Features + Evenementen
Awakenings Festival doet nog altijd menig technohart sneller kloppen

Awakenings Festival doet nog altijd menig technohart sneller kloppen

01 juli 2018

Met zo’n 80.000 bezoekers verspreid over het hele weekend heeft Awakenings Festival ook dit jaar weer bewezen Neerlands technotrots te zijn. Na vorig jaar het 20-jarig jubileum te hebben gevierd, was ook het weekend van 30 juni en 1 juli 2018 weer een daverend succes. Dance.nl was zaterdag van de partij en vierde samen met technoliefhebbers van uit alle hoeken van de wereld een grandioos feestje waar nog lang over werd nagepraat.

Onder de brandende zon komen we via de Zuid-ingang aan op het vertrouwde terrein van Awakenings in Spaarnwoude. Het is groots, met de 8 welbekende area’s en een line-up waar je U tegen zegt. Nog even puzzelen waar we precies op welk moment moeten zijn, want we hebben een strakke planning. Zoveel goede artiesten die we het liefst allemaal tegelijkertijd willen zien, maar helaas is dat onmogelijk. In tegenstelling tot festivals als Welcome To The Future en Loveland is de aankleding van het Awakenings-terrein super strak en industrieel ingericht. De stages zijn reusachtig en voorzien van spectaculaire visuals die mede bijdragen aan het immense succes dat het festival jaar in jaar uit is. Voor de diehard voetbalfans is er een livestream zodat zij het WK voetbal niet hoeven te missen. Maar goed,  uiteindelijk draait het hier allemaal om de (techno)muziek, en wat dat betreft is Awakenings al vele jaren toonaangevend. Alle relevante technoartiesten zijn er ook dit jaar weer.

Ondanks de zomerse temperaturen ons landje al enige weken in hun greep hebben, staan de tenten bomvol technofanaten. We maken onze entree in Area Y waar Nina Kraviz ons niet alleen betovert met haar wonderschone Siberische looks, maar vooral met haar immer innovatieve en futuristische geluid. Zowel live als via de livestream kan er binnen en buiten het terrein meegenoten worden van haar twee uur durende set. Kraviz schakelt lekker en zet een solide set neer die van begin tot eind blijft boeien.
Na de fijne set van Kraviz zetten we ons Awakenings-avontuur voort en genieten we van andere groten namen als Paula Temple en Rebekah, Maceo Plex, Marcel Dettmann, Amelie Lens en Adam Beyer die stuk voor de stuk op hun kenmerkende wijze de tent afbreken. Maar ook onze eigen Amsterdammers Joris Voorn en Mirella Kroes zijn vandaag in vorm en in Area Z maakt Keith Carnal zijn debuut. Job Jobse moet vanwege een gebroken arm zijn optreden helaas afzeggen, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door Honey Dijon en Peggy Gou, die het publiek ook weten op te zwepen met een afwisselende technoset. Opvallend is het aantal vrouwelijke artiesten dat deze editie z'n opwachting maakt achter de draaitafels. Als vrouwelijke reporter kan ik dat natuurlijk alleen maar aanmoedigen.

Na een overheerlijke zeewierburger - want later op de dag is er inmiddels bijna nergens meer vlees te verkrijgen - en een verkoelend drankje loopt de dag helaas alweer op zijn einde. We besluiten om ouderwets af te sluiten bij Area V met niemand minder dan de legendarische Britse Carl Cox achter de draaitafels. De zon gaat langzaam onder en maakt plaats voor lasertunnels. Carl 'Oh Yes Oh Yes!' Cox draait tot de laatste noot een keiharde set, en met het vuurwerk boven Halfweg wordt deze eerste dag van Awakenings festival in stijl afgesloten.

In de wandelgangen horen we later dat ook de zondag een magnifiek succes blijkt te zijn met onder andere de speciale liveshow 'Close' van Richie Hawtin. We kunnen slechts met drie woorden afsluiten: Wat een spektakel!

Txt: Denise de Groot Heupner // Imgs: Photo-Company.nl

Advertentie
Party Tips