Features + Fashion
AIFW: Lhana Marlet showt haar collectie Eva's Apple Revisited

AIFW: Lhana Marlet showt haar collectie Eva's Apple Revisited

28 januari 2011
Ook voor Lhana Marlet(LM) is het donderdag 27 januari zo ver. Tijdens de Amsterdam International Fashion Week(AIFW) wordt tijdens Fashionlab het werk van veelbelovend talent geshowd, waaronder ook de collectie van Lhana. Dance.nl was erbij en brengt verslag uit!

Collectie
Eva’s Apple Revisited, de collectie van Lhana Marlet en een directe verwijzing naar haar moeder Eva. Met haar eigen label Eve's Apple, maakt ook zij deel uit van de mode industrie. Lhana’s collectie valt op door haar sterkte graphics en eclectische moderne stijl, een speelse maar ook stoere collectie.

De op natuur geïnspireerde grafische prints van sterren (check de foto, wat mooi!), de tentakels van kwallen, reptielen en boomtakken zijn erg belangrijk binnen deze collectie. Luxe chiffons en zijdes worden gecombineerd met katoen en jersey, ‘street meets chic’, voor een nonchalant gevoel.

Natuurlijke kleuren als wit en groen vormen een contrast met de heftige knalkleuren uit de kosmos en remastered legerjacks worden over zijden printleggings en bodysuits gedragen, wat resulteert in een frisse, moderne look.

Lhana Marlet
Met een moeder als fashion designer en architect als vader, groeide Lhana Marlet op met liefde voor mode en design. De afgelopen twaalf jaar heeft deze dame niet stil gezeten maar gewerkt in de mode-industrie, reiste de wereld over als model, stylist en later als ontwerpster. Door haar sterkte intuïtie voor kleuren, vormen en graphics valt Lhana op met haar sterke designs en prints.

Lhana Marlet liep in 2009 stage bij Alexander McQueen, waar zij samen met het ontwerpteam heeft gewerkt aan de prints van de pre en main Spring/Summer collectie van 2010. Na zes jaar in Londen gewoond te hebben, verwelkomen we Lhana terug in ons koude kikkerlandje Nederland, benieuwd naar wat zij ons in de toekomst gaat brengen!

Benieuwd naar meer van Lhana Marlet? Haar website is nog under construction, maar dat zal vast niet lang meer duren. Daarom bij deze alvast de link: LhanaMarlet.com

Txt Marlon Schuurman
Imgs Peter Stigter
Advertentie
Party Tips