Features + Evenementen
7th Sunday Festival || Het nieuwe gezicht van Pinksteren

7th Sunday Festival
Het nieuwe gezicht van Pinksteren

03 april 2009
Van een PinksterPar-t naar een 7th Sunday Festival, dit jaar beleven we een gloednieuw evenement met Pinksteren. Een feest met landelijke uitstraling, zo kan gerust worden gezegd, zowel de locatie, de hoeveelheid area's en de programmering beloven veel goeds. Voor organisator Par-T Events is het 7th Sunday Festival tevens een ideale kapstok om al hun party-concepten aan te hangen, van zwoele house en minimal techno tot hardstyle en 80's&90's-vertier. “We gaan een nieuw tijdperk in, dit wordt een feest om nooit te vergeten.”

Geen misplaatste woorden. Par-T Events heeft haar festival namelijk een ware transformatie laten ondergaan. “Het was tijd voor een frisse start”, vertelt Johan Dormans van de organisatie. “"We hebben vijf jaar lang het PinksterPar-t Outdoor Festival georganiseerd, dat was een ongelofelijk succes. Tegelijk voelden we dat het nog steeds een beetje het vriendenfeest was waarmee het ooit begon. We wilden er een nieuw, landelijk evenement van maken, de naam 7th Sunday Festival past daar het best bij.”"

Dormans noemt Pentecoste, de Griekse benaming voor Pinksteren, die letterlijk betekent: de vijftigste dag na Pasen. “Oftewel, de zevende zondag. "Wat dat betreft is dit nog steeds een Pinksterfeest, alleen ditmaal hebben we de zaken iets groter aangepakt. We zijn een stukje verhuisd, zo'n 100 meter van de oude festivallocatie, zodat we iets meer mogelijkheden hebben om er iets bijzonders van te maken. Ook het aantal bezoekers kan zodoende omhoog; vorig jaar trokken we zo'n 8.000 man, nu verwachten we er 10.000, al zouden we ook 15.000 bezoekers aankunnen."
”
Een grote hoeveelheid dance area's onderstreept de nieuwe plannen van Par-T Events. De organisatie heeft ondertussen meerdere party-concepten onder haar hoede, die op het 7th Sunday Festival allemaal samenkomen. "“We hebben natuurlijk een mainstage met uiteenlopende artiesten, maar verder heeft elke area een eigen geluid. Zo is Reboot, een (minimal) technofeest dat we al een tijdje doen, er met een eigen podium, maar ook andere concepten van ons: Hard Nature (hardstyle), Fascinate (house) en Chille met Nille (een area met 80's & 90's-hits waar ook gekkigheden als stoelendans en een wedstrijd paaldansen worden georganiseerd). Verder hebben we de Leidse organisatie Lovin L'ectro uitgenodigd, zij hebben een totaal unieke koepeltent staan waar je vooral veel house, techno en electro zult horen.”"

Een paar namen uit het programma: Sebastian Ingrosso, Dirty South, Dr Lektroluv, Technasia, Christian Varela, Chip & Dale, Don Diablo, Donkey Rollers, Koen Lebens & Fokko Versloot. Het moge duidelijk zijn dat het 7th Sunday Festival de overtreffende trap wordt van alle voorgaande PinksterPar-t-festivals. “"Daar gaan we wel van uit"”, zegt Dormans. “"We investeren flink in dit evenement. Niet alleen de programmering, maar ook de service op de dag zelf moet top zijn -we willen laten zien dat dit een serieus evenement is, niet zomaar een festival in de regio.”"

“"Als ik nu al zie hoeveel respons we krijgen, moet dat wel goed komen"”, vervolgt hij. "“Het mooie is dat die andere feesten al op eigen kracht groot zijn geworden. Zo bestaat Fascinate ook als clubconcept, heb je vier keer per jaar een Hard Nature in de Effenaar in Eindhoven en doet Reboot zo'n vijf keer per jaar een feest in De Rechter en dit jaar ook een area op het Wish Outdoor-festival bij Beek en Donk. Er komt er zelfs een heus Reboot Festival, 14 juni in Eindhoven! Ook Lovin L'ectro is al jarenlang immens populair -als je bedenkt dat al deze feesten, met hun aanhang, nu samenkomen op het 7th Sunday Festival, dan verwacht ik zeker iets unieks.”"

7th Sunday Festival: Zondag 31 mei op festivalterrein De Roost in Erp-Veghel. Meer info op 7th Sunday Festival - 23 May - Festivalterrein De Roost, Erp.

txt Nico van der Plas
img Michiel Aalbers
Advertentie
Party Tips