Features + Welcome To The Club
Amsterdam is een nieuwe hotspot rijker || Club Air

Amsterdam is een nieuwe hotspot rijker
Club Air

11 mei 2010
Het gonsde al een tijdje door de wandelgangen… Waar in de jaren tachtig en negentig één van de heetste en baanbrekende clubs was gevestigd, de iT, zou nu eindelijk een waardige opvolger zijn gevonden in Air! Dit is de nieuwe discotheek die op Koninginnenacht zijn deuren voor het publiek voor het eerste opende aan de Amstelstraat te Amsterdam. Wie van tevoren in de stemming wil komen in één van de uitgaansgelegenheden aan het Rembrandtplein, hoeft nu dus nog maar enkele stappen te verzetten voor het vervolg van een avondje als vanouds…

Een dag na Bevrijdingsdag was het voor de pers en artiesten de hoogste tijd om eens van dichtbij te zien wat voor club de Air nu eigenlijk is. Eenmaal binnengekomen, werd in ieder geval al snel duidelijk dat het interieur van de iT grondig is aangepast. Wie met de tijd mee wil gaan, beschikt bijvoorbeeld tegenwoordig over een loungeruimte waar je heerlijk kunt relaxen en een dansvloer die wordt omgeven door een indrukwekkende lichtinstallatie. De Air heeft dit allebei en nog veel meer! Dankzij topontwerper Marcel Wanders lijkt het alsof je je in een hippe, New Yorkse club bevindt die enorm ruim is, maar ook intiem door de verschillende ruimtes. Zo heb je dus een loungeruimte waar het heerlijk toeven is op bankjes met ontelbaar veel kussens, je hebt een kleine zaal met een bar en deejay en je kunt allerlei nisjes op zoeken op de eerste etage waar je dan alsnog uitzicht hebt over de dansvloer right in front da main stage! Tel daar de hoogteniveaus bij op, want bij de Air kom je overal trapjes tegen, plus het glazen plafond boven de grote bar en dan weet je: deze club heeft potentie genoeg!

Een ander nieuw element die de Air onderscheidt van andere clubs of discotheken is de zogenaamde Air card. Dit is een pasje dat je zelf kunt opladen, contant of pin, en daarmee betaal je zowel je eigen kluisje als de drankjes. Best wel slim natuurlijk van de organisatie om dit te doen, want er zijn altijd wel mensen die een pasje vergeten of kwijtraken waar nog geld op staat en nu kunnen alle consumptieprijzen naar boven afgerond worden. Desalniettemin levert het minder gedoe op dan je misschien zou verwachten. Er staan in de club meer dan voldoende automaten waar je binnen enkele seconden je pinpas en je Air card instopt, zodat je weer vrolijk door kunt gaan met feesten.

In de Air kunnen bovendien zeker 1300 mensen losgaan op de meest aanstekelijke beats die de populairste deejays van het land te bieden hebben. Want ook al wil de Air niet vergeleken worden met de iT, al is het maar omdat zo’n succes en reputatie amper valt te imiteren, de club heeft al aardig wat aandacht op zich weten te vestigen. De meerderheid van de meest hippe clubavonden vindt dan ook tegenwoordig plaats in de Air. Denk maar eens aan Le Dimanche, La Fete en Carnivale, maar ook aan samenwerkingsverbanden met radiostations als 538. Dat doet de organisatie van deze nieuwe hotspot aan de rand van het Rembrandtplein dan toch goed. Vooral de geluidsinstallatie in de Air lokt veel grote namen naar de hoofdstad, volgens medeoprichter Sjoerd Wynia. De Air is dus een aardige en meer dan welkome aanwinst voor Amsterdam, iedereen die van clubbing houdt, zou er eens snel een kijkje moeten gaan nemen! Al is het maar omdat je er het gevoel van een vrije vogel in de lucht krijgt die is aangekomen op zijn eindbestemming: een wonderlijke wereld van dans en muziek!

txt & imgs Fabienne Robben
Advertentie
Party Tips