Features + Interviews
12 vragen aan... Roll Dann

12 vragen aan... Roll Dann

30 mei 2019

Roll Dann is een jonge producer uit Madrid met veel potentie. Vooraanstaande technolabels als Soma, Modularz, Pole Group en Clergy brengen zijn muziek al met regelmaat uit. Tijd om dit talent onze 12 vragen voor te leggen.

Wanneer raakte muziek je voor het eerst in je leven?
Mijn eerste ervaring met muziek kwam door mijn vader. Hij houdt van klassieke muziek, hij luistert altijd naar muziek als hij thuis is, en kijkt ook vaak concerten en opera’s. Ik was 11 toen ik voor het eerst met mijn vader naar een concert ging. Hij kocht ook m’n eerste mixer voor me. Eigenlijk ben ik dus door de liefde voor muziek van mijn vader in contact gekomen met muziek en vandaar uit is het eigenlijk een van de meest belangrijke aspecten van mijn leven geworden.

Hoe en wanneer is je muzikale carrière van start gegaan?
Ik denk niet dat ik al kan zeggen dat ik een muzikale carrière heb, maar om je antwoord te geven zou ik zeggen dat deze startte op mijn 15e toen ik drumlessen begon te nemen.

Wat zou je nu zijn als je geen artiest was geworden?
Ik denk dat muziek dan sowieso ook een belangrijk deel van mijn leven zou zijn omdat het een passie van me is. En dat zal altijd zo blijven.

Waar ben je op het moment druk mee?
Mijn eerste release was onlangs op AINE, een sublabel van Pole Group, daarna heb ik nog meer uitgebracht op Modularz, Involve Records, Soma Records en nu een release op Clergy. Een van mijn beste gigs was in The Crow Techno Club in Madrid, samen met Ben Klock en Kobosil.

Wat is op dit moment het belangrijkste in je leven?
Het belangrijkste is dat je tevreden bent met jezelf. En daarnaast, stop niet met nieuwe dingen te leren en draag bij aan de scene met nieuw materiaal!

Wat doe je naast de muziek?
Op het moment besteed ik niet veel tijd aan hobby’s. Ik wil alleen maar werken en werken, maar een paar dingen die ik wel per se moet doen elke dag zijn lezen, crossfit en gezond eten.

Wie of wat inspireert je het meest?
Niets of niemand inspireert me deze dagen. Ik voel me een beetje leeg als een klein zakje cocaïne in een club om vijf uur ’s ochtends. Als je me dit zes maanden geleden had gevraagd had ik mijn naaste vrienden genoemd.

 

Waar kunnen we je 's nachts voor wakker maken?
Je kunt me wakker maken wanneer ik vergeten ben m’n eten voor de volgende dag uit de vriezer te halen.

Bijna bij het einde, nog één cliché: Wat vind je van de dancescene in Nederland?
Ik ben daar nog nooit geweest, maar ik weet dat er vele grote artiesten, fantastische labels en mooie festivals vandaan komen, om over de clubs nog niet te spreken. Het lijkt erop dat techno en de underground scene in Nederland erg groot zijn. Ik wil er zeker snel naartoe!

Maak de volgende zin af: Muziek is…
Music is like a box of chocolates, you never know what you are gonna get.

Wat zijn je plannen en ambities voor de toekomst?
Ik zou een succesvollemuziekcarrière willen hebben maar eerlijk gezegd denk ik dat mijn huidige leven slechts een momentopname is.

Wat is je motto of heb je een levensles die je wilt delen met onze lezers?
Manage je tijd! Als je je beschikbare tijd kunt controleren, ben je altijd vrolijk!

Imgs: Roll Dann archive

Advertentie
Party Tips