Features + Evenementen
Mindcontroller: Herleef ‘The Wonderful Days’

Mindcontroller: Herleef ‘The Wonderful Days’

01 januari 1970
Mindcontroller is één van de vaste tradities van de hardere partykalender in het begin van het nieuwe jaar. Op zaterdag 7 februari zal voor de zestiende keer het harde geluid van de jaren ’90 de good old Hemkade domineren met een uitstekende programmering, opnieuw de focus leggend op de hardcore die één op de drie jongeren in de nineties tot zich wist te binden. Trek je TR-909’s, Alpha Juno’s en TB-303’s weer uit de kast en herleef het verleden op Mindcontroller!

Na een heerlijke vijftiende editie van Mindcontroller, met een gruwelijk goed eerbetoon aan wijlen 3 Steps Ahead, was duidelijk dat het langstlopende early hardcore concept van de Benelux nog lang niet over haar top heen is. Art of Dance richt op 7 februari opnieuw vier zalen in met de absolute vaandeldragers van de jaren ’90, aangevuld met jonge honden die het draaien van hun jeugdsentiment tot hogere kunst hebben verheven. Van de oude garde is ook elke generatie vertegenwoordigd; van de early adapters en trendsetters tot de artiesten die eind jaren ’90 doorbraken en de tweede generatie die nieuwe invloeden in the game brachten.

De lineup is dan ook om van te watertanden. Zeer opmerkelijk is de aanwezigheid van Charly Lownoise en Mental Theo. Dit legendarische duo was één van de grote vaandeldragers van de happy hardcore, maar wist daarvoor al een keihard stempel op de hardcore te leggen. Hun producties als ‘Rebel’, ‘Live At London’, ‘DJ Fuck’, ‘The Ultimate Sextrack’ en natuurlijk hun remixes van ‘Riot In N.Y.’ zijn stuk voor stuk eersteklas klappers die elke Air Max in de gloriejaren wisten te verslijten. Daarnaast is er een opmerkelijke battle tussen The Prophet en Buzz Fuzz. Deze helft van het Dreamteam produceerde samen vele grote hits en is live nog altijd een lust voor oor en oog. Verder vind je op de mainstage vertrouwde namen terug als Vince, The Viper, The Masochist (live!), J.D.A., de live-act G-Town Madness, Dr. Rude en natuurlijk de founding fathers van Masters of Hardcore: Bass-D & King Matthew.

Op de vorige editie van Mindcontroller werd Room 180 geïntroduceerd. Deze zaal is bestemd voor dj’s die het gaspedaal willen indrukken en niet onder de 180 bpm zullen draaien. Hier vind je Nosferatu (hopen op een Ruffneck-set), Mindcontroller-resident en Ruffneck-soldaat Predator, Cenobite-held Leviathan, terror-koning Akira, Mokum-maniac Chosen Few en het talent Mercenary achter de draaitafels.

De derde zaal wordt gevuld met de sounds van 1988 tot 1993: oldschool is hier het ding. Hier zullen Dano, OCD, Dr. Z-Vago, Paralizer en Sagem laten horen wat hun favoriete tunes zijn van deze periode. Verder wordt er opnieuw een zaal ingeruimd voor talenten die wel raad weten met de platen uit hun jeugd.

De zestiende editie van Mindcontroller – Re-Live The Past gaat zo opnieuw een heuse ‘trip down memory lane’ worden, die op basis van de aanwezige early freaks bij voorbaat een legendarische episode kan worden.

Tickets voor deze reis door de hardere tijd van de nineties zijn verkrijgbaar voor € 25,- excl. fee bij bij Art of Dance’ eigen ticketportal: tickets.artofdance.nl. Daarnaast kun je natuurlijk ook terecht bij Ticketonline, maar ook bij Paylogic, alle Free Record Shops en Primera’s.

Txt Onno Schram
Beeld: ???
Advertentie
Party Tips
  • zaterdag 9 februari
    Free Your Mind presents Sasha & John Digweed (Warehouse Edition)
    Elementenstraat, Amsterdam