Features + Evenementen
Angerfist || Gemaskerde hardcore-iconen rocken 2008

Angerfist
Gemaskerde hardcore-iconen rocken 2008

01 maart 2008
De succesvolle driemansformatie rond Danny Masseling vormt één van de absolute kopstukken van de hardcorescene. De mannen hebben werkelijk elk denkbaar podium al weten te verpulveren: van kleine jongerencentra tot Sensation Black: Angerfist has done it all. Op één ding na: een geheel eigen evenement. Art of Dance vond dat hier verandering in moest komen en organiseert op zaterdag 29 maart in het Eindhovense Beursgebouw ‘Angerfist – The Mutilate Concert’.

Wat op 16-jarige leeftijd begon als een hobby, groeide uit tot een megasucces. Danny Masseling stuurde in 2000 zijn eerste demo naar het label van de megapopulaire dj Buzz Fuzz, om tot zijn grote verbazing onmiddellijk een release te krijgen op het vooraanstaande BZRK Records. En niet geheel zonder succes, de ‘Son Of A Bitch’ 12inch werd een megahit, mede door de B-kant van het vinyl. ‘Chronic Disorder’ groeide uit tot een anthem dat zeven jaar na dato nog elke dansvloer in opperste staat van extase brengt.
Daarna ging het hard. Onder de naam Kid Morbid bracht hij meer muziek uit, en onder het pseudoniem (en driemansact) Angerfist werden tracks gereleased op Overload Records en Masters of Hardcore. Vanwege het enorme succes met het Angerfist-project, besloot Danny hierop al zijn energie te fixeren. De rest is geschiedenis…

Niet alleen muzikaal valt Angerfist op, ook hun appearance op het podium is spraakmakend. Gehuld in hooded sweaters en de wereldberoemde Jason maskers uit de ‘Friday The 13th’-horrorreeks staan de mannen altijd garant voor een energieke performance, zowel als dj als live-act. De look viel dermate in de smaak bij het publiek, dat ook op de dansvloer de maskers meer regel dan uitzondering werden.
In 2006 bracht de groep hun debuutalbum uit: het meedogenloze ‘Pissin’ Razorblades’ kende alle hits uit de Angerfist-catalogus, aangevuld met nieuwe klappers die insloegen als een clusterbom. Maar na een aantal succesvolle samenwerkingen met artiesten als Predator, Outblast en Tomcat & Rudeboy is het weer tijd om de focus op de eigen carrière te leggen. Daarom presenteert Angerfist binnenkort haar langverwachte tweede album: ‘The Mutilate’, een release die volgens Art of Dance niet onopgemerkt mocht blijven.

Om de release te vieren, wordt op zaterdag 29 maart Angerfist in het middelpunt van de belangstelling gezet tijdens ‘Angerfist – The Mutilate Concert’. Naast een unieke één uur durende liveshow van de drie gemaskerde mannen zullen vele hoogaangeschreven collega’s uit de scene hun steentje bijdragen aan een onvergetelijke avond.
Na Outblast en dj Vince (respectievelijk in 2005/ 2006 en 2007) is het megapopulaire collectief Angerfist zodoende de derde act die het Beursgebouw zal laten sidderen. Maar wees gewaarschuwd: your eardrums will be mutilated!

txt Onno Schram
Advertentie
Party Tips