Features + Interviews
12 vragen aan... Yves Deruyter

12 vragen aan... Yves Deruyter

11 november 2013

Hoofdrolspeler in de rijke clubhistorie van België. ‘Mister Bonzai’ Yves Deruyter is sinds zijn doorbraak begin jaren 90 nog altijd een naam om rekening mee te houden. We zetten hem daarom nog maar eens in de spotlight voor een onderonsje over die begintijd, diëten en mooie meisjes met lange benen.

Wanneer raakte muziek je voor het eerst in je leven?
"Ik was al van jongs af aan in contact met muziek. Mijn ouders hadden een brouwerij en ik ging mee de afleverronde doen, waardoor ik veel in cafés vertoefde waar ze de allernieuwste hits speelden. Ik ging dan op de stoelen staan met mijn namaakgitaar en begon de liedjes mee te spelen."

Hoe en wanneer is je muzikale carrière van start gegaan?
"Toen ik tiener was maakte ik deel uit van een playback groep met Belgisch kampioen Michael Jackson lookalike Martine De Ruyter (geen familie). We deden de moves na tot in de puntjes! Mijn dj-carrière begon ik in ‘85 als ambiance dj, maar dat werd al snel gecombineerd met new wave / new beat en uiteindelijk in 1990 sloeg het om naar house."

Wat zou je nu zijn als je geen artiest was geworden?
"Met veel familieleden in de horeca, zou ik daar waarschijnlijk zelf wel ingerold zijn. Ik heb er trouwens nog steeds interesse voor."

Waar ben je op het moment druk mee bezig? Zijn er speciale optredens en/of releases het vermelden waard?
"Onlangs nog Halloween in Cherry Moon, Lokeren op 31 oktober, Age of Love op 1 november in De Vooruit in Gent en eind deze maand natuurlijk Bonzai Retro (23 november in de Ethias Arena, Hasselt). Na lange tijd ben ik nu terug in de studio gedoken met veel nieuwe inspiratie en leuke ideeën."

Wat is op dit moment het belangrijkste in je leven?
"Mijn gezondheid. Ik ben het laatste jaar aan een 'groot onderhoud' bezig haha! Ik ben een intensief dieet aan het volgen waardoor ik al 30 kg ben afgevallen en ik zit nu aan de laatste loodjes; de laatste 5 kg…"

Wat doe je naast de muziek? (ja, dit is een cliché vraag over je hobby’s).
"Sporadisch sporten, wat fitnessen, fietsen, enzo. Ik heb een tijd geleden mijn enkel gebroken dus dat ging toen niet meer, maar nu ben ik er terug mee begonnen. Als ontspanning ga ik graag naar de cinema."

Wie of wat inspireert je het meest? Andere muzikanten of misschien een schrijver, politiek leider, atleet, een bepaalde kunstvorm of iets anders…
"Ik heb veel respect voor mensen die hun dromen achterna gaan. Dan bedoel ik artiesten zowel als sportmensen en dergelijke. Dat is ook iets wat ik zelf heb gedaan en dat is inspirerend."

Waar kunnen we je 's nachts voor wakker maken?
"Voor een mooi meisje met lange benen mag je mij wel even uit mijn bed halen, ja. Hahaha.."

Bijna bij het einde, nog één cliché: Wat vind je van de dancescene in Nederland?
"Lekker hard man! Ik ga nog steeds heel graag in Nederland spelen omdat de kwaliteit van de events en het publiek zeer hoog ligt en dat is voor een dj altijd aangenaam."

Maak de volgende zin af: Muziek is …
"Music was my first love, and it will be my last..."

Wat zijn je plannen en ambities voor de toekomst?
"Zoals ik al zei, vooral terug in de studio duiken en natuurlijk nog veel de mensen uit hun bol doen gaan!"

Wat is je motto of heb je een levensles die je wilt delen met onze lezers?
"Gaan en blijven gaan! Geniet van elk moment want dit is je enige leven."

Advertentie
Party Tips