Features + Interviews
12 vragen aan... Kike Pravda

12 vragen aan... Kike Pravda

13 mei 2017

Kike Pravda is zo'n artiest waarbij de muziek met de paplepel ingegoten is. Al van kinds af aan mocht Pravda zich thuis vergapen aan apparaten als de Roland TR-909, de Monopoly en de DX7 Korg keyboards die zijn vader mee naar huis nam voor werk. Ruim 25 jaar later houdt Pravda zich nog steeds volop bezig met alles wat met elektronische muziek bezig houdt. Tijd om deze toegewijde Spanjaard onze 12 vragen voor te leggen.

Wanneer raakte muziek je voor het eerst in je leven?
Muziek raakte me al toen ik kind was omdat mijn vader muzikant was en soundengineer.
Muziek is daarom altijd een deel van m’n leven geweest. Maar de eerste keer dat ik een synthesizer hoorde, toen wist ik dat ik iets wilde doen op het gebied van elektronische muziek.

Hoe en wanneer is je muzikale carrière van start gegaan?
Ik begon met dj-en in de 90’s en ging vlak voor het jaar 2000 ook produceren.

Wat zou je nu zijn als je geen artiest was geworden?
Het zou sowieso gerelateerd zijn aan muziek, misschien iets als geluidstechnicus of misschien als medewerker in een muziekwinkel… Ook grafisch ontwerp of iets met 3D-weergave heeft zeker mijn interesse.

Waar ben je op het moment druk mee?
Ik ben druk bezig in de studio met aankomende releases. Ik zal in ieder geval iets uitbrengen op ‘3 Years of Faut Section’, op het gelijknamige label (van Lewis Fautzi, red.), waar ook nog andere fantastische artiesten op staan.
Ook nieuwe Senoid-releases komen er weer aan, net als andere tracks en remixes op andere labels. Ik heb dit jaar al platen uitgebracht op Faut Section, Illegal Alien en Childeren of Tomorrow. Ik ben altijd wel bezig.

Wat is op dit moment het belangrijkste in je leven?
Je gezondheid is het belangrijkste. Die staat je toe al die andere dingen te doen.

Wat doe je naast de muziek?
Ik hou van films en documentaires kijken en ben altijd naar informatie aan het zoeken die me interesseert, zoals UFO- en NASA-files en soortgelijk nieuws.

Wie of wat inspireert je het meest?
Inspiratie komt bij mij voornamelijk voort uit stilte, uit een mix van allerlei gevoelens, persoonlijkheid, karakter en gemoedstoestand. Dit komt allemaal uit het hart en uit de ziel voort. Natuurlijk word ik daarnaast ook beïnvloed door wat ik aan geluiden en muziek draai en waar ik naar luister.

Waar kunnen we je 's nachts voor wakker maken?
Ik hoop dat het voor een goede reden is, of anders een vergissing, haha.

Bijna bij het einde, nog één cliché: Wat vind je van de dancescene in Nederland?
Nederland heeft altijd een goed niveau gehad wat betreft elektronische muziek, festivals, labels, producers, etcetera. Ik hoop er snel weer eens te komen.

Maak de volgende zin af: Muziek is…
Een manier om jezelf uit te drukken.

Wat zijn je plannen en ambities voor de toekomst?
Op het moment ben ik vooral bezig met een aantal nog uit te brengen platen, en ben ik ook weer nieuwe plannen aan het maken voor mijn label met allerlei artiesten. Daarnaast zal binnenkort van mijn hand ook een nieuwe muzikaal project het licht zien. Daarnaast ben ik bezig om een tour door Zuid-Amerika te realiseren, aangezien de technoscene het daar momenteel goed doet.

Wat is je motto of heb je een levensles die je wilt delen met onze lezers?
Geloof in jezelf.

Kike Pravda heeft gisteren op zijn eigen label Senoid de Vortex EP uitgebracht, waarop ook een remix door Exium, deze is via de bekende adressen verkrijgbaar. 

Imgs: Kike Pravda archive

Advertentie
Party Tips