Features + Interviews
12 vragen aan... Unbalance

12 vragen aan... Unbalance

05 oktober 2015

Rusland staat er op dit moment in Nederland niet zo goed op, maar gelukkig is het niet alleen maar kommer en kwel wat er uit die regionen komt. Een voorbeeld daarvan is de techno-dj en -producer Unbalance, een Moskoviet die probeert de technoscene in Moskou en Rusland op de kaart te zetten. Daar slaagt hij beetje bij beetje steeds beter in en daarom stelden wij hem onze 12 vragen.

Wanneer raakte muziek je voor het eerst in je leven? Kun je dit toelichten?
Mijn vader was altijd een muziekliefhebber, en daardoor heb ik in mijn jeugd naar vele platen van Pink Floyd, Led Zeppelin en andere rockbands geluisterd.

Hoe en wanneer is je muzikale carrière van start gegaan?
Dat is begonnen na mijn eerste bezoek aan een nachtclub op mijn zestiende. Daar raakte ik geïnteresseerd in 4/4-muziek en zette ik mijn eerste stappen in het produceren ervan. Later, in 2010, bracht ik mijn eerste plaat uit. Met dj-en begon ik in 2008.

Wat zou je nu zijn als je geen artiest was geworden?
Dan zou ik schilder zijn.

Waar ben je op het moment druk mee?
Ik had een coole zomer met gigs in Duitsland, Spanje, Georgië, Oekraïne en Rusland. Ik kijk nu uit naar mijn eerste gig tijdens ADE in Nederland. Daarnaast zullen er deze herfst nog een hoop releases van me uitkomen op labels als Unbalance, Solid Groove, Konstruktiv en Studio.14.

Wat is op dit moment het belangrijkste in je leven?
Dat ik in de gelegenheid ben om mijn favoriete werk te doen, dat ik kan reizen en mijn vriendin liefhebben.

Wat doe je naast de muziek?
Ik hou van reizen, films, chocolade eten en tijd doorbrengen met mijn favoriete mensen.

Wie of wat inspireert je het meest?
Reizen inspireert me enorm. Het reset m’n brein als het ware, ik heb altijd weer allerlei frisse gevoelens en ideeën nadat ik nieuwe plekken heb bezocht en nieuwe mensen heb ontmoet. Ook nieuwe en frisse muziek is zeer inspirerend en motiverend voor me, en het maakt daarbij echt niet uit wat het genre of de stijl is. En op dit moment inspireert m’n vriendin me ook heel veel.

Waar kunnen we je 's nachts voor wakker maken?
Voor een doos melkchocolade.

Bijna bij het einde, nog één cliché: Wat vind je van de dancescene in Nederland?
Amsterdam staat bij mij tweede op de lijst van favoriete steden die ik bezocht heb. Een hoop goede artiesten en labels komen ook uit Nederland en niet te vergeten ook ADE.

Maak de volgende zin af: Muziek is…
…ademen.

Wat zijn je plannen en ambities voor de toekomst?
Ik ga showcases opzetten voor mijn Rebalance-label met mijn favoriete artiesten. Daarnaast ga ik nog veel en veel meer muziek maken om zo de technoscene in Moskou verder te ontwikkelen, en ik heb er veel zin in om dit te gaan doen.

Wat is je motto of heb je een levensles die je wilt delen met onze lezers?
Dit kan ook als een cliché klinken, zoals jullie sommige van jullie vragen cliché noemen, maar voor mij is het echt de waarheid – probeer altijd te doen wat je leuk vindt tot je allerlaatste ademhaling.

Unbalance zal op het Amsterdam Dance Event draaien tijdens Adept & ON present Tresor Berlin.

Advertentie
Party Tips