Features + Evenementen
Infinity: “Een festival van liefhebbers, voor liefhebbers”

Infinity: “Een festival van liefhebbers, voor liefhebbers”

18 juni 2010
Vorig jaar was Infinity festival een groot succes. Dit jaar zal het nog beter en unieker worden, zaterdag 10 juli is het zover in Almere Buiten Park (Havenkom Almere Buiten). Dance.nl spreekt met de organisatie van het festival.

Infinity festival
Infinity is een uniek festival en de organisatie doet er alles aan om het de bezoekers naar hun zin te maken, zij proberen zichzelf te onderscheiden van anderen. “We luisteren goed naar de bezoekers en proberen een goede service te waarborgen. We bieden een goede prijs voor een goed festival met een goede entourage. Je kunt Infinity typeren als een festival van liefhebbers, voor liefhebbers", aldus de organisatie.

De tweede editie zal het festival van vorig jaar, dat al een groot succes was, zeker gaan overtreffen, zo wordt gezegd. XT3 techno radio zorgt ervoor dat het hele festival live wordt uitgezonden. Voor de mensen die nog willen na genieten zendt XT3 op zondagmiddag 11 juli een herhaling van het festival uit om nog langer te kunnen genieten van Infinity.

Dance.nl vraagt de organisatie of er nog leuke verrassingen zullen komen. “We hebben een aantal leuke verrassingen in petto, we gaan onder andere een uur langer door, 13 uur feest!” Over verdere verrassingen kan de organisatie helaas nog niet zo veel vertellen: “Bezoekers moeten het zelf maar komen ervaren.”

Ondanks dat het een moeilijk tijd is qua recessie en een verzadigde markt, heeft Infinity een groei doorgemaakt ten opzichte van vorig jaar. “De laatste drie weken hebben we meer kaarten verkocht dan de weken ervoor. We zijn erg tevreden, maar moeten toch nog even afwachten. Het is echt hard boksen met marketing- en promotieacties.”
En dat hebben ze dan ook zeker gedaan. Infinity heeft marketing en promotie gedaan op een unieke manier. Bijvoorbeeld door een speciale marketingstrategie te gebruiken: laser marketing. “Het is een grote laser die je al van veraf kunt zien in 2D. We hebben hem ingezet op Soenda festival waar 2000 man aanwezig was en we hebben er zeer leuke reacties op gehad.”

“Ook richten we ons qua marketing heel veel op de social networks en communities. Iedereen is tegenwoordig dagelijks op Hyves, Facebook en Twitter te vinden. Dus dat is een goede kans om je doelgroep te bereiken. Uit onderzoek blijkt ook dat maar liefst 97% van de bezoekers tevreden was over het festival. En met deze cijfers proberen we de service hoog te houden naar onze bezoekers”.

Line-up en stages
De organisatie luistert goed naar de wensen van de bezoekers als het gaat om de kwaliteit van muziek, geluid en service. Dit jaar wordt een techhouse stage toegevoegd aan het festival, en een tweede area naast Cloud 9 die wordt gehost door KopjeK creatives, een Groningse organisatie met veel ambitie. “Vorig jaar hadden we de Space Invaders stage. Dit jaar hebben we die eruit gehaald, omdat we breder willen denken. We hebben nu een techhouse stage omdat we hiermee een veel breder publiek bereiken en een opkomende muziekstroom willen vertegenwoordigen.”

Wat betreft line-up is de organisatie uitermate tevreden. “We zijn natuurlijk trots op de hele line-up, maar sommige artiesten zijn extra speciaal. Bijvoorbeeld Felix Kröcher. Infinity is een officiële Discover World Tour gig, en een van de laatste shows van zijn tour. Dit is dus heel erg gaaf. Je kunt een spectaculaire act van Felix verwachten.”

“We zijn ook erg trots op de mannen van Kombinat 100", zegt een van de organisatoren. “Ik ben al jaren fan van hen. Vorig jaar wilden we ze ook al boeken, maar toen stonden ze al op een ander festival. Daarom zijn we trots dat het dit jaar is gelukt. De mensen zullen echt enthousiast zijn als ze deze mannen zien rocken on stage.”

Komend festival wordt er veel back to back gedaan, sommige acts duren maar liefst drie uur lang. De organisatie wil hiermee het festival vormgeven en vernieuwen. Zo zullen onder andere André Galluzzi en Guido Schneider samen back to back gaan. “Dit vinden wij echt geweldig want ze zitten al jaren samen in de studio en heel veel mensen kennen hun platen. We hebben ze alleen nog nooit samen op een festival gezien dus dat is uniek. Daarnaast niet te vergeten Secret Cinema & Egbert die al verschillende live/dj sets hebben gedaan op andere festivals, en voor ons een echte top act is. Ook Gabriël Ananda & Dave Ellesmere die momenteel ook veel samen in de studio zitten belooft ook iets unieks te worden. Dennis Ruyer & Prins Jan niet te vergeten. Kortom, genoeg b2b actie om je vingers bij af te likken.”


Locatie
De locatie van het festival was nog even de vraag. Uiteindelijk is er besloten om het toch weer op Almere Buiten Park (Havenkom Almere Buiten) te houden. Vanwege de goede reacties van alle bezoekers. Het ligt in Almere Buiten en is zeer makkelijk bereikbaar met de auto, trein, bus of fiets. De organisatie heeft de volle support van de gemeente, die erg blij is met Infinity Festival. Het is een perfecte locatie, gelegen naast het NS Station, met gratis parkeergelegenheid.


Afterparty
Ook aan de afterparty is veel zorg en aandacht besteed. Dat de afterparty dit jaar in Amsterdam wordt gehouden heeft zo zijn redenen. Want waarom de Flexbar in Amsterdam en niet een club in Almere? “Wij zijn erg dol op Almere, maar het is een slaapstad die nog niet klaar is voor bepaalde dingen. Bovendien is Amsterdam een centraal gelegen punt en is het een perfecte locatie voor een afterparty.”
De organisatie staat garant voor een zeer goede service. Er gaan namelijk gratis pendelbussen van het festival naar de Flexbar in Amsterdam. “Mensen moeten al een kaartje kopen voor het festival en ook voor de afterparty. Wij willen graag iets terug doen voor de mensen en daarom bieden wij ze deze extra service. Zo kunnen ze lekker verder feesten. Bezoekers kunnen zich hiervoor aanmelden via de site.”
Tenslotte, wat voor spetterende afsluiting van het festival kunnen we verwachten? “We hebben een verrassing in petto, maar wat dat precies gaat worden blijft ook nog even een verrassing. Wel kan ik vertellen dat het geen vuurwerk wordt.”

txt Stephanie Heijkoop
imgs Infinity
Advertentie
Party Tips