Features + Interviews
Q&A René Amesz

Q&A René Amesz

21 juli 2010
Hij is een vaste gast op Extrema Outdoor, en maakt tegenwoordig samen met Baggi Begovic furore in de internationale housescene. Zo lanceerden René Amesz en Begovic in april nog een vet mixalbum op Nervous Records. Nu klimt Amesz' nieuwe track Balanceo de Beatport charts in. Ondanks zijn drukke schema had deze opkomende Hollandse dj/producer gelukkig nog even tijd om wat vragen te beantwoorden in aanloop naar zijn gig op Extrema Outdoor.

Hoe is het met je?
“Lekker! Gezond! Daar gaat het om toch?”

Wat voor projecten heb je op dit moment allemaal lopen?
“Aydin mijn zoontje van twee loopt net een paar weken. Ben ik erg blij mee. Liam van vijf loopt al een jaar of vier, hehe.”

Wat voor projecten kunnen wij verwachten in de toekomst?
“Ik ben er nog niet uit. Een derde is nog een beetje een ver van mijn bed show.”

Toevallig zag ik je net twitteren dat Balanceo op Toolroom stijgt in de Beatport charts kun je wat meer vertellen over dit project?
“Ik heb Balanceo een maand of vier geleden gemaakt. Mark Knight hoorde hem en wilde hem direct tekenen voor Toolroom. Ik had toen de beat al liggen. Heb gewoon een sample van Baggi Begovic' sample library gestolen en daar mijn eigen ding mee gedaan. Maak het nog goed met je hoor Baggi, hahaha!”

In april heb je ook een mixalbum uitgebracht op Nervous Records, hoe kwam dit tot stand?
“In de zomer van 2009 zagen de jongens van Nervous Records uit New York dat Baggi Begovic en ik best een leuk team vormen met releases die het goed gedaan hebben en EP’s die er nog aan gaan komen. Naar aanleiding van een aantal Youtube filmpjes en de buzz die er over ons hangt hebben ze gevraagd of we een album wilden mixen. Dat is dus de New Headliners 2.0 cd geworden.”

Als je in eigen woorden je stijl mag omschrijven, hoe zou je dat dan doen?
“Zolang de beat maar rockt met een hoop percussie en funk, dan gaat er een hoop in bij mij. Maar de welbekende bliepjes house daar doe ik echt niet aan!”

Je werkt heel veel samen met Baggi Begovi. Wat vind je van zijn stijl?
“Wat ik zo leuk en goed vind aan zijn stijl is dat het totaal averechts staat op die bliepjes house die op dit moment helemaal in is. Ik heb het daar al niet zo op….dan is een setje van Baggi altijd lekker. Geen uitgemolken hitjes maar house met ballen!”

Wat kunnen wij op Extrema Outdoor van jou verwachten?
“Op Extrema draaien is sowieso een voorrecht. Ik heb de laatste zeven jaar elke Extrema Outdoor al gedaan en daar ben ik ze zeer, zéér dankbaar voor. Voelt net als een familie.”

Je hebt al eerder op Extrema gestaan. Wat vond je ervan?
“Ik vond het elk jaar weer top. Die sfeer is niet te evenaren en zal nooit geëvenaard worden. Er is maar één minpuntje op te noemen waarmee ik meteen een streep door het verhaal kan trekken. Twee jaar geleden heb ik Extrema Outdoor mogen afsluiten. De eerste 15 minuten moesten pre mixed aangeleverd worden zodat de regie het vuurwerk op de muziek kon afstemmen. Zo gezegd, zo gedaan. Eén minuut voor mijn show hoorde ik dat ik die eerste 15 minuten niet op mijn mengpaneel had staan, maar dat de regie daar de controle over had. Ik voelde dus al nattigheid. En wat gebeurde er? De beats knalden alle kanten op tijdens mijn mix na 12 minuten. Het was niet bij te stellen want de monitoring kon onmogelijk goed afgesteld worden van mijn dj-set ten opzichte van de regie (die mij niet kon zien of horen). Niemand was hier fout, maar het was erg jammer en frustrerend voor mij. De eindshow zelf was één van de betere van alle edities vind ik zelf.”

txt Stephanie Popping
img Mike Breeuwer
Advertentie
Party Tips