Features + Work In Progress
Q&A Mark Brown || In gesprek met Cr2’s grote man

Q&A Mark Brown
In gesprek met Cr2’s grote man

14 oktober 2011
Het is tot nu toe weer een goed jaar geweest voor Cr2 zwaargewichten MYNC. Wereldwijde tours, talloze succesvolle mixcompilaties en een serie top 10 Beatport hits waren slechts een paar hoogtepunten van een paar hectische maanden. Zonder twijfel is houselabel Cr2 ook present op ADE dit jaar -hun showcase is vrijdag 21 oktober op de cruiser Pure-liner. We zochten Cr2 Records CEO en MYNC frontman Mark Brown op voor een gesprek over hun succes en het ADE 2011.

Hey Mark, 2011 is nu al een succesvol jaar voor MYNC en Cr2. Wat staat de komende maanden nog op het schema?
“We hebben onze wekelijkse radioshow die wordt uitgezonden over 30 landen naar 3 miljoen luisteraars wereldwijd. Het groeit nog altijd dus we gaan hier zeker mee door. Er komt een album aan van een jonge Hongaarse artiest, Paul Strive, waar we erg naar uitkijken, en er komt een 3-track debuut EP van Pierce Fulton aan, een jonge Amerikaanse producer waar we erg in geloven.”
“Op dit moment komen er sowieso veel sterke singles bij ons uit, dat willen we vasthouden. We hebben net dj Chuckie's What Happens In Vegas en onze collab met Wally Lopez, Esa Boca Linda, uitgebracht, die beginnnen allebei nu echt groot te worden.”

“Wat MYNC betreft hebben we de laatste tijd veel in de studio gezeten, remixes gedaan voor ATB en Avicii, maar ook originele tracks voor Steve Angello's Size label en Erick Morillo's Subliminal. We richten ons nu echt op een paar goede kwaliteitstracks uit te brengen en dan hopelijk volgend jaar wat meer te touren.”

Heeft het succes van Cr2 Live en de Direct Radio show jullie verrast?
“Eerlijk gezegd wel. We hadden er wel vertrouwen in, maar anticipeerden niet dat het zo snel zou doorbreken. Ik denk dat mensen echt reageren op de verscheidenheid van muziek in de show, wat we altijd zo nieuw mogelijk en met een goede mix tussen progressive en underground wilden hebben. We hebben ook veel goede interviews en gastmixen gehad, waaronder Erick Morillo, Roger Sanchez, Laidback Luke, Avicii, Norman Doray en vele meer, dat heeft erg geholpen. We maken nu de show beschikbaar als gratis podcasts, inclusief een speciale 'launch podcast', waarop alle hoogtepunten van de interviews en gastmixen tot nu toe op voorbij komen.”

Naast je tourschema en studiowerk ben je ook nog steeds nauw betrokken bij het label, hoe kun je dit met elkaar combineren? Heb je nog wel een privéleven?

“Ik ben erg druk, maar maak altijd tijd vrij voor mijn geliefden. Ik ben echter ook nogal gepassioneerd als het gaat om het label, dus zou het niet anders willen.”

Wat verwacht je van het ADE dit jaar en de Cr2 showcase op de Pure-liner?
“Het ADE is een geweldige mogelijkheid om oude vrienden weer eens op te zoeken en het komende jaar mee door te nemen. Het is altijd erg leuk en productief als je het zakelijk bekijkt, dus ik kijk er enorm naar uit. Ik kom al vele jaren naar de conferentie, dit wordt zelfs mijn elfde keer! Ik ben dus ook behoorlijk enthousiast dat we ons eigen feest op de Pure-liner hebben, het schip ziet er fantastisch uit en ik denk dat het net iets anders is dan een gemiddeld feest. De line-up is ook behoorlijk speciaal, een paar goeie namen die op het moment de housescene op z'n kop zetten. Ik kan eigenlijk niet wachten...binnenkort wordt alles bekend gemaakt en geloof mij, het zal niet teleurstellen!”

Nog iets dat je met ons wilt delen?
“Als je een gratis download wilt van Tommy Trash The End vs Soul Providers Rise ga dan naar de MYNC Facebook/Soundcloud pagina. Al onze radioshows zijn hier via Soundcloud te downloaden, of als podcast op iTunes. Tot ADE!”

TXT: Nicole Hofman
IMGS: MYNC archief
Advertentie
Party Tips