Features + Kunst & Cultuur
Jakup Ferri – Paper Vegetables in De Hallen

Jakup Ferri – Paper Vegetables in De Hallen

17 mei 2010
Dance.nl brengt jullie deze keer naar De Hallen in onze Noord-Hollandse hoofdstad, Haarlem. In museum De Hallen is hier de expo te zien van de jonge (1981!) kunstenaar Jakup Ferri, let op de creatieve naamspelling.

Deze Amsterdam-based artist laat in de huidige tentoonstelling veel van zijn tekeningen en een aantal mozaïeken zien. Tekeningen, lekker easy zal je misschien denken.

Hoewel de werken op het eerste gezicht wel kinderlijk eenvoudig aan doen; de verhoudingen lijken niet te kloppen, en ook matcht het kleurgebruik niet met de werkelijkheid, de boodschap is verre van onvolwassen. Onderwerpen als de romantiek van het dagelijks leven, het cynisme van de kunstwereld en het ontwortelde bestaan wat deze kunstenaar leidt zorgen voor een boodschap die je raakt, die loud and clear bij je binnenkomt voordat je echt beseft wat hij vertelt.

By the way, dat ontwortelde bestaan heeft niets te maken de romantische voorstelling van een worstelende kunstenaar in nood, deze jongeman reist vanwege zijn internationale voorstelling en residenties de hele wereld rond.

De muurschildering die Jakup speciaal voor De Hallen heeft gemaakt is een eyecatcher bij binnenkomst en een kennismaking met zijn fijne en eenvoudige manier van creëren. Met maar drie kleuren weet Jakup je aandacht naar het werk te trekken in de voor hem herkenbare stijl. Een ander object wat de aandacht trekt is een gedetailleerde tekening op bakstenen die heel toepasselijk ‘Growing walls’ heet. Het fijne aan De Hallen is de kleinere expo ruimte waardoor je de tijd kan nemen om ontspannen zijn werken te bekijken.

Als je er toch bent, neem dan even de moeite om de zolderexpositie ruimte te bezoeken waar de tentoonstelling van Navid Nuur, the Value of void, te zien is. In deze tentoonstelling staat de intimiteit van de ruimte centraal wat ongebruikelijke en installatieachtige werken laat zien. Uh…wat?! Denk dus aan objecten gemaakt van materiaal wat gebruikt is bij de opbouw van deze expo, een grote container, isolatiemateriaal en zelfs een bouwhandschoen.

Arty farty en conceptueel? Wel een beetje, maar vanwege de complete beschrijving van De Hallen, is het zeker iets wat je gezien moet hebben.

Beide exposities zijn nog t/m 6 juni te zien in De Hallen in Haarlem, check voor meer info de website van De Hallen.

txt & imgs Lucienne Suykerbuyk
Advertentie
Party Tips