Features + Evenementen
"Clubjunx is geen ééndagsvlieg"

"Clubjunx is geen ééndagsvlieg"

19 oktober 2010
"De essentie van een avond. Clubjunx is de muziek en saamhorigheid”, stelt Michael Reuven, een van de organisatoren van het nu nog Utrechtse feest. Samen met Rogier Kock, ook wel bekent als MC Roga en Baber Raja, organiseren de mannen sinds begin 2010 Clubjunx in de Poema. Als organisatie noemen ze zichzelf stabiel, niet meer zoekend en ambitieus. “Het is soms meer een kwestie om de juiste puzzelstukjes nog op de juiste plaats te leggen.” Dance.nl werd nieuwsgierig…

“De kick-off begon in januari dit jaar. Sinds die tijd hebben we elke laatste vrijdag van de maand een editie gedraaid”, vertelt Reuven. “In de zomermaanden juli en augustus hebben we besloten om voor twee maanden de stekker eruit te trekken, omdat we te veel concurrentie hadden van festivals als Awakenings en Source. Daar kun je als indoor feest tijdens de zomermaanden niet tegenop.”

Maar vanaf september stond Clubjunx weer als een huis. “Met residents als Erik Heijting, Samuel Deep, Neno Cortes, Onno Splinter en daarbij Olene Kadar als grote naam, hebben we op muzikaal vlak een te gekke avond neergezet. We hebben 650 bezoekers gehad!”

Toch ontkent Reuven niet dat het moeilijk is om in een stad als Utrecht iets nieuws neer te zetten waar men al veel kent. “We proberen als organisatie daarom het publiek naast een mooie muziekavond iets extra’s mee te geven door meer aandacht te besteden aan decor, artwork en licht.
Bezoekers van Clubjunx moeten het gevoel krijgen dat ze niet in de ‘normale’ Poema staan. Voor de volgende editie willen we bijvoorbeeld wederom een speciaal thema geven. Hiermee willen we een bepaald gevoel creëren.”

Om ambities zit de organisatie niet verlegen. “Als het in Utrecht goed blijft gaan, willen we een samenwerking aangaan met bijvoorbeeld de Catwalk en/of Studio 80. Deze twee clubs uiten hetzelfde gevoel als de Poema in Utrecht en dat is hetgeen waar het om gaat, één gevoel. De liefhebbers van de techno en techhouse naar Clubjunx trekken. Mensen komen met een glimlach binnen, omdat ze weten dat de invulling van de muziek goed zit.”

Reuven vertelt verder over de plannen die klaarliggen om een boekingsbureau op te starten waarin ze onder andere een kweekvijver willen creëren voor jong talent. Maar op dit moment is bekendheid op grotere schaal het belangrijkst. “We hebben bijvoorbeeld een stage gehost op Herfstkriebels in Central Studios. En voor volgend seizoen durven we stiekem al te dromen van een zelfstandig festival. We zitten dicht op de markt en willen op deze manier stap voor stap vooruit. Clubjunx is geen ééndagsvlieg en zal dat nooit worden. Het is allemaal heel spannend, maar we gaan de toekomst positief tegemoet.”

De volgende editie van Clubjunx is vrijdag 29 oktober in de Poema met Jason Shae en Pete Bandit.

txt Iris Pluim
imgs Baber Raja (Glossy Pictures)
Advertentie
Party Tips