Features + Interviews
Interview Beattime: ‘the Kika edition’

Interview Beattime: ‘the Kika edition’

27 april 2010
Beattime, een nieuw feest met een waslijst aan grote namen uit de dancescene. Op 24 mei zal de eerste spectaculaire editie in poptempel Melkweg plaatsvinden. Organisator Marco Sieraad legt je graag even uit waarom jij dit feest zeker niet mag missen!

Wat houdt Beattime in?
“Beattime is een nieuw concept binnen de dancescene van het nieuwe evenementenbureau MPS Events. Met Beattime willen we alle stijlen binnen de dancescene vertegenwoordigen, daar staat de Beat in Beattime ook voor. Op 24 mei introduceren we door middel van een grote kick off het nieuwe concept Beattime. De line-up bestaat uit grote namen als 4 Strings, Marcel Woods, Cor Fijneman, Miss Monica Jeroenski, Nothing But Funk en zo kan ik nog wel even door gaan. Wij willen met Beattime een kwaliteitsfeest neerzetten zoals je die vandaag de dag weinig ziet.”

Wat maakt het feest - naast de line-up - zo speciaal dat het andere feesten in Nederland overstijgt?
“Het feest in zijn geheel maakt het bijzonder, het totaalplaatje. Je moet het gewoon gezien en meegemaakt hebben om het te begrijpen. Elk mens is anders maar het goede gevoel zal zeker achterblijven als jij bij Beattime bent geweest.”

De eerste editie van Beattime staat in het teken van de stichting KiKa, wat houdt dit in?
“Alle opbrengst van deze editie van Beattime wordt geschonken aan KiKa. De stichting KiKa is gekozen omdat de elfjarige zoon van een goede vriend van mij onlangs is overleden aan kanker. Ik wil graag de kick off van Beattime opdragen aan hem en zodoende heb ik voor KiKa gekozen.”

Wordt er tijdens het feest ook nog speciale aandacht gegeven aan KiKa?
“Er worden diverse acties opgezet, zoals een Partyshoot drankje genaamd 'Blueper'. Van elk verkocht flesje gaat 50 cent naar KiKa. Tevens wordt er een scooter verloot onder de bezoekers. Verder worden bij de ingang lichtgevende armbandjes aan de bezoekers gegeven. Een soort Livestrong armbandje, maar dan van KiKa. Het mooiste is dat iedereen, zowel achter als voor de schermen, belangeloos aan deze editie van Beattime meewerken. Alle dj's draaien ook belangeloos, zodat alle opbrengst naar KiKa kan. Daar ben ik iedereen heel erg dankbaar voor.”

Hoe probeer je Beattime naast alle activiteiten voor KiKa, niet te beladen te maken, zodat men nog wel een leuke avond heeft en niet somber weggaat?
“Bekijk de line-up maar eens! Daarnaast worden de dj's vergezeld door een lasershow van het kaliber dat zeker op grote events te zien is en zijn de twee zalen in de Melkweg mooi aangekleed. Dit maakt het feest niet te beladen, maar meer een groot feest waar iedereen met een feestelijk gevoel lekker naartoe kan gaan. We gaan er gewoon een heus feest van maken dat zeker niet mis zal staan tussen de gevestigde orde in de dancescene.”

Naast bekende namen staan er ook een aantal onbekendere namen in de line-up. Wie mogen we volgens jou zeker niet missen?

“Mijn persoonlijke tips zijn op housegebied Fred Henderson, The Noah Project en Marc Mac Rowland. Op het gebied van trance zijn dat Shaine, en Adam Seller & Chris Cortez.”

Is er ook een bepaald publiek dat je wilt aantrekken? De sfeer is immers onlosmakelijk verbonden met het publiek.
“Ons publiek hoeft maar éé ding mee te brengen, namelijk hun feeststemming. Dat, in samenwerking met de line-up, de licht- en beeldshow en alles er omheen is de kracht van een geslaagd Beattime feest.”

Zal het publiek Beattime vaker gaan tegenkomen of is het event eenmalig?
“Beattime wordt zeker geen eenmalig iets. Momenteel zijn we in onderhandeling met Hotel Arena en Thalia Rotterdam voor editie 2 en 3 van Beattime. De combinatie met KiKa is echter wel eenmalig.”


Beattime ‘The KiKa Edition’ wordt op 24 mei 2010 gehouden in Melkweg te Amsterdam.
Klik hier voor de volledige line-up, prijzen en andere informatie over Beattime.

txt Kelly Leeuwis
Advertentie
Party Tips