Features + Welcome To The Club
Beachclub Sunrise - Ideaal dagje strand in het zuiden

Beachclub Sunrise - Ideaal dagje strand in het zuiden

01 juni 2009
Beachclub Sunrise neemt een bijzondere plek in in ons festivalseizoen. De stijlvolle strandtent aan het water van recreatiegebied Aquabest is al enige tijd het toneel van een paar opvallende festivals. Hoogtepunt is ongetwijfeld Lakedance, een op en top strandfestival, maar ook evenementen als Extrema Outdoor en Sneakerz Festival maken graag gebruik van de locatie. Een pareltje uit het zuiden, kun je gerust zeggen, waar het gebrek aan golvend zeewater ruimschoots wordt goedgemaakt.

De ontspannen setting van Beachclub Sunrise is de grote kracht. Uitkijkend op het meer van Aquabest, liggend in één van de vele loungebankjes, een hapje, een drankje -ogen dicht, en je waant je aan de kust. “Ik kwam vroeger ook vaak in Bloemendaal”, vertelt Jochem van Pelt, eigenaar van de strandtent. “De sfeer die er heerste vond ik bijzonder, dat wilde ik ook hierheen halen. Toen ik de kans kreeg om aan het meer een Beachclub te bouwen, was dit voor mij was een ideale manier om de feesten, die ik toen al in de regio organiseerde, samen te brengen in deze stijlvolle loungeclub.”
En zo ontstond in 2005 Beachclub Sunrise. Een plek die uitstekend aansloot op alle andere activiteiten in Aquabest. “Dit is een uniek gebied”, aldus Van Pelt. “Het ligt dicht bij de snelweg, heeft uitstekende parkeermogelijkheden en heeft voor verschillende mensen iets bijzonders. Zo heb je een kinderspeelpaleis, een paintball-area, een waterski-kabelbaan... Elke leeftijdsgroep kan hier terecht, wij krijgen vooral de trendy twintigers over de vloer, die kunnen hier terecht voor een glaasje rosé, een lekker hapje, een beetje chillen.”
En dat lukt hier zelfs beter dan op Bloemendaal, zegt hij. “Een groot verschil met de strandtenten daar, is dat je hier altijd terecht kunt. We hebben 700 bedjes, dus iedereen die komt is verzekerd van een plek. Dat maakt ons echt een loungeclub waar je de hele dag terecht kunt; we hebben alles geïntegreerd. Alleen het zoute water en de golven ontbreken hier, verder is dit de ideale strandtent, van lekker liggen in de zon, eten en drinken tot muziek en feesten.”

Van Pelt heeft daarom met zijn eigen party-organisatie, First Vision, het Lakedance Festival opgezet, een strandfestival dat elk jaar terugkeert op Beachclub Sunrise. “Ik organiseer al jaren feesten met First Vision”, vertelt hij. “Lakedance is daar één van, misschien wel het leukste strandfeest van Nederland, temeer omdat we hier alle ruimte hebben om er iets bijzonders van te maken.”
Op zaterdag 27 juni staat de eerstvolgende gepland, oa. met dj's Mason, Laidback Luke, Sharam Jey en Funkerman, op zaterdag 22 augustus gevolgd door een tweede editie. “Op 18 juli zijn we nog onderdeel van Extrema Outdoor, en op 19 september is hier het Sneakerz Festival. Allemaal leuke feesten die prima aansluiten bij wat wij willen uitstralen, zon, strand en goede muziek.”

Ondertussen blijft Beachclub Sunrise ook beschikbaar voor bruiloften en bedrijfsfeesten. Kijk voor meer informatie op Beachclub Sunrise. Check ook de hyves (Beachclub Sunrise - Hyves.nl) en de hyves van het nieuwste zondag clubfeest Flavour (Flavour - Hyves.nl)

txt Niels van der Ploeg
Advertentie
Party Tips