Features + Evenementen
Appelsap, nog steeds de lekkerste

Appelsap, nog steeds de lekkerste

11 augustus 2015

Het uitverkochte hip-hopfestival Appelsap vierde afgelopen zaterdag alweer haar 15e verjaardag. Het festijn dat ooit startte als klein straatfeestje is uitgegroeid tot een festival met 4 stages en maar liefst 15.000 bezoekers. Dit jubileum werd zaterdag dan ook groots gevierd in het Flevopark met fantastische Nederlandse en buitenlandse artiesten.

Appelsap
Dit jaar is het niet het Oosterpark maar het knusse en mooie Flevopark dat plek biedt aan Appelsap. Dat ging niet zonder slag of stoot gezien alle ophef over het festival in combinatie met deze plek in de aanloop er naartoe. Daar is al wel genoeg over geschreven en desondanks is het Flevopark een prima locatie, want er is veel meer ruimte en groen in vergelijking met het Oosterpark. Met groen bedoelen we wel de bomen en dat zorgt op deze zonnige dag voor de broodnodige verkoeling. Appelsap heeft een dikke line-up neergezet en daarom is het eerste wat we doen een planning maken, onder het genot van een glaasje, hoe kan het ook anders, appelsap.

Drank en Drugs
Er is volop keus en omdat we niet kunnen kiezen besluiten we om te beginnen bij het eerste podium, de mainstage. Hier bouncen we tussen het publiek op de muziek van Bokoesam en Jonna Fraser. Zoals elk jaar bestaat het publiek uit diverse etniciteiten en leeftijden, zelfs kleine kinderen worden aan de hand van hun ouders meegenomen naar Appelsap. Ach, beter jong geleerd dan oud gedaan.

De indeling van de stages is perfect: er is dansruimte en voldoende plek om te chillen. Dat laatste past dan ook goed bij de relaxte sfeer die er heerst op het festival. Veel festivalgangers genieten zittend op het gras met een drankje en hapje. Dat relaxte verandert iets later als op de mainstage Drank & Drugs wordt gezongen door Ronnie Flex en Lil Kleine, de track die de afgelopen maanden al voor heel wat reuring zorgde. Het hele publiek springt als kikkers in de lucht en zingt mee uit volle borst. Bijzonder!

Tegen de avond proberen we de foodcorner uit. Het festival kondigde al via Facebook aan dat het eten op dit festival een feestje zou zijn. Hier vind je geen pannenkoeken of broodjes kroket maar buitenlandse gerechten als roti en jerk chicken, al moet wel gezegd worden dat de rijen voor de eetkramen erg lang zijn.
Als we dan eenmaal in de zon aan het eten zijn hebben we de tijd om de bezoekers te observeren. Het valt ons op hoe goed Appelsap haar merknaam doorvoert: we zien overal feestgangers met merchandise lopen, er zijn speciale Appelsap waterflessen en aan de bar bestel je appelsap met of zonder vodka.

's Avonds checken we de Noisey stage en zien we Skepta en Cinnaman optreden. Het publiek springt zo hard hier dat de grond gewoon trilt! Vervolgens moet de dag natuurlijk afgesloten worden bij de jeugdhelden van Mobb Deep. Zo te zien hadden meer mensen dit plan want het is overvol voor het podium. Gelukkig maken de hiphopklassiekers van Mobb Deep een hoop goed. Het schemert als we het groen opgelichte terrein verlaten. Appelsap, wat was je weer lekker!

Txt: Sharon Martens // Imgs: Appelsap archive

Advertentie
Party Tips