Features + Evenementen
Berlijnse trends in Den Haag

Berlijnse trends in Den Haag

01 maart 2008
Hallo,bist du da?! Berlin Ruft An! Jawohl,de tweede editie van het succesvolle festival Berlin Ruft An staat weer voor de deur. Tijdens dit dit tweedaagse festijn in het Paard van Troje in Den Haag krijg je de crème de la crème, ofwel de vanillesaus op de strüdel, van wat Berlijn momenteel op muzikaal gebied te bieden heeft. Verwacht namen als DanielMeteo, Warren Suicide, Justine Electra en meer.

Berlin Ruft An is een co-productie van het Paard van Troje en stichting The Generator, de organisatie van het TodaysArt Festival in Den Haag. Oftewel, wij, want we schrijven dit zelf! Om je even een gevoel te geven van wat Berlin Ruft An nou precies is, interviewen we onze eigen Björn Remmerswaal, marketing en communicatieman van The Generator, op locatie in Berlijn, waar we zijn voor Club Transmediale, Festival for Adventurous Music and Related Visual Arts.

Vertel, waarom ruft Berlijn Den Haag an?
”Omdat ze een hoop te vertellen hebben! Berlijn zit tot de nok vol met creatief talent en heeft op muzikaal gebied enorm veel te bieden. Overal waar je kijkt, vind je podia, nieuw talent en bovenal kwaliteit. Gisteren nog liepen we door een zo op het oog verlaten wijkje midden in de nacht toen we uit een sous-terrain ergens beats hoorde komen. Uiteindelijk vonden we een deurtje waar het lawaai achter leek te zitten, we klopten aan, en dan sta je ineeens middenin een feestje met 300 man,waar echt een ontzettend goeie band op het podium staat. En dat is normaal in Berlijn. Naast ons appartement staat een flatgebouw waar op de 11e verdieping een sjieke club zit. Gewoon midden tussen de appartementen. Berlijn heeft kunst en cultuur heel erg hoog in het vaandel staan, en dat faciliteert natuurlijk een enorme ontwikkeling op het gebied van muziek. Al die muzikanten staan te popelen om hun kunstjes ook ergens anders te vertonen, en daar willen wij ze maar wat graag bij helpen.”

En, wie komen er?!
”Tot dusver hebben we Daniel Meteo, Justine Electra, Khan of Finland, Frau Kraushaar, Scandals, Warren Suicide, Vladislav Delay en Housemeister op het programma staan. Daar komt nog een hele rits namen bij, het gaat in totaal om ongeveer twintig acts. Het wordt een prikkelende mix van singer/songwriters, electro met veel beats, en house met een vleugje disco. Iemand als Justine Electra creëert bijvoorbeeld een mix van al die elementen. Frau Kraushaar maakt housy electro en zingt daar aanstekelijke deuntjes lekker maf overheen. Daniel Meteo is een van de bekendste namen uit de Berlijnse scene, die zich keer op keer vernieuwt. Momenteel is hij vooral bezig met een combinatie van dub en techno. Hij heeft een sterke voorbeeldfunctie voor veel artiesten in Berlijn, tevens een van de redenen dat we hem er graag bij hebben. Voorwaarde bij het programmeren was dan ook dat we tijdens ons verblijf hier in Berlijn een naam hebben moeten horen gonzen.”

Waar, hoe laat, wanneer?

”Paard van Troje dus, in Den Haag, op vrijdag 21 maart vanaf 23.00 uur en op zaterdag 22 maart vanaf 20.30 uur. Check de komende weken voor meer details www.berlinruftan.com. Zodra we de line-up helemaal compleet hebben, gooien we de hele boel online. De programma-informatie zoals hierboven is dus ook nog onder voorbehoud. Ook op www.paard.nl zul je het een en ander kunnen vinden over tijden, routebeschrijving, etc. Reken op twee dagen sehr viel spaß en blödmooie muziek!”

txt Björn Remmerswaal
Advertentie
Party Tips