Features + Interviews
Miss Sugaware|| Nog één keer Sexy on the Beach

Miss Sugaware
Nog één keer Sexy on the Beach

31 augustus 2010
Een mooie verschijning, dat is Miss Sugaware. Mooi om te zien, maar ook om (aan) te horen. Enthousiast en vol passie vertelt ze over haar liefde voor muziek en entertainment. Ook vertelt ze over haar persoonlijke topzomer, die ze op 5 september met een knallende set op Sexy on the Beach in Club Vroeger, Bloemendaal, afsluit. Een knallende set, dat belooft ze, want: “het is mijn laatste keer dit jaar buiten op het strand, dan ga ik me echt niet inhouden!”

De droom achterna
De hele zomer door heeft Miss Sugaware in binnen- en buitenland opgetreden. Een topzomer, zo zegt ze zelf. Maar met één topzomer neemt ze geen genoegen. Ooit in Pacha Ibiza draaien, dat is de droom van Miss Sugaware. Haar grote droom, maar ook haar ambitie. “Volgend jaar, zo niet over twee jaar, wil ik zelf in Pacha Ibiza staan. Dat is toch het ultieme wat je kunt bereiken. Ibiza heeft iets magisch. De sfeer van het eiland en de feesten die er gegeven worden zijn echt super. Daar kunnen we in Nederland nog iets van leren.”

De volgende stap
In Pacha Ibiza draaien is een ambitieus doel, maar Miss Sugaware – in het dagelijks leven beter bekend als Mari Sugawara – gaat ervoor. Ze bouwt haar carrière zorgvuldig op en is klaar voor de volgende stappen. “Vijf jaar geleden ben ik voor de lol begonnen met muziek draaien en sinds drie jaar ben ik er fulltime mee bezig. Op een begeven moment moet je dan de volgende stap zetten. Die volgende stap is voor mij produceren. Gewoon thuis in een klein kamertje met een computer, een keyboard en goede boxjes. Ik ben ondertussen al heel ver en we zullen zien, in een paar maanden weten we meer.”

Inspiratie
Wat Miss Sugaware voor ogen heeft is een plaat met een sound die aansluit bij de internationale trends waardoor ze zich heeft laten inspireren. “Ik ben helemaal fan van Swedish House Mafia”, geeft Sugaware aan. “Het is ongelofelijk hoe zij met eigen platen het publiek los kunnen krijgen. Hetzelfde geldt voor Laidback Luke. Echt fantastisch wat hij doet”, vertelt ze over haar inspiratiebronnen. “Ik heb altijd veel gekeken naar buitenlandse artiesten. Het scheelt ook dat ik verschillende muziekstromingen binnen house leuk vind, met mij kun je alle kanten op. Dat moet ook, want uiteindelijk gaat het er om wat mensen willen horen. Dat heb ik in de afgelopen jaren wel geleerd, omgaan met reacties van het publiek en de sfeer aanvoelen.”

De zakelijke kant van Miss Sugaware
Naast haar activiteiten als dj is Miss Sugaware ook als organisator actief. Regelmatig organiseert ze Asian parties, complete thema feesten voor Aziatische Nederlanders. “Wat ik leuk vind is om een feest van A tot Z te geven. Wat me in Ibiza opviel is dat er zoveel entertainment verzorgd wordt. In Nederland zou dat wel meer mogen, het is nog te vaak alleen een dj en als je geluk hebt een paar danseressen. Op mijn eigen feesten wil ik meer bieden, ik wil dat mensen krijgen waar ze voor betalen.”

The sexy looks
Wanneer Miss Sugaware optreedt staat er een sexy verschijning achter de decks. Een aantrekkelijke vrouw en dat heeft zo zijn voordelen…en nadelen. “Het voordeel als vrouw is dat je wel eens lief wordt aangekeken, maar daar blijft het ook bij. Ik heb het gevoel dat je je als vrouw iedere keer weer opnieuw moet bewijzen, vooral tegenover mannelijke collega dj’s. Verder is een vrouw voor het entertainment gehalte natuurlijk wel weer leuk.”

Wie het entertainmentgehalte van Miss Sugaware wil zien, en vooral horen, doet er goed aan zondag 5 september naar Bloemendaal af te reizen. Het is haar laatste optreden deze zomer in de Nederlandse buitenlucht. De laatste keer deze zomer van Miss Sugaware…Sexy on the Beach.

txt Rob de Bruyn
imgs Miss Sugaware archief
Advertentie
Party Tips