Features + Interviews
12 vragen aan...Shermanology

12 vragen aan...Shermanology

22 juli 2013

Broer + zus + neef = succesformule Shermanology. Deze drie familieleden zijn met hun diverse hits niet weg te denken uit de Nederlandse dancescene. Ze staan deze zomer op o.a. Ultrasonic Festival, Mystery Land en Kings of ACE. Daarnaast zijn ze regelmatig te vinden op Ibiza in de Amnesia club. Hoog tijd om maar eens 12 vragen af te vuren op deze constante waarde van het Nederlandse nachtleven.

Wanneer raakte muziek je voor het eerst in je leven?
Leon: "Ik kan me eerlijk gezegd niet echt herinneren wanneer muziek me voor het eerst heeft geraakt maar muziek is ergens altijd een groot gedeelte van mijn leven geweest. Ik was er altijd al mee omringd wanneer ik met mijn vader was, dus laten we t houden op 4 ever."

Hoe en wanneer is je muzikale carrière van start gegaan?
"Ik was altijd een beetje te verlegen om op te treden totdat ik op mijn 18e mijn vader hielp met een show in Spanje. Ik was meteen overtuigd dat ik dat ook wou doen met mijn leven, heb mijn koffers gepakt en ben daarheen verhuisd."
Andy: "Dorothy en ik zijn met een R&B groep begonnen op Curaçao. daarna ben ik naar Spanje gegaan en heb een jaar met mijn vader motown shows gedaan. Toen ben ik naar Engeland verhuisd en heb ik twee jaar met Artful Dodger opgetreden. Daarna ben ik naar Nederland verhuisd om Shermanology te beginnen."

Wat zou je nu zijn als je geen artiest was geworden?
Leon: "Ik was in de tijd dat ik koos voor de muziek nog zo zoekende naar iets dat ik echt leuk zou vinden dat ik eigenlijk niet weet wat ik gedaan zou hebben als ik geen artiest was geworden. Ik was heel erg into basketbal destijds en het ging ook helemaal niet slecht, maar of ik het gemaakt zou hebben naar pro level zal ik nooit weten."
Andy: "Ik denk dat ik heel ongelukkig op kantoor zou zitten. Dus ik ben blij met wat ik doe."

Waar ben je op het moment druk mee? 
"Op dit moment ben ik heel erg druk met Andy in de studio om zoveel mogelijk nieuwe tracks te maken en de show uit te bouwen. Er komen ook steeds meer schrijfdagen bij waar we met zijn drieën zitten om de platen volledig af te maken en styling voor de shows worden besproken. De focus is de laatste tijd nog harder opgeschroefd. We hebben echt een heel fijne werkdynamiek met elkaar."

Wat is op dit moment het belangrijkste in je leven?
"Familie en gezondheid zijn op dit moment (en altijd) het belangrijkste in mijn/ons leven. Zolang je gezondheid goed is bestaat er een kans dat je veel andere dingen bereikt. En familie, ik kan me geen leven voorstellen zonder familie, we hebben echt een hele grote en gezellige familie. We proberen allemaal zo veel mogelijk contact met elkaar te houden, dat vind ik heel erg belangrijk."

Wat doe je naast de muziek?
Dorothy: "Ik hou me erg veel bezig met make-up, nail art, haren en styling. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om me met dit soort dingen bezig te houden, ik heb plakboeken over styling etc...sounds boring I know ..het is een soort verslaving die me erg goed uitkomt. Ik was vroeger kapster en nagelstylist, ik vond het altijd al belangrijk om te doen wat je leuk vindt. Maak van je hobby je werk. Dat doen we nog steeds. Andy en Leon zitten de hele dag in de studio of in de sportschool. Fifa spelen op de Xbox is ook een verslaving."

Leon: "In mijn vrije tijd ben ik eerlijk gezegd nog bezig met werk. Ik ben dan aan het zoeken naar nieuwe plugins, nieuwe sample packs, ben blogs aan het lezen om mijn eigen skill te verbeteren, want je houdt nooit echt op met leren. Verder zit ik bijna dagelijks in de sportschool en wanneer ik echt vrij neem probeer ik tijd te maken voor mijn familie en vrienden want dat zijn de personen die je een beetje grounded houden!"

Wie of wat inspireert je het meest? 
Dorothy: "Mensen zoals Prince. Prince een rasechte artiest, entertainer en style icon. Ik hou echt van zijn muziek en stijl en hij is zo vrij op het podium. Hij doet echt waar hij zin in heeft. Het is zo over de top daar hou ik van!! Either you love it or you hate it!!"
Leon: "Moeilijk te zeggen. Bij mij gaat het van Prince naar Queen naar 2Pac naar Michael Jordan. Ik ben echt all over the place, maar ik probeer om zoveel mogelijk te leren van al mijn idolen en zoveel mogelijk mee te nemen in mijn eigen manier van zijn en doen."

Waar kunnen we je 's nachts voor wakker maken?
Dorothy: "Nou ....het enige waar je mij voor wakker kan bellen is om te zeggen dat ik de loterij heb gewonnen en miljonair ben geworden. Ik ben niet echt iemand die je moet wakker bellen, dat staat in mijn handleiding, maar die kent helaas niet iedereen haha!"
Andy: "Ik slaap veel te weinig, dus laat mij maar slapen."
Leon: "Ja, ik denk dat ik ook liever doorslaap. Maar ik sta wel altijd open voor gezelligheid!"

Bijna bij het einde, nog één cliché: Wat vind je van de dancescene in Nederland?
"De Nederlandse dance is is de beste speelplaats die er bestaat. We hebben het meest kritische publiek ter wereld. Als je in Nederland een publiek kan rocken, dan lukt het meestal op andere plekken ook. Ben ook erg trots op de Nederlandse producers. Er is altijd wel een nieuw genre dat opkomt. En dat houdt iedereen scherp."

Maak de volgende zin af: Muziek is …
"Onze drijfveer. Onze passie. Onze ontspanning."
Leon: "En soms ook frustratie, maar het is en blijft toch altijd de grootste uitlaatklep!!"

Wat zijn je plannen en ambities voor de toekomst?
"Onze ambities zijn om Shermanology uit te breiden en er ooit een volledige live band van te maken. We zullen vooral genres gaan mixen en grenzen voor onszelf verleggen. Vooral de muzikale grens."

Wat is je motto of heb je een levensles die je wilt delen met onze lezers?
"Behandel mensen zoals je zelf behandeld wilt worden. We geloven echt in karma. So be good in life, and life will be good 2 you."
Leon: "En niets is onmogelijk!! Alles wat niet kan, kan wel!!"

Shermanology staat aanstaande zaterdag op het Ultrasonic Festival, op zaterdag 04-08 op Kings of ACE en op zaterdag 24-08 op Mysteryland.

 

Advertentie
Party Tips