Features + Evenementen
DANCE.NL is going to IBIZA! SuperMartXé in de Privilege Ibiza

DANCE.NL is going to IBIZA! SuperMartXé in de Privilege Ibiza

27 juni 2015

DANCE.NL is going to IBIZA! Terwijl jij waarschijnlijk nog aan het bijkomen bent van Zomerkriebels festival of Awakenings bezoeken wij tien dagen lang het magische eiland en doen wij dagelijks verslag. We gaan de populairste feestjes af, interviewen de beste artiesten en geven tussendoor insights voor als je zelf naar Ibiza gaat. Vandaag het verslag van SuperMartXé in de Privilege Ibiza.

's Werelds grootste club
Een bezoek brengen aan Privilege Ibiza is voor velen een must bij een bezoek aan Ibiza. De club, welke ooit in 1970 begon als restaurant Ku, is volgens het Guinness Book of Records 's werelds grootste club. Alleen al daarom, het feit dat er een zwembad is én er dj's draaiden als Armin en Tiësto, zorgt er voor dat de club ieder jaar weer volstroomt. Ook fijn: ze sluiten hun deuren pas als de zon opkomt. Tijd om te dansen heb je hier dus wel. En als je geluk hebt doe je dit met 10.000 anderen!

SuperMartXé
Vandaag bezoeken we het feest SuperMartXé, dat iedere vrijdag op het programma staat. De dj's die vanavond draaien kennen we niet en aan de exotische naam SuperMartXé kunnen we niet aflezen wat we kunnen verwachten qua muziek. Wat we wel weten is dat er een spectaculaire show is die 's nachts om half 3 begint. Dat is waarschijnlijk de reden dat het om 1.00 uur nog redelijk rustig is. Het zwembad, dat in het midden van de club staat, wordt nu niet gebruikt. Wel hebben we een koorddanser boven ons hoofd en doen dj's flink hun best om ons te laten swingen op populaire dancehits. We dansen en kijken tegelijkertijd onze ogen uit.

Voor we er erg in hebben is het een uur verder en staat het bomvol mensen. Om de show goed te zien dringen veel feestgangers zich naar voren om een spot voor het podium te claimen. Logisch, want het kost veel geld om hier te staan. Wanneer om 3.00 uur de doeken voor het podium verdwijnen weten we niet waar we als eerste moeten kijken. Ken je dat gevoel van vroeger, wanneer de parade voorbij kwam in Euro Disney? Dat hebben wij nu ook. Het is overweldigend. Links, rechts, voor en achter, overal staan dansers en danseressen maar nu in schaars geklede outfits. Er staan twee grote sofa's met verklede mensen en in het midden grote letters: PORN STAR. Duidelijke taal. Dit is het thema van vanavond.

Er klimmen twee vrouwen in danspalen, er staan mannen in leren strings hun heupen te schudden en vooraan worden de kleren van strakke vrouwenlijven getrokken. Het enige dat overblijft is Leukoplast op de geslachtsdelen. Als we achterom kijken zien we dat iedereen alleen nog oog heeft voor de show. De muziek is voor velen bijzaak. Fantastisch om te zien dat een show zoveel met je doet. Meerdere erotische acts volgen en dan is het de beurt aan een zangeres om voor nog meer sfeer te zorgen. We gaan los op de bekende top 40 songs en water vliegt om ons de oren door de showgirls. Ze staan in een groot champagneglas en maken acrobatische moves. Als klapper op de vuurpijl is er een motorrijder die cirkelt in een soort buis boven ons hoofd. Wat een show en wat een club. SuperMartXé is hot. Dat zie en voel je!

Txt & Imgs: Sharon Martens

Advertentie
Party Tips