Features + Work In Progress
Artikel 4Fame Management || Agency met een brede blik

Artikel 4Fame Management
Agency met een brede blik

27 november 2013

BN’ers, vrouwelijke dj’s, maar ook jonge talenten en vocalisten, het is een mooi pakket dat 4Fame Management aanbiedt. Het in 2010 opgerichte boekingskantoor komt nu ook met eigen events en zal haar werkzaamheden komend jaar flink gaan uitbreiden. Hoogste tijd om even met oprichter/eigenaar John Devilee te babbelen.

Hij is eigenlijk ‘toevallig’ in het wereldje gerold, vertelt de Leidenaar. “Ik was sinds 2007 de manager van MC Awi, die zo blij met mij was dat hij me steeds noemde tijdens interviews. Vervolgens kreeg ik allerlei aanvragen van dj’s of ik ook voor hen aan de slag zou willen. Zo werd het steeds drukker en professioneler; in 2010 ben ik officieel begonnen met 4Fame Management en is het werk alleen maar toegenomen.”

Een sterk punt van het boekingskantoor is volgens Devilee dat er nauw contact met de artiesten is. “4Fame is nog niet supergroot, dus kunnen we veel aandacht besteden aan iedere artiest. Dus niet alleen simpelweg boekingen regelen, maar ook promotie via social media en jonge, startende dj’s op weg helpen. En kijken waar de mogelijkheden liggen voor elke artiest, je wilt natuurlijk wel dat ze op de juiste events terecht komen.”

Vooroordelen
Een belangrijk aspect voor ondermeer de BN’ers in zijn stal, ondermeer Winston Post, ‘Matsoe Matsoe’ en Jeroen Post kunnen via 4Fame worden geboekt. “Er zijn natuurlijk een hoop vooroordelen bij BN’ers, dat ze bijvoorbeeld alleen maar vanwege hun naam ergens kunnen draaien. Daar zijn ze zelf ook huiverig voor. Daarom wil ik ze niet op zomaar elk feest neerzetten; het moet passen bij hun draaistijl en geen event zijn waar ze alleen vanwege hun bekende gezicht worden geboekt. Wij kunnen ze helpen daarbij de juiste keuzes te maken.”

Naast BN’ers besteedt Devilee ook veel aandacht aan vrouwelijke dj’s. Een ondergewaardeerde beroepsgroep, vindt de boeker. “Ook hier is geregeld sprake van vooroordelen. Ik heb het gevoel dat vrouwelijke dj’s vaak minder serieus worden genomen, ik weet eigenlijk niet hoe dat komt. Alsof het een beroep voor mannen zou zijn…"

"Ik heb nu een dj, Goldy heet ze, die al een paar jaar draait en echt supergoed is –die verdient een groter podium. Dat gaat ook wel komen, denk ik, ze is nu bezig met een speciale latinhouse-act genaamd Karma, waar ze zowel draait als vocalen levert. Klinkt geweldig, ze wordt ook gesupport en gemanaged door The Partysquad die haar helpen met de producties en show, dat gaat zeker wat worden.”

Gat in de markt
Twee opvallende groepen onder dj’s, het is volgens Devilee een gat in de markt. “Je hebt tegenwoordig zoveel dj’s; er zijn volgens mij meer dj’s dan werklozen. En er is een hoop concurrentie, ook tussen boekingskantoren en party-organisaties. Dan is het goed om met iets te komen wat andere agency’s nog niet hebben. Ik ben om die reden ook altijd op zoek naar goede vrouwelijke dj’s, die zijn er namelijk genoeg.”

Los daarvan is voor jonge talenten ook altijd plek bij 4Fame Management. “Ik werk nu ook met een visueel gehandicapte dj, Kumar, die aardig bezig is: in het verleden nog gedraaid met Chuckie en Ruben van The Partysquad is lovend over hem. En ik doe ook de boekingen voor Valery, een zangeres die al op allerlei plekken, van theaters en de Arena tot commercials, te horen is geweest. Ja, ik werk steeds vaker met vocalisten, ook Wesley Klein (voormalig winnaar van Popstars) is via ons te boeken.”

Events
Een gevarieerd pakket, waar 4Fame in het nieuwe jaar ook eigen events aan gaat toevoegen. Te beginnen met Oud & Nieuw, wanneer er samen met platenlabel Devine Music een feest in De Ambassadeur in Eindhoven wordt georganiseerd. In januari staat een feest in Alphen aan den Rijn gepland, hopelijk gevolgd door meer feesten in 2014.

“Coole feesten om zowel lokale dj’s als eigen artiesten te laten optreden. Ja, een soort showcase, je wilt toch laten zien wat je allemaal in huis hebt. Het zou te gek zijn om dit over het hele land te kunnen presenteren, dat is in ieder geval het plan. Met zoveel verschillende soorten artiesten moet het mogelijk zijn de meest gevarieerde avonden te organiseren. We kunnen alle kanten op, da’s de kracht van 4Fame.”

Meer info op de website van 4Fame, plus de facebook, twitter en instagram pagina’s.

txt Roel Stevens
imgs (John Devilee / Goldy) 4Fame Management archief

Advertentie
Party Tips