Features + Interviews
12 vragen aan... Nicole Rosie

12 vragen aan... Nicole Rosie

19 december 2014

Wanneer raakte muziek je voor het eerst in je leven? Kan je dit toelichten?
"Al op hele jonge leeftijd werd ik door mijn moeder aangestoken door de opkomende dance muziek. Mijn moeder was dagelijks in de weer met het recorden van de juiste muziek voor haar aerobics lessen. Denk aan glimmende danspakjes met beenwarmers en 'Pump up the Jam' keihard door de woonkamer waar de pasjes dan geoefend werden.
Later toen ik denk ik een jaartje of 12 was begon ik zelf met het recorden op cassettebandjes. Ik was altijd op zoek naar van die obscure radio zenders waar ze dan vette dingen draaien. Duitse zenders draaiden vaak dingen die ik dan echt vet vond. Daar begon eigenlijk al mijn zoektocht naar de muziek die me echt raakt."

Hoe en wanneer is je muzikale carrière van start gegaan?
"Dat mijn draaicarrière echt wat meer vorm begon te krijgen is begonnen toen ik samen met drie andere vrienden 'Onderstroom' ben gaan organiseren. Het werkt nou eenmaal goed wanneer je zelf feesten organiseert, dan rol je er gewoon net wat makkelijker in.
Omdat 'Onderstroom' toch wat meer minimal-tech-house gerelateerd was en ik zelf meer techno draaide ben ik er op een gegeven moment uitgestapt om vervolgens mijn energie te gaan steken in het 'ON' concept van Jeff Rushin. Hier kwam mijn stijl veel beter tot zijn recht en kon ik laten zien wat ik een zaal te bieden had. Toen na een paar jaar ook nog eens mijn eerste track uit kwam kwamen ook de buitenlandse boekingen binnen."

Wat zou je nu zijn of doen als je geen artiest was geworden?
"Omdat ik het prettig vind om meerdere focussen in mijn leven te hebben geef ik naast mijn DJ bestaan ook nog tekenles op het voortgezet onderwijs. Het voelt goed om af en toe uit de DJ wereld te kunnen stappen. Het geeft me relativeringsvermogen en het houdt me scherp. Andersom geldt het net zo, het is heel relaxed om even geen docent te zijn."

Waar ben je op het moment druk mee? Zijn er speciale optredens en/of releases het vermelden waard?
"Eigenlijk ben ik momenteel even gedwongen het wat rustiger aan te doen. Vanwege mijn zwangerschap kan ik nu niet alle aanvragen meer aannemen. Dus ik hou momenteel even een pas op de plaats. Wel kan ik zeggen dat er van het 'ON' label in het voorjaar van 2015 een dubbel vinyl uitkomt om ons 6 jarige bestaan te vieren. Dit wordt een 'various artists' EP met artiesten die bij 'ON' hebben gedraaid."

Wat is op dit moment het belangrijkste in je leven?
"Buiten mijn zwangerschap natuurlijk vind ik het heel erg belangrijk om mijn creativiteit rondom muziek te blijven voeden met nieuwe inspiratiebronnen. Ik merk aan mezelf dat ik snel uitgekeken raak op teveel van hetzelfde. Wanneer dat gebeurt dan is het ook echt even goed om wat afstand te nemen, los te laten en dan weer opnieuw op zoek te gaan naar nieuwe ideeën om producties en sets weer nieuw leven in te blazen. Jezelf blijven vernieuwen kost soms tijd maar je krijgt er ook weer iets moois voor terug."

Wat doe je naast de muziek?
"Eigenlijk ben ik altijd wel creatief in de weer. Als het niet de muziek is dan is het wel tekenen en schilderen. Ik heb momenteel ook ideeën om eens te kijken wat ik kan doen met het zelf ontwerpen en maken van kleding."

Wie of wat inspireert je het meest?
"Voor mij zijn heel veel dingen een inspiratiebron. Zo kan ik bijvoorbeeld genieten van een abstracte dansvoorstelling of een singer songwriter die eens wat anders probeert te doen. De eenvoud van dingen die tegelijkertijd zo krachtig kunnen zijn kan me enorm inspireren.
Daarnaast heb ik afgelopen jaren ook een aantal artiesten mogen ontmoeten met heel veel liefde voor hun vak. Zo was het bijvoorbeeld erg leuk om Mike Parker te ontmoeten. Naast het DJ/producers bestaan is hij ook tekendocent. Het meest bizarre vond ik nog wel dat niet alleen zijn muziekstijl aansluit op die van mij maar dat ook zijn tekenstijl belachelijk veel weg heeft als die van mij. Het zette me aan het denken dat wanneer je je uit in muziek dit ook in overeenkomst kan zijn met wanneer je je uit op een ander creatief vlak. Je spreekt als het ware dezelfde taal."

Waar kunnen we je 's nachts voor wakker maken?
"Voor een vakantie naar de zon! Ik ben niet zo goed in winters helaas."

Bijna bij het einde, nog één cliché: Wat vind je van de dancescene in Nederland?
"Techno is vandaag de dag steeds meer mainstream geworden, iedereen produceert of draait, iedereen wil feesten organiseren, elk jaar komen er weer nieuwe festivals bij... tja, van al deze dingen en nog veel meer kun je positieve en negatieve dingen zeggen maar 1 ding is zeker, het is volop in leven. Music connects!"

Maak de volgende zin af: Muziek is …
"een manier om te ontsnappen, te uitten, een manier om je te ontwikkelen... tja, zoveel!"

Wat zijn je plannen en ambities voor de toekomst?
"Ik zit eigenlijk al een tijdje te broeden op het idee om mijn tekenen samen te laten komen met de muziek. Ik heb hier al verschillende ideeën over gehad, ik hoop hier in 2015 toch eens wat meer vorm aan te kunnen geven."

Wat is je motto of heb je een levensles die je wilt delen met onze lezers?
"Heel cliché maar doe wat je hart je ingeeft. Toen ik ooit naar Amsterdam ben verhuisd kwam ik met een motto. Namelijk 'ik ga alles doen wat ik leuk vind en laat me door niemand tegenhouden'. Het grappige is eigenlijk dat je vaak alleen jezelf tegen houdt door overtuigingen die je jezelf hebt opgelegd. Dat is jammer want er kan echt veel. En dan ook weer, 'waar een wil is is een weg'. Als ik zo terug kijk op de afgelopen tien jaar heb ik echt een fantastische tijd gehad... en wie weet wat er nog komen gaat!"

 

IMGS Tom ten Seldam 

Advertentie
Party Tips