Features
Tivoli De Helling

Tivoli De Helling

1 september 2007 - Vier jaar geleden ontstond De Helling als tweede zaal van het Utrechtse cultuurpodium Tivoli. Maar partygangers in de Domstad weten onderhand wel beter, De Helling kan namelijk gewoon worden gezien als volwaardige club. Met de start van een nieuwe, maandelijkse clubavond, Altitude 7, hoopt de zaal nu ook een groter, nationaal publiek te bereiken. Vier jaar geleden ontstond De Helling als tweede zaal van het Utrechtse cultuurpodium Tivoli. Maar partygangers in de Domstad weten onderhand wel beter, De Helling kan namelijk gewoon worden gezien als volwaardige club. Met de start van een nieuwe,...


Het succesverhaal van Blue Man Group

Het succesverhaal van Blue Man Group

1 september 2007 - Het valt moeilijk te zeggen wat Blue Man Group nu eigenlijk is. Een muzikale act, theater, comedy? De waarheid ligt ergens in het midden, daar hoeven we ons verder ook niet druk om te maken, als Tiësto fan is, dan zal het wel goed zijn. Het valt moeilijk te zeggen wat Blue Man Group nu eigenlijk is. Een muzikale act, theater, comedy? De waarheid ligt ergens in het midden, daar hoeven we ons verder ook niet druk om te maken, als Tiësto fan is, dan...


TodaysArt - De synthese van mainstream en underground

TodaysArt - De synthese van mainstream en underground

1 september 2007 - TodaysArt was twee jaar geleden de leukste nieuwkomer onder de festivals, juist omdat het multidisciplinaire evenement in Den Haag niet de bekende wegen volgde, maar nieuwe baanbrekende acts neerzette. TodaysArt was twee jaar geleden de leukste nieuwkomer onder de festivals, juist omdat het multidisciplinaire evenement in Den Haag niet de bekende wegen volgde, maar nieuwe baanbrekende acts neerzette.


Riverdance - The great return of a legend!

Riverdance - The great return of a legend!

1 september 2007 - Het kan weer: dansen langs de Lek. Op zaterdag 29 september is dancefestival Riverdance terug van weggeweest. Niet meer in Lopikerkapel, waar het ooit zo populaire dance event voor het laatst in 2004 plaatsvond, maar nu in Tull en ’t Waal (Houten). Het kan weer: dansen langs de Lek. Op zaterdag 29 september is dancefestival Riverdance terug van weggeweest. Niet meer in Lopikerkapel, waar het ooit zo populaire dance event voor het laatst in 2004 plaatsvond, maar nu in Tull en ’t...


Duszdat - Uitgaanswereld op z'n kop zetten

Duszdat - Uitgaanswereld op z'n kop zetten

1 september 2007 - Wel eens van de meisjes Dus en Dat gehoord? Wij ook niet. Maar vanaf 7 september wordt dat helemaal anders. Op die vrijdagavond vindt de ‘première’ van Duszdat plaats, een wekelijkse clubavond, die het voornemen heeft om de uitgaanswereld op z’n kop te zetten. Wel eens van de meisjes Dus en Dat gehoord? Wij ook niet. Maar vanaf 7 september wordt dat helemaal anders. Op die vrijdagavond vindt de ‘première’ van Duszdat plaats, een wekelijkse clubavond, die het voornemen heeft om de uitgaanswereld...


Culturele zelfverdediging op Robodock

Culturele zelfverdediging op Robodock

1 september 2007 - Robodock kan alweer bogen op tien jaar geschiedenis. Het festival waar kunst en technologie voor de meest spraakmakende shows zorgen, heeft zich langzaam ontwikkeld van culturele vrijplaats tot internationaal vermaard evenement. En ja, dan zul je wat moeten laten zien op je tienjarig jubileum, van 19 tot en met 22 september op de Amsterdamse NDSM Werf. Maar dat komt helemaal goed, belooft Merel Kamp van de Robodock-organisatie. “We zoeken nog altijd de grenzen van het toelaatbare.” Robodock kan alweer bogen op tien jaar geschiedenis. Het festival waar kunst en technologie voor de meest spraakmakende shows zorgen, heeft zich langzaam ontwikkeld van culturele vrijplaats tot internationaal vermaard evenement. En ja, dan zul je wat moeten laten zien...


Quince - Muziek op gevoel

Quince - Muziek op gevoel

1 september 2007 -
Het nieuwste talent aan de Nederlandse techno-horizon is Quince. Tegelijk is dat ook een verouderde term, de Utrechtse producer Bram Sluiter is namelijk al een tijdje bezig. Dankzij optredens op Awakenings Festival, Solid Grooves en andere techno-gelegenheden begint zijn naam nu echter pas goed door te dringen tot het grote publiek. Een mooie carrière ligt in het verschiet, al blijft de als diëtist werkzame Sluiter er nuchter onder. “Ach, produceren klinkt interessant, maar is eigenlijk niet veel meer dan in een stoffige zolder aan wat knopjes draaien.”
Het nieuwste talent aan de Nederlandse techno-horizon is Quince. Tegelijk is dat ook een verouderde term, de Utrechtse producer Bram Sluiter is namelijk al een tijdje bezig. Dankzij optredens op Awakenings Festival, Solid Grooves en andere techno-gelegenheden begint zijn naam...


Lissabon: een stad om verliefd op te worden

Lissabon: een stad om verliefd op te worden

1 januari 1970 - Portugal is lang het ondergeschoven kindje geweest ten opzichte van buurland Spanje. Ten onrechte, want als je voor een paar dagen in de mediterraanse stad Lissabon verblijft, wil je er eigenlijk het liefste blijven. Natuurlijk blijven steden als Barcelona en Madrid meer dan de moeite waard om heen te gaan, maar denk voor de verandering de volgende keer ook eens aan Lissabon! Portugal is lang het ondergeschoven kindje geweest ten opzichte van buurland Spanje. Ten onrechte, want als je voor een paar dagen in de mediterraanse stad Lissabon verblijft, wil je er eigenlijk het liefste blijven. Natuurlijk blijven steden als Barcelona en...


Mindcontroller: Herleef ‘The Wonderful Days’

Mindcontroller: Herleef ‘The Wonderful Days’

1 januari 1970 - Mindcontroller is één van de vaste tradities van de hardere partykalender in het begin van het nieuwe jaar. Op zaterdag 7 februari zal voor de zestiende keer het harde geluid van de jaren ’90 de good old Hemkade domineren met een uitstekende programmering, opnieuw de focus leggend op de hardcore die één op de drie jongeren in de nineties tot zich wist te binden. Trek je TR-909’s, Alpha Juno’s en TB-303’s weer uit de kast en herleef het verleden op Mindcontroller! Mindcontroller is één van de vaste tradities van de hardere partykalender in het begin van het nieuwe jaar. Op zaterdag 7 februari zal voor de zestiende keer het harde geluid van de jaren ’90 de good old Hemkade domineren met...


pagina [ 126 van 126 ]

Advertentie
Party Tips