Features + Interviews
Gimikk || Twee handen op één buik

Gimikk
Twee handen op één buik

29 april 2008
Daniel Sanchez en E-Contact. Misschien ken je er eentje, misschien allebei. Als je het echt goed doet, ken je ze ook als Gimikk, de live act van deze minimal-house dj’s. Gewapend met een reeks apparatuur maken ze samen flink wat clubs onveilig.

Daniel Sanchez kennen we onder andere als organisator van de Amsterdamse Rotzooii en Bla Bla feesten. Het afgelopen jaar brak hij ook door als dj en producer, dankzij de internationale hit Mumbling Yeah, die tot ver in de scene de draaitafels van grootheden als Richie Hawtin en Adam Beyer bereikte. E-Contact stond wellicht iets minder in de spotlights, maar heeft een hele rij producties en gigs op zijn naam staan. Samen vormen ze de live-act Gimikk. Ze zijn een hecht team, zowel achter de decks als backstage.
“We kennen elkaar nu ongeveer vier jaar”, vertelt Sanchez. “Motio & E-Contact waren één van de eerste acts op Rotzooii. We hebben sinds die tijd veel contact gehouden en zijn onderhand erg goede vrienden van elkaar geworden. We zijn twee aparte jongens en voelen elkaar altijd erg goed aan.” Concreet gezegd, E-contact is vooruitstrevend en altijd op zoek naar het onbekende, terwijl Sanchez altijd op zoek is naar de ideale mix tussen de nieuwste technische snufjes en feeling met het publiek. “Als Gimikk brengen we ons kunnen samen en doen we wat we weten.”

Met twee laptops, twee midi controllers, twee geluidskaarten, een 3D mixer, een drumpad voor de vette percussies en, om het plaatje compleet te maken, de vocalen van Daniel bewerkt het duo het aanwezige publiek. Wat deze live act anders maakt dan anderen is de vele ervaring van beiden.“We hebben veel plezier in het maken van onze tracks en proberen dat gevoel op het podium weer over te brengen op het publiek. We proberen in ieder geval een vaste, steady setup te hebben waarbij we goed op onze elektronica kunnen vertrouwen. Dit met het oog op het crashen van de apparatuur. Natuurlijk kan er altijd wat mis gaan. Het is en blijft elektronica.”

Als Gimikk proberen de twee iets speciaals te creëren. “Live is toch iets specialer dan gewoon back 2 back. Met live maak je gebruik van je eigen muziek. En nu helemaal. Je bent met z’n tweeën. Dat zijn dus twee gedachten over hoe en op welke manier je de muziek vooruitstrevend wil laten overkomen. Dat is het mooiste wat er is. En al helemaal als mensen erop los gaan! Zie het als twee handen op één buik.”
Gimikk resulteerde al in de track Poppop, die op dit moment furore maakt in de sets van de grote namen. Maar er is meer. Zo staan er alweer een aantal nieuwe releases voor de deur. Volgens Gimikk ‘pure dansvloerbommen’. “We zijn als Gimikk exclusief getekend bij de labels van 2000 and One tot ons album in februari 2009. Er zullen nog drie ep’s aankomen op Remote Area, eentje op 100% pure en natuurlijk nog een aantal remixes op verschillende labels.”
Het is dus veilig om te zeggen dat Gimikk goed bezig is. Ook al hebben zowel Daniel Sanchez als E-Contact een eigen solo project lopen, Gimikk blijft hun verzamelpunt. “De wereld veroveren is leuk. Maar samen genieten van het succes is minstens net zo mooi en geeft misschien wel een beter gevoel dan steeds maar weer alleen op dat hotelkamertje te moeten zitten.”

txt Daniëlle Vermaat
Advertentie
Party Tips