Features + Interviews
12 vragen aan... Secluded (aka Hans Bouffmyhre)

12 vragen aan... Secluded (aka Hans Bouffmyhre)

22 juli 2016

Secluded is sinds 2012 het nieuwe techno-alias van Hans Bouffmyhre, de Schotse labelbaas van Sleaze Records. Hiermee hoopt Bouffmyhre een nieuw technogeluid aan te boren en nieuwe wegen in zijn carrière aan te boren. We gaven hem de 12 vragen om Secluded voor het voetlicht te brengen.

Wanneer raakte muziek je voor het eerst in je leven? Kun je dit toelichten?
Ik kan me niet echt meer herinneren wanneer dat precies gebeurd is, gewoonweg omdat ik al veel met muziek bezig was op jonge leeftijd. De eerste keer dat ik viel voor techno weet ik nog wel: dat was in 2004 toen ik 17 was. Ik zag Jeff Mills toen draaien op een grote rave in Glasgow. Op z’n zachtst gezegd was ik onder de indruk!

Hoe en wanneer is je muzikale carrière van start gegaan?
In 2006 begon ik met een paar vrienden m’n eigen feest te promoten in een kleine club in Paisley, Schotland. Dat feest was een groot success en op volgende edities hebben we een hoop internationale dj’s weten te boeken om bij ons te komen draaien. Door het success van die nachten zijn we ons eigen label gestart en daarna ging het echt hard.

Wat zou je nu zijn als je geen artiest was geworden?
Naast muziek heb ik een familiezaak die zich bezighoudt met paardenraces in Groot-Brittannië. We kopen jonge racepaarden en trainen ze om races te winnen, waarna we ze weer met winst doorverkopen. Dus als ik geen artiest was geweest had ik me waarschijnlijk veel hiermee bezig gehouden!

Waar ben je op het moment druk mee?
Het was op persoonlijk vlak een enorm druk en spannend jaar voor me. Ik ben onlangs getrouwd en ben op het moment aan het verhuizen, dus dat slokt veel tijd op. Gelukkig heb ik dit jaar ook nog veel lange dagen in de studio doorgebracht waardoor er heel wat nieuwe projecten op de stapel liggen. Er komt een nieuwe Secluded-release aan, genaamd Free Your Mind waarop ook een geweldige remix van Mark Broom staat. En dan komt er nog een EP uit, tweedelig en tien tracks tellend, die ik onder m’n andere alias Hans Bouffmyhre uitbreng op Sleaze Records in september.

Wat is op dit moment het belangrijkste in je leven?
Uiteraard mijn nieuwe vrouw Lee-Anne! Op de voet gevolgd door techno.

Wat doe je naast muziek?
Naast muziek hou ik enorm van sport. Ik kijk en speel graag voetbal en kan ook nog aardig tenissen. Daarnaast probeer ik fit te blijven door geregeld naar de gym te gaan.

Wie of wat inspireert je het meest?
Muzikaal gezien zijn er zoveel inspiratiebronnen voor me, het is erg moeilijk om daar één persoon uit te pikken. Maar dat ga ik toch doen en dan noem ik Gary Beck. Hij is al jaren een goede vriend van me en ik denk dat zijn manier van produceren en optreden erg inspirerend is. We hebben veel goede gesprekken gehad door de jaren heen, we hebben een aantal keren samen gedraaid en we hebben ook zomaar eens doordeweeks afgesproken voor een paar pints! Hij is echt een fijne kerel en ik ben blij dat hij het goed doet.

Op het gebied van sport is Andy Murray mijn inspiratiebron, hij is met recht de grootste Schotse sportman aller tijden. Ik ben naar de US Open geweest in New York om hem te zien spelen en heb ‘m later ook nog eens op Wimbledon gezien. Zijn toewijding en vastberadenheid om de beste van de wereld te worden is gewoonweg ongelofelijk.

Waar kunnen we je 's nachts voor wakker maken?
Dan moet ik weer sport zeggen. Als er ‘s nachts een grote tennis- of bokswedstrijd zou zijn zou ik zeker opblijven en kijken!

Bijna bij het einde, nog één cliché: Wat vind je van de dancescene in Nederland?
Super! Jullie hebben een erg goede scene die alsmaar groter lijkt te worden. Het is altijd fijn om in Nederland te spelen, de sfeer is ook vaak geweldig. En dat is natuurlijk perfect is als je dj bent.

Maak de volgende zin af: Muziek is…
Behoorlijk geweldig, man.

Wat zijn je plannen en ambities voor de toekomst?
Ik hoop dat ik goede muziek mag blijven maken. En ik hoop dat ik aan de knoppen mag draaien voor een groter publiek.

Wat is je motto of heb je een levensles die je wilt delen met onze lezers?
Blijf altijd positief. Negativiteit brengt je nergens. Focus niet op problemen, maar op oplossingen! En last but not least, neem jezelf niet te serieus.

Imgs: Secluded archive

Advertentie
Party Tips