Features
NEW RELEASE - Q&A met Lewis Fautzi over zijn nieuwe album 'The Ascension Of Mind'

NEW RELEASE - Q&A met Lewis Fautzi over zijn nieuwe album 'The Ascension Of Mind'

20 mei 2017 - Techno uit Portugal, dat hoor je niet zo vaak. Toch weet Luís Gonçalves, beter bekend als Lewis Fautzi, zijn land de laatste jaren steeds meer op de technokaart te zetten, en na twee albums te hebben uitgebracht op het vooraanstaande Soma Records is daar nu zijn derde, op één van de betere technolabels van het moment, Pole Group. We spraken Fautzi kort over het verhaal achter dit derde album, 'The Ascension of Mind'. Techno uit Portugal, dat hoor je niet zo vaak. Toch weet Luís Gonçalves, beter bekend als Lewis Fautzi, zijn land de laatste jaren steeds meer op de technokaart te zetten, en na twee albums te hebben uitgebracht op het vooraanstaande...


12 vragen aan... Kike Pravda

12 vragen aan... Kike Pravda

13 mei 2017 - Kike Pravda is zo'n artiest waarbij de muziek met de paplepel ingegoten is. Al van kinds af aan mocht Pravda zich thuis vergapen aan apparaten als de Roland TR-909, de Monopoly en de DX7 Korg keyboards die zijn vader mee naar huis nam voor werk. Ruim 25 jaar later houdt Pravda zich nog steeds volop bezig met alles wat met elektronische muziek bezig houdt. Tijd om deze toegewijde Spanjaard onze 12 vragen voor te leggen. Kike Pravda is zo'n artiest waarbij de muziek met de paplepel ingegoten is. Al van kinds af aan mocht Pravda zich thuis vergapen aan apparaten als de Roland TR-909, de Monopoly en de DX7 Korg keyboards die zijn vader mee...


UPCOMING! EXIL x Zenevloed

UPCOMING! EXIL x Zenevloed

9 mei 2017 - Zoveel feesten, zo weinig tijd. Daarom deze blik vooruit, waarin we een feest in de spotlight zetten, als prettige partytip in deze dagen van overvloed. Ditmaal: EXIL x Zenevloed. Zoveel feesten, zo weinig tijd. Daarom deze blik vooruit, waarin we een feest in de spotlight zetten, als prettige partytip in deze dagen van overvloed. Ditmaal: EXIL x Zenevloed.


12 vragen aan... Bram Fidder

12 vragen aan... Bram Fidder

25 april 2017 - Bram Fidder is nog maar 24 jaar oud, maar heeft eigenlijk al in alle bekende clubs en op de grootste festivals ter wereld gedraaid. En zijn 'High-Energy House', zoals hij het zelf noemt, is niet onopgemerkt gebleven, getuige het feit dat hij de allereerste plaat mag uitbrengen op DFX, het nieuwe label van het gerenommeerde houselabel Defected. Wij legden hem dus meteen onze 12 vragen voor. Bram Fidder is nog maar 24 jaar oud, maar heeft eigenlijk al in alle bekende clubs en op de grootste festivals ter wereld gedraaid. En zijn 'High-Energy House', zoals hij het zelf noemt, is niet onopgemerkt gebleven, getuige het feit...


De Detroit vibe van Octave One

De Detroit vibe van Octave One

4 april 2017 - Als de naam Octave One valt, gaat het vaak ook gelijk over ‘Blackwater’, dat waarschijnlijk de meest verkochte underground track ooit is (meer dan 1 miljoen kopieën gingen er over de toonbanken). Maar door dat alleen te noemen doe je het ‘begrip’ Octave One echt te kort. Want dit artiestenensemble van broers uit de eeuwige technobakermat Detroit draait al sinds het einde van de jaren ’80 mee en timmert nog steeds flink aan de weg. Dance.nl sprak ze onlangs over uiteraard Detroit, pizza's en een nieuw album. Als de naam Octave One valt, gaat het vaak ook gelijk over ‘Blackwater’, dat waarschijnlijk de meest verkochte underground track ooit is (meer dan 1 miljoen kopieën gingen er over de toonbanken). Maar door dat alleen te noemen doe je...


NEW RELEASE - Q&A met 30drop over zijn nieuwe album 'The Time of Cruel Miracles'

NEW RELEASE - Q&A met 30drop over zijn nieuwe album 'The Time of Cruel Miracles'

21 maart 2017 - 30drop en sciencefiction gaan hand in hand, en dat is terug te horen op 'The Time Of Cruel Miracles', het nieuwe album van deze technoartiest. Gebaseerd op de roman 'Solaris' van Stanislav Lem, probeert 30drop op dit album op een muzikale manier vorm te geven aan het moment waarvan hij denkt dat het ooit komen gaat: een ontmoeting met buitenaards leven. 30drop en sciencefiction gaan hand in hand, en dat is terug te horen op 'The Time Of Cruel Miracles', het nieuwe album van deze technoartiest. Gebaseerd op de roman 'Solaris' van Stanislav Lem, probeert 30drop op dit album op een...


Festivalmarkt in vijf jaar tijd geëxplodeerd

Festivalmarkt in vijf jaar tijd geëxplodeerd

21 maart 2017 - Anno nu is het mogelijk om via Facebook een inschatting te maken hoe groot de Nederlandse dance-festivalmarkt is. In twee eerdere columns van Denis Doeland waren al de eerste bevindingen te vernemen. Nu heeft hij aan de hand van Facebook data in samenwerking met Fanalists de omvang van de Nederlandse dancefestivals in 2016 in kaart gebracht. Anno nu is het mogelijk om via Facebook een inschatting te maken hoe groot de Nederlandse dance-festivalmarkt is. In twee eerdere columns van Denis Doeland waren al de eerste bevindingen te vernemen. Nu heeft hij aan de hand van Facebook...


12 vragen aan... David Douglas

12 vragen aan... David Douglas

21 maart 2017 - Hoe Brits de naam David Douglas ook klinkt, we hebben het hier toch echt over een artiest en producer van Nederlandse bodem. In 2014 bracht hij het album 'Moon Observations' uit, dat lovende kritieken kreeg. Nu is daar 'Spectators Of The Universe', waarop Douglas zich verder heeft uitgeleefd in hemelse melodieën, stuwende beats en uitgestrekte synths aangevuld met hypnotiserende zanglijnen. We legden hem onze 12 vragen voor. Hoe Brits de naam David Douglas ook klinkt, we hebben het hier toch echt over een artiest en producer van Nederlandse bodem. In 2014 bracht hij het album 'Moon Observations' uit, dat lovende kritieken kreeg. Nu is daar 'Spectators Of...


NEW RELEASE - Q&A met Ryuji Takeuchi over zijn nieuwe album 'I Think, Therefore I Am'

NEW RELEASE - Q&A met Ryuji Takeuchi over zijn nieuwe album 'I Think, Therefore I Am'

8 maart 2017 - Ryuji Takeuchi is al jarenlang één van Japan's meest vooraanstaande technoartiesten. Met zijn tweede album, 'I Think, Therefore I Am', voorziet hij de bekende uitspraak van filosoof Descartes van een nieuwe muzikale laag. Want met de muziek van Takeuchi valt niet te spotten en zijn stijl is niet te faken, dat zul je weldra merken bij het beluisteren van deze productie. Dance.nl sprak hem. Ryuji Takeuchi is al jarenlang één van Japan's meest vooraanstaande technoartiesten. Met zijn tweede album, 'I Think, Therefore I Am', voorziet hij de bekende uitspraak van filosoof Descartes van een nieuwe muzikale laag. Want met de muziek van Takeuchi valt...


NEW RELEASE - Q&A met Ray Kajioka over zijn nieuwe album 'Consistency'

NEW RELEASE - Q&A met Ray Kajioka over zijn nieuwe album 'Consistency'

5 november 2016 - Ray Kajioka mag niet bij elke technoliefhebber meteen een belletje doen rinkelen, maar vergis je niet: Deze man zit al enige tijd bij het bekende technolabel Kanzleramt en bracht in het verleden al muziek uit op het Cocoon-label van 'papa' Sven Väth en deed ook al remixes voor namen als Dave Clarke en Joel Mull. Zijn nieuwe album komt binnenkort uit, en daar spraken we hem over. Ray Kajioka mag niet bij elke technoliefhebber meteen een belletje doen rinkelen, maar vergis je niet: Deze man zit al enige tijd bij het bekende technolabel Kanzleramt en bracht in het verleden al muziek uit op het Cocoon-label van 'papa'...


pagina [ 2 van 126 ]

Advertentie
Party Tips