Features + Fashion
AIFW: Marije de Haan showt haar Flatliners 2.0

AIFW: Marije de Haan showt haar Flatliners 2.0

28 januari 2011
Donderdag 27 januari 2011 worden om 17:00 de deuren geopend voor een nieuwe show, Marije de Haan (MDH) toont tijdens Fashionlab haar Fall/Winter collectie: Flatliners 2.0. Als onderdeel van de Amsterdam International Fashion Week(AIFW) is Fashionlab een platform voor jong talent.

Collectie
Marije de Haan won tijdens de Lichting 2010 de G-star RAW Talent award, haar nieuwe Fall/Winter collectie Flatliners 2.0 is een doorontwikkeling op de eindexamencollectie waarmee zij vorig jaar won. Het uitgangspunt voor MDH’s collectie is haar fascinatie voor oude plaats delict fotografie en de surrealistische sfeer die hierbij aanwezig is. Een collectie met androgyne uitstraling, zowel draagbaar voor mannen als vrouwen.

Kenmerkende items binnen Flatliners 2.0 zijn de klassieke overhemden, gilets, truien en pantalons met een verdraaide twist waardoor er een vertekend beeld wordt weergeven. De collectie is qua kleur sober en varieert van sepia tot zwart en bevat veel natuurlijke materialen, denk hierbij aan verschillende wolsoorten die worden afgewisseld met leer en schapenvacht.

Marije de Haan
In juni 2010 studeert Marije met haar collectie ‘Flatliners’ af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten(KABK) in Den Haag. Een mannencollectie gebaseerd op de surrealistische verstilling in oude politiefotografie. Tijdens de AIFW wint zij met deze collectie ‘Lichting 2010’, de mode-industrieprijs van Nederland, waarmee de best afgestudeerden van de meest vooraanstaande nationale mode academies een kans krijgen hun creaties te showen aan de Nederlandse modewereld. Marije de haan krijgt steun van de gemeente Den Haag om haar talent verder uit te bouwen, een kans die gegrepen moet worden!

Beelden van Flatliners 2.0 vind je bij dit artikel, benieuwd naar MDH's afstudeercollectie? Check MarijedeHaan.com!

txt Marlon Schuurman
imgs Peter Stigter
Advertentie
Party Tips