Features + Interviews
12 vragen aan...Prunk

12 vragen aan...Prunk

29 juli 2013

Op zijn 11e kreeg hij van zijn oudere broer een Ian Pooley plaat en het lot van Prunk was bezegeld. In aanloop naar het 11:11 Mini Festival maken we even snel kennis met de Amsterdamse dj middels 11, pardon, 12 vragen...

Wanneer raakte muziek je voor het eerst in je leven?
"Muziek heeft mij al van jongs af aan geraakt. Vroeger toen ik jong was voetbalde ik veel op straat en op de achtergrond zetten wij eigenlijk altijd al muziek op. Als we dan een doelpunt maakten deden we altijd een dansje. Gek genoeg was ik altijd degene die de muziek meenam. Toen ik later op voetbal ging en we kampioen werden, stond bij de uitreiking Modjo's Lady op de achtergrond op. Ik was toen dolgelukkig. Ik denk dat dat het moment was dat muziek mij echt raakte. Toevallig weer een house klassieker, haha!"

Hoe en wanneer is je muzikale carrière van start gegaan?
"Vanaf ongeveer die leeftijd ben ik ook muziek gaan zoeken. Ik had het geluk met een oudere broer, die natuurlijk al in zijn muzikale ontwikkeling verder was. Ik luisterde vooral wat hij luisterde en dat was zeker geen top 40 maar voornamelijk house en hiphop. Toen ik een jaartje of 11 was, ging mijn broer super vaak naar housefeesten. Vaak kwam hij thuis met mixcd's en soms kocht hij ook een album. Hij gaf een keer het album van Ian Pooley, Since Then, aan mij cadeau. Wat betreft mijn muzikale carriere was dat echt het eerste album wat mij raakte omdat ik gewoon wist dat dit mijn muziek was. Door de komst van het internet heb ik heel veel nieuwe muziek ontdekt. Er kwam maar geen eind aan. Er was zoveel housemuziek. Ik ontdekte dat er ook heel veel verschillende genre's in de house zijn maar ik merkte al snel dat deephouse/soulful house mijn favoriete genre was. Vanaf een jaartje of 13 ben ik echt muziek gaan kopen en ben ik gaan leren draaien."

Wat zou je nu zijn als je geen artiest was geworden?
"Dan was ik waarschijnlijk handelaar geworden. Dat heeft er eigenlijk altijd in gezeten. Vanaf jongs af aan was ik al bezig met dingen verkopen en dingen regelen voor mensen. Het buitenland heeft mij ook altijd aangesproken dus ik denk dat ik ook veel op reis was geweest voor mijn handeltjes."

Waar ben je op het moment druk mee?
"Ik ben druk bezig met mijn nieuwe label Double Tree Records, samen met Lex van Aken (oprichter Deep House Amsterdam). Er komen een paar mooie releases aan en onze eerste release waren al een groot succes. Daarnaast heb ik afgelopen maand twee nieuwe dingen gereleased; een vinyl en een remix voor een Russisch label. In Rusland heb ik afgelopen maand ook een tour gedaan, wat echt waanzinnig was. We horen niet zoveel over Rusland, maar als je erbij stil staat is het echt super groot. Ze hebben daar ook gewoon een hele grote scene. In een badplaats in Rusland hing ik door de hele stad met mijn hoofd op een billboard. Dat is wel een gek gevoel, maar dat geeft je wel een stukje bevestiging dat je lekker bezig bent. En recentelijk heb ik een EP afgemaakt met mijn vrienden PONY."

Wat is op dit moment het belangrijkste in je leven?
"Misschien een beetje cliché, maar dat zijn toch mijn ouders, familie, vrienden en vriendin. Zij hebben mij altijd gesteund in wat ik doe en staan altijd achter mij. Ik heb het niet altijd even makkelijk gehad in die muziekwereld vooral omdat ik er al vroeg bij was, daardoor heb ik niet altijd de juiste beslissingen genomen. Maar nu merk ik wel dat ervaring je heel veel bij brengt en helpt bij bepaalde keuzes. Misschien dat het daarom de laatste twee jaar zo goed gaat. Ik moet daarbij wel zeggen dat ik ook heel veel hulp heb aan mijn boekingskantoor Meanwhile. Zij zorgen voor een professionele begeleiding en houden mij scherp."

<iframe width="850" height="315" src="//www.youtube.com/embed/mxBvGB7P-Pg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Wat doe je naast de muziek? (ja, dit is een cliché vraag over je hobby’s)
"Voetbal kijken, koken en vooral genieten. Daarnaast handel ik nog een beetje in exotisch fruit dus als je een keer een ananas of kokosnoot nodig hebt, kunnen jullie altijd bij mij terecht."

Wie of wat inspireert je het meest? 
"Muziek is eigenlijk mijn grote inspiratie. Ik vind het zo mooi wat het met mensen kan doen. Het brengt heel veel mensen bij elkaar en dat vindt ik erg bijzonder. Aankomende zondag ga ik naar North Sea Jazz Festival. Dan ga ik alleen maar zitten, luisteren en nadenken over wat er nog gaat komen en hoe ik mezelf kan blijven ontwikkelen. Ik ben best druk in mijn hoofd maar van jazz word ik rustig. Muziek van Miles Davis kan ik de hele dag luisteren dus in dat opzicht inspireert hij mij enorm."

Waar kunnen we je 's nachts voor wakker maken?
"Om een plaatje te draaien, daar heb ik bijna altijd zin in. En ook voor Indonesisch eten van mijn vader."

Bijna bij het einde, nog één cliché: Wat vind je van de dancescene in Nederland? 
"Ik denk dat we echt tevreden mogen zijn, aangezien er zoveel feesten zijn op dit moment. Misschien wel teveel, waardoor je soms ook lege dansvloeren hebt in populaire clubs. Dat is soms wel jammer, want ik weet hoe hard de mensen achter de schermen er voor werken om een tent vol te krijgen. Het aanbod aan festivals is geweldig. Dat is echt ongekend. Overal waar ik kom op de wereld hebben de mensen het altijd over onze festivals en ik denk dat we daar best trots op mogen zijn. Ik kom net terug uit Barcelona en ben daar bij een aantal events geweest waar het geluid om te huilen was. En dan betalen de mensen toch nog 50 euro voor een kaartje. De producties in Nederland zijn, naar mijn ervaring, beter en strakker geregeld."

"Met de muziek zit het wel goed. Ik vergelijk mij niet met de jongens die nu te horen zijn bij SlamFM, als je het bijvoorbeeld over de nationale dance hebt. Echter, verwacht ik wel een grote nationale doorbaak van deephouse. Zelf ben ik resident van Deep House Amsterdam en dat platform/community is in een paar maanden tijd echt met duizenden followers gestegen."

Maak de volgende zin af: Muziek is …
"De meest abstracte van alle kunsten."

Wat zijn je plannen en ambities voor de toekomst
"Ik wil gaan toeren in het buitenland met mijn label en daarbij meer naamsbekendheid krijgen. We zijn ook aan het uitbreiden en gaan nu ook de boekingen doen voor aantal artiesten. Op muzikaal gebied heb ik ook veel plannen. Ik ga bijvoorbeeld volgende maand met een zangeres in de studio zitten en met een paar mensen die een instrument spelen. Het lijkt me toch heel mooi om ooit een eigen band te hebben maar laten we eerst maar kijken of dit goed uitpakt."

Wat is je motto of heb je een levensles die je wilt delen met onze lezers?
"De wereld is net een boek, wie niet reist leest maar 1 pagina."

Prunk staat aanstaande zaterdag 04-08 op 11:11 Mini Festival, zaterdag 11-08 op Straf_Werk Festival en zondag 19-08 op Anura Floating Festival.

Advertentie
Party Tips