Features + Interviews
12 vragen aan... Ness

12 vragen aan... Ness

12 augustus 2015

Ness is een globetrotter van het fijnste soort. Altijd in om nieuwe dingen te leren en altijd benieuwd naar verhalen van anderen. De TGP-labelbaas (dat hij samen runt met Claudio PRC) timmert al enige jaren aan de weg met zijn technomuziek die echter doorspekt is met invloeden uit andere muziekgenres; ook daaruit blijkt alweer de leergierigheid van deze man. Nu woont de geboren Italiaan in Barcelona, maar hij is zo verzot op Nederland dat hij nu al belooft hier ooit te komen wonen. Vandaag zijn daarom de 12 vragen van Dance.nl voor hem.

Wanneer raakte muziek je voor het eerst in je leven?
Dat begon om eerlijk te zijn toen in 1985 mijn vader thuis kwam met een Commodore 64. De muziek die uit dat ding kwam blies me echt omver, die rauwe repetitieve 8-bit geluiden, weet je wel. Met behulp van cassettes begon ik dus de soundtracks van die videospelletjes van de C64 te rippen en ik weet nog wel dat ik dat daar erg veel plezier aan beleefde.

Hoe en wanneer is je muzikale carrière van start gegaan?
Ik word vooral gedreven door passie dus was me er niet echt van bewust wanneer het nu echt professioneel werd. Ik denk dat dat ongeveer tien jaar geleden was toen ik besloot de benodigde apparatuur te kopen om echt muziek te maken. De dj-tools had ik toen al wel, de draaitafels en een mixer enzo.

Wat zou je nu zijn als je geen artiest was geworden?
Ik heb m’n studie economie niet afgemaakt dus… wel heb ik een tijd lang een platenzaak gerund. Sommige vrienden vertellen me vaak dat je een plan B nodig hebt in je leven… wel, als dat nog eens nodig is improviseer ik wel.

Waar ben je op het moment druk mee?
Ik ben vooral bezig met m’n eigen label TGP, waarop ik aan het einde van het jaar iets nieuws wil uitbrengen. In juni is nog een EP van me uitgekomen op Rising Label, m’n eerste samenwerking met Giorgio Gigli. We speelden ook samen in Japan in die periode op een openluchtevenement. In september zal ik nog in de Space Ibiza optreden bij een ENTER-avond/nacht en daarna zal ik m’n debuut in Londen maken tijden Jaded met Ear To Ground-eigenaar Gareth Wild. Voor hem zal ik ook nog een andere solo-EP uitbrengen. Ik zal in Nederland terugkeren tijdens ADE voor een liveoptreden in de Radion.

Wat is op dit moment het belangrijkste in je leven?
Mijn vrouw en soulmate waar ik m’n leven nu mee deel.

Wat doe je naast de muziek?
Ik kijk veel naar documentaires die variëren in onderwerp van dieren tot aan kwantummechanica. Daarnaast speel ik veel met de PS3 en maak ik graag wandelingen door Barcelona.

Wie of wat inspireert je het meest?
Reizen inspireert me enorm en mensen die ik daardoor ontmoet overal ter wereld. Het is erg belangrijk voor me om naar mensen uit een andere cultuur te luisteren en hun visie op het leven. Daarnaast had ik het genoegen om enkele van mijn favoriete artiesten te ontmoeten de laatste jaren, waarvan sommigen me teleurstelden en anderen juist het tegenovergestelde. Maar ik ben hen allemaal op een bepaalde manier dankbaar, omdat ze me meer inzicht geven in wat ik zelf wel en niet wil. En Moeder Natuur niet te vergeten, die is natuurlijk enorm inspirerend, in al z’n vormen en schoonheid.

Waar kunnen we je 's nachts voor wakker maken?
Misschien een aardbeving. Eigenlijk word ik ’s nachts alleen maar makkelijk wakker als ik naar het toilet moet.

Bijna bij het einde, nog één cliché: Wat vind je van de dancescene in Nederland?
Wel, ik heb jullie nationale voetbalshirt van het WK ’98… Ik ben altijd onder de indruk geweest van jullie land en ik weet ook zeker dat er een dag komt dat ik er ga wonen. Vanaf het eerste moment dat ik hier draaide had ik constant een heel divers maar prettig gevoel, het is erg mooi om te zien hoeveel jonge ravers in Nederland geïnteresseerd zijn in onze muziek. We hadden ook enige tijd geleden onze eigen TGP label night in Cruquiusgilde, dat was heel cool! En wat betreft coole locaties wil ik ook Radion nog even noemen.

Maak de volgende zin af: Muziek is…
een soort hogere vorm van bewustzijn waarin dromen uitkomen.

Wat zijn je plannen en ambities voor de toekomst?
In ieder geval een album dat al mijn invloeden en visies van de afgelopen jaren samenvat. Verder mijn label TGP runnen en uitbouwen samen met Claudio PRC. Ik wil daarnaast graag een liveset doen met alleen maar hardware en op de korte termijn hoop ik nieuwe interessante mensen te ontmoeten zodat ik nooit stop met het leren van nieuwe dingen.

Wat is je motto of heb je een levensles die je wilt delen met onze lezers?
Leef naar wat je gevoel je ingeeft met respect en liefde voor de buitenwereld.

Meer info over Ness kun je vinden via zijn Facebook- of Soundcloudpagina.

Advertentie
Party Tips