Features + Evenementen
Marnix heeft zijn zin: twee dagen lang één groot Loveland-feest

Marnix heeft zijn zin: twee dagen lang één groot Loveland-feest

01 april 2008


Al elf jaar viert Loveland Koninginnedag met haar publiek. En ieder jaar hoest de organisatie opnieuw een programmering op waar je als dance-liefhebber simpelweg niet omheen kunt. Bijkomend voordeel is dat je deze ene keer per jaar geen kaartje hoeft te kopen om de grote jongens te horen draaien. “Door de jaren heen hebben we een goede band met de dj’s opgebouwd. Ieder jaar staat er een mooi publiek voor ze klaar en is verder alles tot in de puntjes geregeld. Ze vinden het leuk om te komen draaien en vragen niet de volle pond. Op die manier kun je je publiek zoiets bieden,” aldus dj en organisator Marnix.

29/04/08 | T-Dansant Royale| 19.00 tot 01.00 uur | Stoperaplein
Vorig jaar kreeg Loveland voor de eerste keer een vergunning om ook met Koninginnenacht een evenement te organiseren. Marnix: “Een geweldig feest was dat! De sfeer was werkelijk ongekend goed. Als organisator was ik al jaren aan ’t proberen om iets te doen met Koninginnenacht, maar pas vorig jaar had ik een serieuze optie met het Stoperaplein. Wat de vergunning betreft moeten we wel voorzichtig blijven met het programmeren van elektronische muziek. De nadruk op koninginnenacht ligt op ‘Live’ artiesten. We hebben –net als vorig jaar- gezocht naar een oplossing waar je als danceliefhebber mee uit de voeten kunt. Hardsoul-sterren Roog en broer Greg staan er met een aantal gastartiesten een bassende live-performance te geven. Succes gegarandeerd natuurlijk. Dan hebben we nog Sweet Coffee, de live-act uit België met hun eigenzinnige ‘Future Soul’. Het is een muzikaal hoogbegaafd trio, dat verschillende cd’s heeft uitgebracht en jarenlange ervaring heeft als live-band. Ze hadden natuurlijk die hit destijds met ‘Don’t need you’, maar hebben zich altijd verder weten te ontwikkelen. Verwacht een mix van soul, jazz, funk en house. Of surf gewoon even naar hun website (www.sweetcoffee.be, red.) en luister zelf. Verder staat Sander Hucke weer op het programma, die we na zijn top set van vorig jaar weer hebben geboekt. En tot slot sluit ikzelf af met een classics-set.”

30/04/08 | Royal Fire! | 12.00 tot 21.00 uur | Stoperaplein

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: wie komen er draaien met Koninginnedag? Marnix: “Ik heb twee plaatsen over, waarvoor ik nog op antwoord wacht uit het buitenland. Maar definitief zijn alvast: Bruno Banner (Fr), Alexander Koning, Sébastien Léger (Fr), Remy, Secret Cinema LIVE en natuurlijk Michel de Hey. Traditiegetrouw verzorg ik de afsluiter, compleet met de kenmerkende Loveland-sterretjes.”

30/04/08 | Q-day afterparty|21.00 tot 04.00 uur | Westerunie

Marnix heeft dus eindelijk zijn zin gekregen: twee dagen lang één groot Loveland-feest. Maar het kan nog gekker. Want er wordt ook nog een behoorlijke afterparty georganiseerd in de Westerunie. Wat daar precies gaat gebeuren wil Marnix nog even niet loslaten. “Het enige wat ik nu zeker weet is dat we weer een aantal boekingen van overdag meenemen naar de avond... en dat het net als altijd weer een gekkenhuis wordt tijdens die late uurtjes. Helemaal ideaal is dat het de dag erna Hemelvaartsdag is, iedereen vrij! Ik zou zeggen: houd de website www.loveland.nl/fire in de gaten voor de laatste info over Koninginnedag.”

txt Raymond Wilders
Advertentie
Party Tips