Features + Interviews
12 vragen aan... Paula Cazenave

12 vragen aan... Paula Cazenave

23 oktober 2015

Vandaag stelt Dance.nl 12 vragen aan de Spaanse schone Paula Cazenave. Geboren in het Baskenland, maar nu woonachtig in Barcelona, maakt zij al sinds 1996 de dj-booth onveilig. Onder haar monikers Paula Kasnav en Paula C draait ze rustige stijlen als techhouse, ambient en trip-hop, maar als de naam Paula Cazenave op de flyer staat is het andere koek. Dan gaat het bpm flink omhoog en schurkt haar muziek tegen de hardtechno aan. Maak aldus kennis met Paula Cazenave.

Wanneer raakte muziek je voor het eerst in je leven? Kun je dit toelichten?
Sinds mijn kindertijd luister ik naar alle soorten muziek. Ik studeerde muziektheorie en piano, dus het was een deel van mijn leven. Als kind was ik een grote fan van Mickael Jackson en Madonna (eigenlijk nog steeds). Ook luisterde ik naar bands zoals The Cure, Depeche Mode en een heleboel jaren '80-muziek die ik op MTV zag. Toen ik 12 was (1989) ben ik begonnen met luisteren naar hip-hop en elektronische muziek van die tijd. In mijn stad (San Sebastian, Baskenland) was er een andere muzikale cultuur dan in de grote steden hadden, dus ik luisterde veel naar de radio. Toen ik Technotronic en KLF voor het eerst hoorde, werd ik verliefd op dat geluid en begon meer van dat soort muziek te ontdekken in de platenzaken. Ik bracht daar vele middagen door om vinyl te kopen. Ook begon ik naar discotheken te gaan (Destijds waren er feesten voor kinderen in de middag en draaiden ze hits van Snap, Black Box, Culture Beat, C+C Music Factory, 2 Unlimited, etc.). Sinds die leeftijd tot aan m'n zeventiende (1995) luisterde ik ook naar EBM, techno-Pop, acid house en hardtrance. Ik heb van big beat genoten en reken The Prodigy tot één van mijn favoriete bands van deze stijl. Toen ik achttien werd, richtte ik me op house en techno.

Hoe en wanneer is je muzikale carrière van start gegaan?
In 1996 ben ik gaan leren mixen met vrienden en ik vond het geweldig. Nummers mixen en muzikale sferen creëren werd snel mijn ding, dus mijn vader kocht m'n eerste Technics voor me en een 2-kanaals mixer. Dat was het begin, en vervolgens begon ik house en techno te draaien in een aantal kleine plaatsen hier en daar in mijn stad. Ik ontwikkelde door de jaren heen mijn vaardigheden en kreeg steeds meer optredens in betere locaties buiten Baskenland.

Wat zou je nu zijn als je geen artiest was geworden?
Ik heb drie jaar audiovisuals en twee jaar voor geluidstechnicus gestudeerd, dus ik denk dat ik op dat gebied zou werken in de wereld van tv, bioscoop, concerten of iets dergelijks.

Waar ben je op het moment druk mee?
Sinds 2012 ben ik op de goede weg en daar ben ik erg blij mee. Ik heb door Europa gereisd (heb twee keer op Awakenings gedraaid en die herinneringen zullen altijd bij me blijven) en ik heb het gevoel dat dit jaar heel belangrijk is voor mijn carrière. Ik heb dit jaar namelijk op een aantal grote festivals en feesten in Spanje gedraaid waar ik echt van genoten heb, zoals Code @ Fabrik, 4Every1 Festival, Dreambeach Festival en The End of the World Festival. Ik ben ook bezig met het opnemen van podcasts, en vooral degene die ik voor Naked Lunch Records heb gedaan was speciaal voor mij, want ik hou van de mensen achter dat label. Met betrekking tot releases, de laatste tracks die ik uitbracht waren remixen voor Jean Agoriia - AK 47 (Amigos Recordings), mijn track Posers (DID Records Female Pressure compilatie) en vorige week heb ik een remix gemaakt voor Frankyeffe (Loud Voice) die binnenkort uitgebracht zal worden. Ik ben dus erg tevreden met hoe het gaat.

Wat is op dit moment het belangrijkste in je leven?
Ik weet het niet, er zijn veel belangrijke dingen voor mij zoals: vrede en rust in mijn leven (ik ben erg hyperactief), met mijn vriend zijn, familie, vrienden, mijn hond en plezier hebben. En natuurlijk hard werken om verder te groeien in mijn carrière.

Wat doe je naast de muziek?
Films, documentaires en series kijken, naar het strand gaan en zwemmen, spelen met mijn hond Otto, en in de winter hou ik er van om te gaan skiën.

Wie of wat inspireert je het meest?
De zee, staren naar de golven. Ik voel me klein en alleen in de zee, het is een vreemd en prettig gevoel. De zee is zo'n enorme natuurkracht die er aan de ene kant kalm, ontspannen en zelfs hypnotiserend uit kan zien, maar aan de andere kant woedend en verwoestend kan zijn. In de zee leven veel dieren in 'een andere wereld', afgezien van de mens, en dat vind ik geweldig. Het feit dat we de natuur niet kunnen controleren is iets dat mij inspiratie geeft.

Waar kunnen we je 's nachts voor wakker maken?
Als je me vertelt dat we twee weken naar de Alpen gaan om te skiën word ik onmiddellijk wakker.

Bijna bij het einde, nog één cliché: Wat vind je van de dance scene in Nederland?
Nederland is een groot land voor de elektronische muziek. Er is een enorme muzikale cultuur en de mensen zijn zeer geïnteresseerd in elektronische muziek. Er worden veel grote en wereldwijd bekende evenementen georganiseerd. Jullie hebben bovendien het beste technofestival van de wereld (Awakenings), maar ook een sterke undergroundscene met verbazingwekkende artiesten.

Maak de volgende zin af: Muziek is
…mijn leven.

Wat zijn je plannen en ambities voor de toekomst?
Mijn plannen zijn om mezelf verder te ontwikkelen en zoveel nummers uitbrengen als ik kan. Daarnaast hoop ik in de toekomst te draaien in landen waar ik nog nooit eerder heb gespeeld en nog meer samen te werken met andere technoartiesten.

Wat is je motto of heb je een levensles die je wilt delen met onze lezers?
Volg altijd je dromen, omdat ze op een dag uit kunnen komen.

Imgs: Paula Cazenave archive

Advertentie
Party Tips