Features + Interviews
Sound Of Stereo: crème de la crème van de Supah Dupah generatie

Sound Of Stereo: crème de la crème van de Supah Dupah generatie

01 mei 2010
Ze zijn jong, zitten boordevol energie en bruisen van het producerstalent. Jochen en Vincent van Sound Of Stereo hebben merkwaardig genoeg geen aankondiging meer nodig in de Europese electroscene. In november 2008 werd hun eerste EP uitgebracht onder een schoolproject van enkele Brusselse studenten. Algauw werd deze EP, met de hit Supah Dupah, opgepikt door electro goeroe en labelbaas Dr. Lektroluv. Sindsdien brachten ze nog vier EP’s uit, waaronder de nieuwe Flatland, en worden ze overal in Europa als goden aanbeden. Over hun American Tour, de toekomst, de Sound en de Stereo.

De jongens van SOS zijn net terug van hun American Tour, daar speelden ze op verschillende showcases -die positief beoordeeld werden- en events. Ze werden naar The States gehaald door niemand minder dan DIM MAK-labelbaas Steve Aoki. "Amerika was zalig, super cool. We hebben veel nieuwe mensen leren kennen. Binnenkort gaan we zelfs al terug. We gaan er in juni tien dagen naartoe om er enkele festivals te doen, zoals het Electric Daisy Festival in Los Angeles. In de herfst gaan we dan opnieuw toeren, dan zullen we elke week vijf keer spelen."
Hun beste en slechtste ervaring in The States waren toevallig of niet beiden in Mexico. "We hadden daar twee gigs. Eentje in een bottle service club waar iedereen gewoon stilstond, dat was een echte tegenvaller! De tweede, in Mexico City, was fenomenaal. Zo moet Britney Spears zich dus voelen op een megaconcert, en iedereen ging helemaal uit zijn dak. Als Europese Deejays wordt je in de USA ook laaiend enthousiast onthaald, dat was wel grappig. Iedereen wilde met ons op de foto en ze moesten ons letterlijk uit de clubs sleuren. Maar we hebben er een goede beurt gemaakt, onze manager vertelde ons dat hij veel aanvragen binnenkrijgt."

Hun derde EP Flatland is net uit op DIM MAK. "Vooralsnog een eenmalige release op dit label, maar we zullen zien hoe het evolueert, we zijn nog volop in gesprekken verwikkeld. Wel zeker is dat we in juni een remix voor The Proxy uitbrengen op Turbo Recordings, én een EP op Lektroluv, deze moet de hete festivalzomer inluiden! Er zijn ook plannen om medio 2011 een debuutalbum uit te brengen."
Ook de vraag over hun favoriete deejays wordt keurig beantwoord: "Erol Alkan is een groot voorbeeld. Hij is superpopulair en toch nog steeds één van de toonaangevende deejays, Erol speelt altijd ingewikkelde sets en ze zijn bovendien niet gebaseerd op hitjes. Van Brodinski zijn we ook enorm harde fans, we speelden er al een paar keer mee en zijn deejaysets zijn zo leuk. Hij speelt tracks die pas maanden later bekend worden, of zelfs van producers die totaal onbekend blijken, maar steengoed zijn."
"Maar in België bijvoorbeeld vinden we dat Mumbai Science en Highbloo in het oog moeten gehouden worden, de volgende EP van Mumbai Science wordt echt knallen. We gaven al een track van die nieuwe EP (op Lektroluv) aan Brodinski en die was er helemaal weg van. Op internationaal vlak denken we dat Harvard Bass echt iemand is die potten gaat breken. Hij komt binnenkort bij ons logeren en we gaan misschien wel iets samen produceren, alleen over de naam zijn we nog niet zeker: Sound of Harvard, Harvard Stereo,..haha!"

Op de vraag waar ze binnen tien jaar zullen staan, antwoorden de SOS boys ambitieus. "We hopen dat we dezelfde dingen als nu mogen doen, het zou tof zijn als we op nog betere tijdstippen mogen spelen en nog leukere plaatsen, maar dat komt wel. We willen graag over heel Europa draaien, op wereldvlak blijft Coachella festival een droom. Sonar willen we ook enorm graag doen, of Lowlands! We zien wat haalbaar is de komende jaren, de tijd blijft ons alleszins motiveren om te blijven produceren en spelen."

Sound Of Stereo is zaterdag 5 juni op het Alcatrazz Festival te zien in Horst. Verder spelen ze op alle grote zomerfestivals. Meer info op hun website.

txt Kwinten Lambrecht
Advertentie
Party Tips