Features + Evenementen
Dominator || ’s Werelds grootste hardcorefestival claimt de troon

Dominator
’s Werelds grootste hardcorefestival claimt de troon

01 mei 2008
In 2005 kon de hardcorescene voor het eerst kennismaken met de mega-alliantie tussen twee van de marktleiders op het gebied van de hardere stijlen. Art of Dance en Q-Dance vonden dat het de hoogste tijd was voor een groot outdoor event, waar de hardcore in al haar glorie tot zijn recht kon komen. De eerste editie van Dominator werd een megasucces, en ook de opvolger in 2007 kende louter lovende reacties. Zaterdag 26 juli ondergaat de hardcorescene een ongekende ervaring, zo voorspellen de organisatoren: Dominator – The Hardcore Festival wordt grootser dan ooit is vertoond.

Na de overdonderende twee episodes uit het aanstaande Dominator-drieluik, was het moeilijk voor te stellen dat het een jaar zou duren voordat het meest gewaardeerde hardcorefestival weer plaats zou vinden. Maar in februari kwam er witte rook uit de schoorstenen van Art of Dance en Q-Dance. Het goede nieuws werd met open armen ontvangen, niet in de laatste plaats door de locatie: recreatiegebied Vlietland te Leidschendam is zelden geroerd voor een dancefestival. En wie een blik werpt op het terrein, zal zich afvragen waarom niet elk jaar minimaal twee keer het Zuid-Hollandse park wordt aangedaan: het gebied biedt fantastische mogelijkheden voor een evenement voor tienduizenden bezoekers. Alles zal uit de kast worden getrokken: fantastische soundsystems, de vetste decoratie en natuurlijk de beste artiesten die hardcore hebben gebracht waar zij anno 2008 staat. Waar Dominator de ongekroonde koning der hardcorefestivals was, zal zij dit jaar officieel de troon bestijgen.

Het festival heeft haar naam afgeleid van de megahit van Human Resource, die door het gebruik van de zeer herkenbare Juno-synthesizer de blauwdruk vormde voor de hardcore in de jaren ’90. Tientallen producers gingen met de dezelfde synth aan de slag waardoor de machine een ware cultstatus heeft verworven. Dominator biedt dan ook het podium aan alle vertakkingen die binnen de hardcore zijn ontstaan; van melodieuze mainstream tot loodzware industrial, knetterende darkcore tot het meest grove speedcore-geweld. Om de stijlen optimaal te kunnen vertegenwoordigen is louter de top van de internationale scene uitgenodigd, om de tienduizenden bezoekers een onvergetelijke aanval op de trommelvliezen en beenspieren te kunnen garanderen. Een warming-up voor het festival die een week van tevoren begint is dan ook geen overbodige luxe te noemen.

Ook dit jaar zal Dominator – The Hardcore Festival de hardcoreheads vele podia bieden waar zij volledig aan hun trekken kunnen komen. Wie herinnert zich niet de gigantische oppervlakte aan de voet van de mainstage, waar de hele dag een menigte van duizenden compleet uit hun dak ging. Maar ook de early hardcore stage met de helden van weleer, de industrial-area en het open-air podium van de Haagse terror-voorvechters P.O.R.N. konden de hele dag rekenen op een uitzinnige crowd. Ook bieden Art of Dance en Q-Dance de grootste hardcore-talenten de kans om zich te bewijzen op een groot outdoor-festival in de Future Stage en zullen nog verschillende andere podia worden ingericht om de beats de hele dag te blijven rocken.

txt Onno Schram
Advertentie
Party Tips