Features + Fashion
AIFW: ‘THE SOUND OF MOUNTAINS’|| een collectie van ZEM by samira ALGOE

AIFW: ‘THE SOUND OF MOUNTAINS’
een collectie van ZEM by samira ALGOE

28 januari 2011
In de middag van donderdag 27 januari 2010 presenteerde heren fashionlabel ZEM by SamiraALGOE haar Autumn/Winter 2011/2012 collectie ‘THE SOUND OF MOUNTAINS’. Een van de vele shows die deel uitmaakte van de Amsterdam International Fashion Week(AIFW), waarbij Samira Algoe verrast en een impuls van nieuw creëert.

Collectie
Een frisse interpretatie van het bestaande wordt op een andere manier toegepast, in combinatie met het gebruik van geometrische vlakken. Deze elementen zijn kenmerkend voor het werk van Samira.

Zachte kleuren die niet echt kleuren zijn, maar schaduwen van andere kleuren waardoor ze doen denken aan winterkou, sneeuw, regen, wind en fel zonlicht. In deze collectie werd gebruik gemaakt van gebruikelijke en onconventionele materialen, waarmee zij een compositie van herkenbaarheid en een nieuw gevoel wou neerzetten. “Ik vind het leuk te verrassen, een impuls van nieuw te creëren”. Wanneer je de foto´s bekijkt van Samira´s collectie ziet Dance.nl een directe link naar de bergen waar zij het over heeft. Haar en make-up lijken op de mooie ijstoppen van bergen, toffe visagie in combi als je het ons vraagt!

Materiaalgebruik
Door ondersteuning van Improved en Wood & Washi kreeg Samira de mogelijkheid om met bijzondere materialen te werken. Waterafstotende materialen, van kleur veranderende inkt bij temperatuurverschillen en washi, Japans papier dat door speciale lamineren lichtecht is gemaakt. Dit materiaal wordt oorspronkelijk gebruikt bij woninginrichtingsystemen en in de binnenhuisarchitectuur.

Samira Algoe
In 2010 studeerde Samira Algoe af aan het Amsterdam Fashion Institute(AMFI) in de richting Fashion & Design. Kort hierna richtte zij haar eigen label ZEM by samiraALGOE op om haar ideeën rondom herenkleding vorm te geven. Samira’s label focust zich op het herontdekken van archetype herenkleding. “In mijn werk vindt er voortdurend een verandering in betekenis van de archetype kledingstukken plaats en daarmee ook in de betekenis van de man. Mijn man is breekbaar, niet de sterke man die verwacht wordt”.

Meer zien van Samira? Breng dan een bezoekje aan ZEM-men.blogspot.com.

Txt Marlon Schuurman
Imgs Peter Stigter
Advertentie
Party Tips