Features + Evenementen
Black Out || Duistere krachten nemen Outland over

Black Out
Duistere krachten nemen Outland over

01 april 2009

Zaterdag 25 april gaat het hard los in de Maasstedelijke Outland, wanneer Black Out zorgt voor een ware zonsverduistering met keiharde hardcore. Van 22.00 tot 06.00 uur zullen de deuren geopend zijn om je trommelvliezen een flinke test te geven. Een zorgvuldige selectie van top dj/producers staat verdeeld over twee verschillende zalen in de grote Rotterdamse club. Van verschillende belangrijke platformen zijn grote ambassadeurs vertegenwoordigd voor deze gathering of hardcore.

De club mag al jaren succesvolle hardcore-evenementen ontvangen en is daarom een uitstekende uitvalsbasis voor het feest. Het zeer vette soundsystem vormt de basis van een avondje beuken in de Maasstad. Het is de eerste editie van wat een lange reeks Black Out’s zal gaan worden, twee jonge fanatics hebben grote plannen met dit concept. En dat is terug te zien in de line-up: van opening tot sluit gaan zeer talentvolle artiesten en wereldtoppers hand in hand in twee verschillende area’s. De grote zaal zal gevuld worden met de sounds van de present hardcore en de tweede stage is bedoeld om de 90's te herbeleven.

In area 1 kun je alle energie losgooien op de sets van artiesten van toonaangevende labels als Traxtorm, Neophyte, Offensive, Masters of Hardcore en Enzyme. Zo komen uit Italië voor deze gelegenheid Tommyknocker en Amnesys overgevlogen. Een perfecte timing van de organisatie, aangezien beide heren onlangs ijzersterke nieuwe tracks hebben uitgebracht. Bij een feest in Rotterdam mogen natuurlijk geen Zuid-Hollandse kopstukken ontbreken. Zo komt Evil Activities de Outland weer eens platspelen, waar het al zoveel succesvolle optredens kende. Ook Tha Playah, het jonge productionele genie, is present om zijn nieuwste producties ten gehore te brengen. Maar ook het Offensive-label is vertegenwoordigd door de jonge aanwinsten Radiate en Beatstream (ook bekend als respectievelijk Reiner en Darkvizion), die onlangs op het album van Paul Elstak al lieten horen wel raad te weten met hun studioapparatuur. Daarnaast zijn het ook ijzersterke dj’s die mixtechnisch altijd opvallen, zal DaY-Már haar rauwere platenkeuze botvieren op het soundsystem, rockt Nosferatu de enzymen uit je lichaam en is de live-performance van Black Out van de hand van de populairste hardcore-act: Angerfist. Ben je nu al de weg kwijt, geen probleem: Nederlands beste host begeleidt je door de avond, namelijk Ruffian!

Alsof deze line-up nog niet goed genoeg is, kun je in de tweede area van Black Out terecht voor meer rough kicks, dikke melodieën maar vooral strakke herinneringen aan de jaren 90: hier staat alles in het teken van de early hardcore. Wie zeker niet mag ontbreken op een early hardcore stage is DJ Vince: de man die verantwoordelijk is voor revoluties in het hardcorelandschap door tracks als 'Intelligent Hardcore', 'More Bazz' en 'Shadowlands Anthem' is een early-kaiser. Ook komt Predator voorbij in de dj-booth, die in de jaren ’90 opviel door zijn werk voor Ruffneck en Mokum records. DJ Dione is dan misschien een sleutelartiest geworden na 2000, ook hij kent een zeer solide basis in de early hardcore. Ook Drokz is een bijzondere factor in deze line-up: je weet van tevoren nooit wat hij kan draaien, maar verrassend is het zeker met good old Drokz! Daarnaast kun je ook luisteren naar Mr. Ghosttown: DJ Paralizer en de populairste hardcore-dj van België, Kristof, komt ook de grens over om zijn visie op early hardcore weer te geven. Deze zaal zal vocaal worden ondersteund door de getalenteerde MC Jeff.

Black Out: zaterdag 25 april in de Outland, Rotterdam. Voor meer informatie check je de website van het evenement: BLACKOUT - 25 APRIL 2009 OUTLAND ROTTERDAM.

txt Onno Schram
img Outland archief

Advertentie
Party Tips