Features + Evenementen
A-93; bijzonder feest op geheimzinnige locatie

A-93; bijzonder feest op geheimzinnige locatie

25 september 2012
Nederland heeft er weer een bijzonder feest bij. Een uniek initiatief onder de naam A-93. Op 28 september staat er een line-up klaar waar de liefhebber met plezier naar uit kan kijken. Deze zal verdeeld worden over verschillende areas, waaronder een buitenarea. Daarnaast kan de bezoeker ook vele interessante extra’s verwachten. Chillen in een jacuzzi tijdens het uitgaan is bijvoorbeeld heel normaal op het A-93 Nachtfestival. Dance.nl sprak met het ambitieuze brein achter dit feest op geheimzinnige locatie: Oscar van Velsen.

Nostalgie en progressiviteit
De 24-jarige Oscar heeft al geruime tijd ervaring met het zelfstandig organiseren van feesten. Hij was 19 jaar toen hij zijn eerste feest organiseerde voor ongeveer 350 mensen. Sindsdien heeft hij niet stilgezeten als organisator. Vele feestjes volgden en nu introduceert hij het A-93 Nachtfestival.

De naam A-93 doet denken aan een snelweg, maar Oscar laat weten dat het iets heel anders betekent. "De A staat voor de stad Amsterdam en het getal 93 verwijst naar het jaar 1993 toen de rave-scene in volle bloei kwam."
Enige nostalgie is dus wel te vinden bij Oscar. Maar daarnaast zit hij ook vol progressiviteit. Oscar geeft namelijk jong talent graag een kans om zichzelf te bewijzen.

De muziek
In de line-up die klaarstaat voor vrijdag 28 september zijn dan ook veel opkomende dj’s terug te vinden. Een goed voorbeeld hiervan is The Spaniard. Oscar vertelt dat The Spaniard typisch een van de jonge en lokale talenten is die hij graag zijn support geeft. "Hij mixt heel strak. Hij heeft een hele mooie en dansbare platenkeus. Hij is een van de best bewaarde geheimen op dit moment in Amsterdam."

Naast de opkomende dj’s staan er ook een aantal gevestigde namen binnen de scene op het programma. Een naam als Robert Babicz bijvoorbeeld. Oscar licht graag toe waarom. "Robert Babicz draait al superlang mee en is een veteraan in het techno-genre. Hij is iemand die spacend diepe live-sets weggeeft met veel acid invloeden. Ik heb hem voornamelijk geboekt omdat hij bij Next Monday’s Hangover supergoed draaide."

Verder is Gabriel Ananda ook van de partij. Bij deze dj heeft Oscar een speciale herinnering. "Toen ik kennis maakte met techno begon dat met Awakenings en Gabriel Ananda. Hij maakt echt zieke producties. Hele dansbare en melodieuze techno!"
Naar Arjuna Schiks kan ook uitgekeken worden. Oscar is ervan overtuigd dat Arjuna zijn reputatie waar gaat maken. "Arjuna geeft zelden een live set weg waarbij het niet losgaat!"

Naast techno is er ook deephouse, techhouse, disco en jackin’ house te vinden op A-93. Voor de liefhebbers van deephouse is er bijvoorbeeld Matze & Lamdini. Oscar kent ze persoonlijk en vertelt dat ze sinds kort met elkaar draaien en nu al veel gevraagd zijn. "Ze zijn jong en getalenteerd. Op een strandfeest dat ik ooit heb georganiseerd gingen ze zo hard los dat ik ze nu op bijna al mijn feesten boek."

Fans van techhouse kunnen onder meer hun hart ophalen bij Ricketic. Oscar is overtuigd van zijn kwaliteiten. "Ik heb hem op mijn allereerste feest dat ik ooit organiseerde geboekt en ik zal hem altijd blijven boeken. Qua techniek is hij heel sterk. Hij draait heel funky en heeft hele vette eigen producties."

Disco ontbreekt ook niet op A-93. Onder andere SHMLSS zal zijn opwachting maken met hun unieke eigen discosound waar ze binnen korte tijd al veel furore mee maakte in Nederland. Verder is Samuel Deep ook aanwezig om de dansvloer te laten bewegen op jackin’ house.

Het is duidelijk dat bezoekers van het A-93 Nachtfestival op muzikaal gebied niets tekort gaan komen. Het feest begint al vroeg om 21:00 uur en gaat door tot 06:00 uur.

De locatie
Het A-93 Nachtfestival vindt vrijdagavond 28 september plaats in het Rhone Party Centre (Rhôneweg 12 -14, 1043 AH Amsterdam). Kijk hier voor een routebeschrijving.

txt Elbert Kauffmann
imgs A-93 archief & APE archief (Arjuna Schiks)
Advertentie
Party Tips