Features + Evenementen
Artikel Electronic Family || Samen in trance

Artikel Electronic Family
Samen in trance

23 mei 2013

Het is nog maar de derde editie van Electronic Family die komende zomer losbarst, toch is het festival nu al een vaste speler in het Nederlandse zomerseizoen. Veel mensen hebben het evenement als vanzelfsprekend in hun agenda omcirkelt en ook onder dj’s is EF ondertussen een begrip. Zaterdag 20 juli dus, de dag dat de trancefamilie weer samenkomt. Er staat een aantal mooie muzikale verrassingen te wachten.

“Electronic Family heeft een trouwe aanhang”, weet Bric de Schot van ALDA Events. “Dat merken we onder andere aan de online aandacht en aan het aantal bezoekers afkomstig uit het buitenland. Het event leeft echt onder de festivalgangers. En dat is precies waar het ook om draait, dat familiegevoel tussen artiesten, bezoekers en organisatie, allemaal met diezelfde liefde voor EDM.”

Electronic Family 2013Groei
De familie breidt dus uit, dat blijkt ook deze zomer tijdens EF. “Het festival zal qua opzet  groter worden dan voorgaande jaren, maar we willen het gevoel van intimiteit echter zoveel mogelijk vast houden. De groei zit vooral ook in de programmering. Zo gaan we dit jaar van twee naar vier stages. We hebben dan ook twee keer zoveel artiesten geprogrammeerd staan als voorgaande jaren, waardoor we nog breder kunnen gaan binnen het genre trance. En dat alles voor een ticketprijs die EUR 7,50 lager ligt dan vorig jaar. Dat past helemaal bij het gevoel van een familie bijeen brengen; we groeien door, maar niet ten koste van het publiek.”

In totaal komen er dus vier podia in het Amsterdamse Bos. Een Family Stage, een podium waar 10 Years Armada centraal staat, een podium gehost door het populaire trance concept Grotesque en het verrassende podium Global Grooves. Zoals gebruikelijk voor EF staan hier de meest uiteenlopende artiesten, van wereldberoemde headliners tot aanstormende talenten.

“Dit is het grootste outdoor trance-event ter wereld”, zegt De Schot trots. “En dan moet je ook groots voor de dag komen. Dit jaar brengen we nog meer verschillende sounds; we gaan van  progressive tot tech-trance, van trance-classics tot hard-trance en alles wat daar tussenin ligt. Op EF verkennen we trance in al haar vormen.”

Unieke gathering
Zoals gezegd, de familie blijft maar groeien. Trance is nog altijd razend populair over de hele wereld. Is het niet verleidelijk om EF ook over de grenzen te brengen? “Er zijn inmiddels meerdere aanbiedingen binnen gekomen”, erkent De Schot. “Maar de prioriteit wat internationale events betreft ligt op dit moment bij projecten zoals A State Of Trance, Armin Only en I AM HARDWELL. We willen de tijd nemen voordat we met Electronic Family de grens overgaan. Op dit moment genieten we vooral van die unieke gathering in het Amsterdamse Bos, waar de beleving van de muziek voorop staat. Als de tijd rijp is, zal EF haar vleugels eventueel uitslaan in het buitenland.’’

Electronic Family: zaterdag 20 juli, Amsterdamse Bos. Meer info op de festival website.

txt Nico van der Plas
img Robert Bot (Link2Party)

Advertentie
Party Tips