Features + Evenementen
Artikel Fade In Festival || Op techno-avontuur in Brussel

Artikel Fade In Festival
Op techno-avontuur in Brussel

15 april 2013
Time Warp en Fuse gaan samenwerken. Op woensdag 8 mei (de avond voor Hemelvaart) presenteren het Duitse technofeest en de Brusselse club een groot evenement in Tour & Taxis, een roemrucht pand in de Belgische hoofdstad. Fade In Festival heet het, een dik technofeest zoals je dat van Time Warp gewend bent, maar met bijzondere accenten. “De naam zegt genoeg, alles draait om de muziek.”

Lang gekoesterde wens
Fade In is eigenlijk het nieuwste kind van Time Warp, waarmee een lang gekoesterde wens uitkomt. “We zijn met nu al een aantal jaren actief in Nederland en Italië”, vertelt Robin Ebinger van de Duitse party-organisatie Cosmopop. “We hebben daar volwaardige Time Warp-evenementen neergezet die zich goed kunnen meten met het jaarlijkse moederfeest in Mannheim. Maar we willen graag uitbreiden, nieuwe landen ontdekken waar we ook iets bijzonders kunnen neerzetten. België stond altijd al hoog op onze verlanglijst, nu komt die wens eindelijk uit.”

In Brussel zal echter geen nieuwe Time Warp worden neergezet. Nadat Ebinger en consorten vorig jaar in contact kwamen met de mensen van technoclub Fuse ontstond iets heel nieuws, Fade In Festival, een feest voor 12.000 bezoekers. “Wat de muziek betreft is er geen verschil met Time Warp, de line-up is net zo hoogwaardig. Wat dit evenement anders maakt is de locatie; Tour & Taxis is een historisch complex midden in Brussel. Het ademt zoveel karakter dat het vanzelf invloed uitoefent op de sfeer van het feest. Ja, je krijgt een modern evenement in een klassieke setting, dat maakt Fade In zo bijzonder.”

Time Warp-keurmerk
Natuurlijk is er show en spektakel, in dat opzicht is het Time Warp-keurmerk overal te vinden. “We willen er niet een heel circus van maken, zoals je bij veel andere festivals ziet”, aldus Ebinger. “Dan krijg je een soort Disneyland waar de muziek slechts een bijrol lijkt te spelen. Nee, op Fade In draait alles om de muziek. De (licht)show is er ter ondersteuning, zelfs het artwork is heel minimaal. We ‘faden in’ op het belangrijkste, de klanken die je op de dansvloer hoort.”



Met namen als Sven Väth, Richie Hawtin, Adam Beyer, Chris Liebing en Loco Dice wordt er veel gewicht in de line-up gegooid. Maar in de drie zalen van Fade In zullen ook andersoortige artiesten te horen zijn, van Scuba en Ben UFO tot, uiteraard, de onverwoestbare Fuse-resident Pierre. “Het wordt een mooie combinatie; het clubgevoel van Fuse, de Time Warp-kwaliteit, de eigenzinnigheid van de artiesten en de klassieke uitstraling van Tour & Taxis.”

Nieuw tijdperk
En de start van een nieuw tijdperk, waarin Time Warp op nog veel meer plekken zal opduiken? Ebinger: “Wie weet. Er zijn veel landen waar we heen willen, we hebben echter een bepaald productieniveau die niet overal te realiseren is. Als we Time Warp niet kunnen presenteren zoals mensen dat van ons gewend zijn, doen we het liever niet.”

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/_EIvn4L7BCs" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

“Wat we wel gaan doen is andere evenementen, zoals deze zomer het Sonus Festival in Kroatië. Dit doen we met twee partners, waarmee we vijf dagen feest neerzetten, indoor en outdoor, dag en nacht. Nee, er is nog niet veel over bekend, eind april gaan we live met de website. Kijk maar alvast op de facebook-pagina, dan krijg je een idee. Dit wordt wéér een andere manier om ons Time Warp-gevoel te verspreiden, dat willen we vanaf nu alleen maar vaker doen. Wordt spannend, we hebben er zin in!”

Fade In Festival: woensdag 8 mei, Tour & Taxis, Brussel (België). Meer info op
de website van het festival.

txt Nico van der Plas
imgs Fade In archief

Advertentie
Party Tips