat zijn de mensen die mij inspireren. Hieruit vloeit voort dat ik persoonlijkheden zoals Nelson Mandela altijd heb bewonderd. Muzikaal/creatief gezien kan ik wel erg geïnspireerd raken van artiesten als Minilogue. Dit omdat hun setjes vol diepgang altijd een prachtige opbouw hebben en een goed hoogtepunt. Dit is iets wat ik in mijn eigen setjes ook probeer na te streven."

Waar kunnen we je 's nachts voor wakker maken?
"Mijn moeders linzensoep."

Bijna bij het einde, nog één cliché: Wat vind je van de dancescene in Nederland? Aan- of opmerkingen over muziek, publiek events etc.?
"Er zijn veel populaire feesten en festivals en er komen veel grote internationale namen deze kant op. We zitten in een booming periode, er is veel aandacht voor EDM. Kwaliteit is ook erg hoog in Nederland. We mogen trots zijn op ons kikkerlandje. In mijn ogen mag er nog wel iets meer artistieke vrijheid gegeven worden aan artiesten om zichzelf echt goed te kunnen laten zien en horen. Iets dat qua genre niet in mijn straatje ligt vind ik alleen maar mooi om te zien, als mensen het leuk vinden, hé wie ben ik daar om een oordeel over te geven."

Maak de volgende zin af: Muziek is …
"Vrijheid!"

Wat zijn je plannen en ambities voor de toekomst?
"Ik zou graag nog wat stappen maken met mijn dj-carrière. Ik wil op dit gebied groeien en mezelf verder ontwikkelen, aangezien het dj’en en bezig zijn met muziek toch wel mijn grootste passie is. Verder wil ik graag door middel van mijn feestjes, goede artiesten kennis laten maken met Rotterdam en zo een bijdrage blijven leveren aan het Rotterdamse nachtleven."

Wat is je motto of heb je een levensles die je wilt delen met onze lezers?
"Leven en laten leven."

 

 Maak kans op tickets voor Undertone!

Advertentie
Party Tips